Vandaag: the roast of Frans Weekers

Wat zou het een bak zijn geweest als vandaag langs iedere afrit naar Den Haag een 50 meter hoog Limburg-stijl billboard met de afbeelding van Frans Weekers (VVD) erop was geplaatst. Met een vette knipoog.

We rule this cuntry, knoop het in je oren.

Ik had eigenlijk nog nooit van Frans Weekers gehoord, tot zijn 35 meter hoge reclamezuil, gefinancierd door de van corruptie verdachte Jos “The Godfather” van Reij (VVD), plotseling het nieuws haalde. Weekers wist eigenlijk zogenaamd van niets maar betreurde de ophef. Later gaf hij dan toe dat hij “meer had moeten doorvragen”.

Ben benieuwd hoe dat gegaan is. Zou hij zo’n rits-gebaartje bij zijn lippen gemaakt hebben? We weten het niet.

Duistere dingetjes zitten een beetje in Weekers’ genen, blijkbaar. De afgelopen tijd zijn we overspoeld met berichten dat Weekers wel had móeten weten over die “Bulgarenfraude”. Hij kón niet anders dan weten. Het is hem oneindig maal keren verteld, zegt de ene organisatie. “We hebben het hem 100 keer gemaild” zegt de andere organisatie. Maar Weekers wist van niks. Hij LIEGT, zeggen zijn ambtenaren.

Ik ben de tel qua dit soort berichten inmiddels helemaal kwijt.

Plotseling, heel toevallig net 1 dag ná de PvdA-ledenraad over de strafbaarstelling van illegaliteit, en heel toevallig net 1 dag vóór het debat met Weekers, kwam gisteren RTL met de zogenaamde genadeslag voor Weekers. Weekers had “een rapport achtergehouden” en dus de kamer niet geïnformeerd. “Doodzonde!”.

Uiteraard heb ik Frits Wester gevraagd naar de timing van dit rapport. En uiteraard bleef die vraag onbeantwoord.

Er gaan al tijden geruchten over hoe het blijven zitten van Weekers zou worden geruild tegen strafbaarstelling illegaliteit. De VVD stond ook “open” voor ruilhandeltjes.

Maar blijkbaar was Diederik Samsom iets anders van plan. Van hem mag Weekers blijven zitten. Hij had geen enkele behoefte om iets in die richting te ruilen. Hij zal wel wat anders willen ruilen, want ruilen is wat deze ruilregering continu doet. Die illegalen zijn toch al Fucked Up Beyond All Recognition. Die kunnen er best nog wel een boete van €3900,- en wat slaag in een isoleercel bij hebben. Dat is beter voor iedereen, zegt Samsom, dan komen we er sterker en socialer uit. De VVD stond al in het krijt bij de PvdA met Teeven, en Samsom blijft lustig doorkrijten.

RTL Nieuws zou aan verslaggeving kunnen doen, maar liever geven ze gewoon daadwerkelijke sturing aan wat er gebeurt in Den Haag. Daarom kwam hun smoking gun niet bijvoorbeeld afgelopen vrijdag (dus voor de ledenraad van de PvdA) in het nieuws, maar pas een dagje later.

Zal deze “smoking gun” Weekers vandaag doen vallen? Dat weet ik niet. Ik weet ook niet hoe hard kamervoorzitter Miltenburg gaat krijsen en huilen om haar partijgenoot te proberen te redden. Zeker is dat onze dappere kamerleden hem even stevig de oren zullen wassen, en hij zal diep door het stof gaan. En 1 ding weet ik zeker: de PvdA zal iets zeggen als “blijf met je vuile rotpoten van onze vuile rot-Weekers af” en over gaan tot de orde van de dag. Op naar het volgende krijtstreepje.

Het debatje begint als het goed is om kwart voor 4.

10 gedachten over “Vandaag: the roast of Frans Weekers”

 1. “Maar Weekers wist van niks. Hij LIEGT, zeggen zijn ambtenaren.”

  “Hij LIEGT…”

  Dit is de gebruikelijke bestuurstijl van VVD, toch?

  Transparantie, helderheid en openheid zijn voor iedereen verplichtbehalve VVD-politici.
  Bij VVD regeert sinds jaar en dag de Omerta.

 2. Weekers whats in a name. Ruggengraat zolang het geld oplevert laat men het verwijderen door ziekenhuis naar keuze van de verzekeraar.

 3. Hij mag van de coalitie blijven zitten ,er word niets uitgeruild .Men gaat gewoon verder met het liegen en bedriegen en uitkleden van nederland .Wij geven ze de kans ,er word toch niet gereageerd door de burger ,alleen op internet men trekt niet op naar den haag om ze uit die blauwe zetels te schoppen .Het schijnt nog slechter te moeten gaan voor men tot actie overgaat .En zolang zij dat weten gaan ze gewoon door .Er is voor dit kabinet maar een weg en dat is opstappen .

 4. @3:

  [ .Er is voor dit kabinet maar een weg en dat is opstappen ]

  En dan? Wie moeten het overnemen?

 5. Ik vrees dat Wilders I een feit gaat worden en dan schuiven Buma en Rutte gewoon aan als gedogers………

 6. Ter verduidelijking dat boeven mogen blijven en welwillende burgers bij de psycholoog zitten vanwege een gestapo ambtenaar.

  Ik zou die ambtenaar in kwestie op de hoogte houden over mijn eigen aanpak om weer beter te worden ik zit momenteel namelijk in de ZW.

  Ik had 1 mailtje niet gedaan omdat ik bezig was met de arbeidsarts, deskundige, en een psycholoog. Ik zat midden in die sessies dus was het vergeten.

  Meteen dreigen met korten op uitkering etc…. dus gevolg nog meer stress. Nu dacht ik ok ik zal dus altijd mailen….. had ik laatst een mail gestuurd dat ik nog slechter in mijn vel zit dan voorheen dit omdat ik recentelijk heb vernomen dat mijn vader kanker heeft. Maar geen enkele reply van die ambtenaar terug met sterkte of iets in die trant.

  Nee ze kunnen wel dreigen maar als je in de shit zit geven ze niet thuis. Befehl ist befehl en meer niet. Als je als burger 1 steekje laat vallen ben je gewoon de lul maar Weekers en Teeven mogen moorden, frauderen en liegen…………. op een dag barst de bom lijkt me.

 7. Ach ja, Weekers mag blijven.
  Steeds meer krijg ik het gevoel dat democratie een woord is, maar buiten gebruik is gesteld.

 8. @6, Leon. Wat je evt. kan doen, is nog een mailtje sturen met de vraag of ze je eerdere mail ‘in keurige staat’ hebben ontvangen. Bevestiging van ontvangst, zeg maar.

  *Verwacht* echter nimmer nooit niet dat je ‘een persoonlijke reactie’ terugkrijgt. Iets met professionele afstand houden. Zo’n houding is m.i. ook terecht, aangezien er anders van twee zijden ‘emoties in het spel komen’. En waar emotie overheerst, is ratio veelal zoek. De persoon/ personen die zich bezig houden met je dossier moeten een bepaalde afstand in acht nemen, anders kunnen zij hun werk niet meer doen. Niet voor jou, en niet voor de (mogelijk vele) anderen wie zij in behandeling hebben.

  Wat ik zo uit je reactie haal, is het een standaard (re)actie, en ja, daar zit ook standaard ‘enig dreigende toon’ in verwerkt. Die ‘toon’ is, echter, nogal subjectief en de intrepetatie van deze verschilt per individu. Daarbij opmerkende dat veel mensen ‘een persoonlijk gerichte behandeling’ verwachten. Dat, is nagenoeg onmogelijk, vanwege veel factoren die meespelen. Factoren waarvan ‘de cliënt’ veelal niet op de hoogte is, edoch enorm meetellen in het grotere plaatje.

  Ik zie dat als een negatieve-/ schaduwzijde van de maatschappij. En inderdaad, daar bevindt zich een doelgroep welke zich vrij gemakkelijk voor de gek laat houden, door types zoals een Wilders. De Henkjes en Ingridjes, zeg maar.

  Ik wens je in ieder geval oprecht heel veel sterkte, kracht en vooral (rationele) wijsheid toe. Jij bent degene die het overdrachtelijke lontje blust. 😉

 9. Het is mij de ene biet wat met de roast van Frans Weekers gebeurt.

  Crux van het verhit debat in de 2kamer zou de onnodige arrestatie door de politie van bloemen tekende mensen moeten zijn.

  De verregaande beperking van Vrije Meningsuiting en de beperking van de Mensen Rechten in Nederland is het echte debat in Nederland.

  Zeker niet de flutvertoning van Frans Weekers en consorten.

 10. Dank je voor je antwoord Marc. Maar als je zelf midden in een nogal moeilijke periode zit en je krijgt te maken met dreiging hetzij gebruikelijke procedure omwillen van steekje laten vallen en je ziet heren politici wegkomen met wat we noemen criminele gedrag krijg je gewoon een extra knauw. En ik nog meer te vertellen wat betreft die ambtenaar. Ik vind de bijstand een gesel voor je geest. Je bent jezelf continue aan het verdedigen zeker als je in het begin plichtsgetrouw aan de regels heb gehouden en nog steeds houd maar je laat je eerst alles welgevallen. De bijstand is een compleet nieuwe wereld voor me en voor een ieder die het ook niet kent dat jullie daar nooit in zullen geraken.

Reacties zijn gesloten.