‘Facing Tomorrow’? No thanks!

De eminente Britse geleerde Stephen A. Hawking, die grote wetenschappelijke prestaties op zijn naam heeft staan in het onderzoek naar onder andere zwarte gaten en het ontstaan van het Heelal, heeft besloten een academische conferentie in Israel genaamd ‘Facing Tomorrow’ te zullen boycotten. Dit uit protest tegen de behandeling door Israel van de Palestijnen.

‘Facing Tomorrow’, dat in juni gehouden zou moeten worden, zou dit jaar als regelmatig terugkerend verschijnsel extra luister bijgezet moeten worden in verband met de 90e verjaardag van de Israëlische president. Eerder al, in April, besloot de Ierse ‘Teachers’ Union’ geen gehoor te geven aan een uitnodiging tot deelname, en in plaats daarvan op te roepen tot een academische boycot van Israël.

Hawking en de Ierse ‘Teachers’ Union’ behoren tot een steeds langer wordende rij genodigden voor de conferentie die besloten hebben uit protest tegen de Israëlische politiek van apartheid en genocide te bedanken voor de (twijfelachtige) eer. Ik weet niet hoe het zit met eventuele deelname van Nederlandse academici, maar degenen die eventueel uitgenodigd zijn en voornemens zijn wél naar ‘Facing Tomorrow’ te gaan, zouden er goed aan doen in gedachten te houden dat de geschiedenis later een hard oordeel over hun keuze zal vellen. Het afwijzen van een eventuele uitnodiging ‘Facing Tomorrow’ bij te wonen kan dan ook de enig juiste beslissing zijn.

10 gedachten over “‘Facing Tomorrow’? No thanks!”

  1. “dat de geschiedenis later een hard oordeel over hun keuze zal vellen”
    De favoriete frase van Göbbels en Hitler in de laatste fase van WO-2. Conclusies mag je zelf trekken.

  2. @3, O ja joh? Goebbels en Hitler aten beide) ook met mes en vork. (ook in hun nadagen).

  3. Ik ben een officiële antisemiet met officieel stempeltje van Ronny Naftaniël van CIDI. Ik kom ook in het jaarverslag denk ik.

  4. REAGEREN MIDDELS ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE HUISREGELS.

Reacties zijn gesloten.