Jos “The Godfather” van Rey-affaire VVD-Roermond staat niet op zichzelf

Jos van Rey (VVD)
Jos van Rey (VVD)
Afdeling Roermond van de VVD wil de van corruptie verdachte Van Rey als lijstduwer op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Dit heeft intern al tot wat strubbelingen geleid, maar ook buiten de Roermondse afdeling begint het nu een beetje te spelen.

Naast het landelijke partij bestuur, dat eerder al adviseerde om de banden met de ex-wethouder los te laten, zijn er elders in het land steeds meer VVD’ers die dit niet zien zitten.

VVD-statenlid in Zuid-Holland, Marian Propstra heeft er al iets over getwitterd. Nou wil dat op zich niet veel zeggen want dat rare mens doet de hele dag niks anders, maar ook andere VVD’ers twitteren van alles. Ze zijn, nu komt het, bang dat “de integriteit van de partij in het geding komt”. LOL.

Jos van Rey kennen we van diverse grappige verhaaltjes, zo kreeg ooit een journalist een dode vis in zijn brievenbus toen hij iets kritisch over Van Rey had geschreven.

Ook was Van Rey in het geheim de financier van het 35 meter hoge billboard met de afbeelding van de huidige staatssecretaris Weekers erop, bij de laatste landelijke verkiezingen.

Nadat Weekers zich van de week met zoveel “charme” en “passie” zich door een motie van wantrouwen heenleuterde, is de afdeling Roermond nu ongetwijfeld bezig aan een gouden standbeeld van 100 meter hoog.

Toch is de VVD-afdeling Roermond helemaal niet zo uniek. In Noord-Holland hebben wij ondertussen te maken met “VVD-prominent Meijdam”, deze haalde een jaartje geleden nog het nieuws als ” een netwerker die als een kameleon de rollen van gedeputeerde, ondernemer, adviseur en partijgenoot door elkaar laat lopen (VK)” naar aanleiding van “Operatie Schoon Schip”, een operatie die in het leven was geroepen om de “bestuurscultuur” in Noord-Holland te onderzoeken.

Dit kostte Meijdam 1 of meer van zijn lucratieve baantjes. Zelf zei hij dit:

“De schijn van belangenverstrengeling wordt mij nu verweten. Als dat zo is, dan trek ik mijn conclusies. Mijn integriteit is me heilig.”

Ondanks deze schijn van belangenverstrengeling en heilige integriteit en kameleoneske rollenspelletjes is er niets dat deze “netwerker” verhindert om zijn loopbaan in de VVD voort te zetten. Zo werd hij onlangs weer herkozen als voorzitter van de VVD-Kamercentrale Haarlem.

Zo slaagt de VVD er keer op keer weer in om lekker naar corruptie te ruften.

4 gedachten over “Jos “The Godfather” van Rey-affaire VVD-Roermond staat niet op zichzelf”

 1. Jvdh, prachtig verhaal over hoede de institutionele maffia sinds jaar en dag functioneert.

  Ongenaakbaren die de integriteit als ruilmiddel voor allerlei soort diensten gebruiken waardoor geen integriteit meer te vinden is. Prachtig, echte markt.

  Hoe zie je afdeling Roermond zonder Capo functioneren?

 2. Het verhaal van Roermond laat zien dat traditionele corruptie niet zomaar weg te krijgen is.
  Er moet een harde strijd tegen gevochten worden.

 3. VVD bestuurders zijn zich vaak van geen kwaad bewust.
  Dit komt, denk ik, omdat veel VVD bestuurders een narcistische persoonlijkheidsstoornis hebben. Als het Jos van Rey gelukt was om de VVDer Ricardo Offermans burgemeester te laten worden van Roermond dan was het hek helemaal van de dam. Jos van Rey was al de “ongekroonde burgemeester” van Roermond. De gewezen burgemeester, CDAer Henk van Beers, was slechts de “puppet on a string” van Jos van Rey.
  De mensen die Jos van Rey nu nog steunen zijn dom of net zo slecht of heeft u een andere optie?

Reacties zijn gesloten.