Brallen is de norm in Nederland

Je hebt risico- en crisiscommunicatie gestudeerd, hetgeen behoorlijk als een pretstudie klinkt, en “dus” ben je columnist van de NRC. Daarvoor heeft “de samenleving” niet in Steven de Jong geïnvesteerd dus ik zou zeggen: ga risico en crisissen communiceren. Wegwezen.

Heremijntijd, ik sla nrc.nl op (andere sites heb ik al gehad) en ik zie een of ander blaagje brallen

Poetsen met een diploma aan de muur? Betaal die studie dan maar terug, vrouwen

en

Waarom het huishouden niet uitbesteden als de samenleving in je heeft geïnvesteerd om moeilijke vraagstukken op te lossen?

Ik sloeg deze sites op om te kijken of de gelijkgeschakelde pers iets had over de honger- en dorststakingen in Rotterdam. Al was het maar een bericht als “Het is niet waar!”, namens het verzamelde bewakingspersoneel, de directie van het detentiecentrum of Teeven zelf. Daar ben je toch gelijkgeschakelde pers voor?
Maar het is dus nog erger. Er staat NIETS over. In plaats daarvan maant een voormalig pretstudent hoogopgeleide vrouwen aan het stofzuigen over te laten aan die illegale Filipijnse of aan een Bulgaarse Romavrouw (natuurlijk vrouwen, want stofzuigen is geen mannenwerk, dat weet Steven de Jong heel goed).

De woordendiarree van deze bralbal zijn losgemaakt door een van de vele weerzinwekkende brokjes middelmaat in Bruin II, voormalig kraakster Jet Bussemaker (ze zal haar famille ook wel meehebben, maar zij heeft toch mooi kunnen besparen op de huur tijdens de studie – grappig dat zij bijval krijgt van de courant waarvan zij een pand bewoonde).

Net wat we nodig hadden in tijden van massawerkloosheid, een PvdA-minister die vrouwen aanspoort “eens te gaan werken”.

Aan de keukentafel moeten partners afspraken maken over wie op welk moment hoeveel werkt. “Soms wordt het thema emancipatie als niet meer relevant beschouwd”, zegt Bussemaker.

Bussemaker illustreert zelf hoe irrelevant de hele gedachte van emancipatie is door dit soort kletspraatjes over afspraken over “werken”, waarmee uiteraard loonarbeid wordt bedoeld. Nederland aan het woord in de gelijkgeschakelde pers.

1 gedachte over “Brallen is de norm in Nederland”

  1. Je haalt me de woorden uit de mond. ’t Is inhoudsloos, stompzinnig gebral in een tijd van collectief zwijgen en wegkijken….

Reacties zijn gesloten.