Omdat je het niet “dom” mag noemen, noemen wij het gewoon: stront in je ogen

Of pluche kan “lonken” en of het daar aan ligt weet ik niet maar feit blijft dat het CDA de laatste tijd toch verdomd weinig moeite heeft met de antirechtsstatelijkheid van de PVV en het salonfähig maken van deze stuitende club door de VVD en hun eigen CDA.

Een uitzondering hierop is het initiatief van 44 tegensputterende CDA leden waar mijn gewaardeerde collega blogger Al Bakrastani hier op eloquente wijze aandacht aan besteedt. (zie ook Telegraaf)

In de Volkskrant hebben ze een triest artikeltje geplaatst van één of andere promovendus die daar een betoog houdt dat er “niets antirechtsstatelijks aan de PVV” zou zijn. Het kereltje zou echt een punt hebben als hij ook maar op één van die antirechtsstatelijke onderwerpen zou ingaan die o.a. wij al duizend keer hebben benoemd. Verder ga ik er niet op in.

Ook Trouw heeft het in ieder geval verkeerd:

De partij zou de moslims tot zondebok voor vrijwel alle problemen maken en daarmee de rechtsstaat bedreigen. Samenwerking zou bijdragen aan acceptatie van een gedachtegoed ‘dat een bedreiging vormt voor onze democratische samenleving’. (Trouw)

Dit moet zijn:

De partij maakt de moslims tot zondebok voor vrijwel alle problemen en bedreigt daarmee de rechtsstaat. Samenwerking draagt bij aan acceptatie van een gedachtegoed dat een bedreiging vormt voor onze democratische samenleving.

Waar zou deze ongeinformeerdheid/onkunde vandaan komen? Is het domheid, luiheid of lafheid?

10 gedachten over “Omdat je het niet “dom” mag noemen, noemen wij het gewoon: stront in je ogen”

 1. Dat was niet de NRC maar Trouw. Niet dat dat veel uitmaakt, ze zijn allebei nog steeds veel te voorzichtig – zeker voor deze twee kranten die expliciet in het PVV-programma genoemd werden als voorbeelden van verkeerde media.

 2. Wordt de Trouw, met Elma Drayer (reden om hem op te zeggen! vaarwel papieren courant) en Letter en Geest, als Verkeerd Medium aangemerkt door de Grote Geblondeerde?

  Ze zijn als de dood dat ze een Opeladvertentie minder kunnen krijgen door Henk en Ingrid voor het hoofd te stoten. Nergens ter wereld wordt de xenofobie en ultrarechtsheid van WIlders betwijfeld behalve uitgerekend in NL zelf, door dat soort slaafse media met name.

 3. Jij vind Elma Drayer een probleem bij trouw , wat dacht je van 😥 😥 Ephimenco 😥 😥 een pied noir ( oude koloniaal uit Algerije ) die net als de Indo wilders wat tegen die Moslims heeft die onafhankelijk durfde te worden ..

 4. Waar zou deze ongeinformeerdheid/onkunde vandaan komen? Is het domheid, luiheid of lafheid?

  Ik vind het een combinatie van… en als je dat allemaal bij elkaar gooit, dan is er geen fatsoenlijke journalist die zijn werk naar behoren doet. Iedereen zit vuistdiep in Wilders en de zijnen. Frits Wester o.a, die gaat echt over lijken om vooral een scoop te krijgen over Wilders.

 5. Heb het gevoel dat de propagandamachine van de PVV er in geslaagd is Wilders en de PVV als zielig gedemoniseerde onderdog neer te zetten en dat dat een van de voornaamste redenen is dat ze met fluwelen handschoen worden behandeld.

  Verder is men wellicht doods benauwd voor het oordeel van de 1,5 miljoen PVV aanhang. Wat in mijn ogen de grootste onzin is daar zat rechts-populistische media de belangen van de bruine club behartigen. Men kan natuurlijk prima onverstoorbaar de eigen basisprinciepes en beginselen naleven.

  Die 1,5 miljoen zijn geen zielepoten. Wel enorme dramjurken… en die moet je niet bij iedere gelaten scheet bedienen 😉

 6. Stop Verhagen!! Hij zorgt voor de ondergang van het cda. Hoewel ik geen cda stemmer ben, ben ik van mening dat het cda thuishoort in de Nederlandse politiek. Als ze zo doorgaan dan is dit een van de laatste verkiezingen waaraan het cda in deze vorm heeft meegedaan; het cda wordt gesplitst en speelt dan geen noemenswaardige rol meer in de politiek.

 7. Как писали в Soki.tv Подобрала его на улице можно заявить. Был такой голодный, жалкий, неухоженный – напрямик сердце разрывалось на него попосмотреть. Ну и взяла его к себе – так посмотрел в глаза преданно, так прижимался – думала мой сейчас навеки. Откормила его, отмыла, на работу устроила. Прошло подгода – подрос, возмужал, посмотрит орлом, морду отьел поперек себя шире – красавец, иначе говоря. Когда иду с ним на прогулку, все девушки так и заглядываются. Однако стала замечать в последнее время – стал грубее, голос повышает, огрызается, и то ему не так, и это не этак, и права его я какие-то как оказалось ущемляю. А когда в обычном диалоге ласково “скотинушкой” назвала, как дергнул меня за волосы!! Вообщем я в шоке. Мой психолог говорит, что так он претендует на позицию доминантного самца в стае и мне нужно указать ему его место. Подруги советуют не мучаться, а отдать кому-нибудь и завести себе нового.
  Но я у к нему привыкла, кроме всего прочего кто знает, как там с ним обращаться будут?
  Девочки, посоветуйте что-нибудь! Может его кормить поменьше, или же еще какую хитрость использовать? Заранее спасибо!
  К стати меня можно найти и в поисковых системах по нику Rinata Pi7

 8. @10 Google Translate Russisch>Nederlands maakt er dit van:
  * มีสีสัน
  * παραλία
  * Ich bin vierzig Jahre alt
  * Wie spät ist es?
  * أحب كرة القدم
  * Vær så snill
  * Hjelp!
  * Je ne sais pas !
  * Es ist sehr interessant!
  * sư tử
  * nazdar!
  * Pardon ??
  * hoje está ensolarado
  * hello
  * ¿Cómo estás?
  * बन्दर
  * haydi gidelim
  * आज मेरा जन्मदिन हैं.
  * ओह यार!
  * miracoloso
  * Comment allez-vous ?
  * Wie bitte?

Reacties zijn gesloten.