Halbe Zijlstra wil een nóg rechtsere koers bij de VVD

eiland voor tweede kamer
365 DAGEN 40 C. EILAND “UTOPIA” VOOR ZIJLSTRA EN ZIJN MEDESTRIJDERS

 

Het lijkt erop dat de strijd om de opvolging van Rutte is begonnen. De ene na de andere aanval op de restjes van de verzorgingsstaat is gaande. Wat me opvalt is dat de VVD een Libertarische koers wil gaan varen:

De leider van de VVD in de Tweede Kamer schetste een beeld van een onbewoond eiland waar hij en de 149 andere Kamerleden een nieuwe samenleving konden inrichten. Wat hem betreft bemoeit de overheid zich in die samenleving zo min mogelijk met de burgers. Er worden geen toeslagen of subsidies gegeven voor zaken die vanzelf tot stand komen, zoals de mantelzorg.

Heerlijke nieuwe wereld. Helemaal opnieuw gemaakt, zónder die bemoeizuchtige Staat. Het enige écht goede uit dit plan lijkt me dat die VVD-ers en andere egoïsten lekker met zijn allen op dat “onbewoonde”eiland gaan zitten, het liefst zo snel mogelijk wat mij betreft.
Dat die overheid van Zijlstra zich zo min mogelijk met de burgers gaat bemoeien, is een gotspe van het zuiverste soort. Reken maar dat politie en leger zullen blijven bestaan als onderdrukkingssystemen.

Helemaal in de lijn van het Libertarisme van Ayn Rand. De econoom Friedrich von Hayek en die Ayn Rand zijn de afgelopen jaren al door Mark Rutte als favoriete liberale denkers naar voren geschoven. Maak je borst maar nat, Halbe Zijlstra zal het karwei afmaken.

Hayek kreeg internationale bekendheid toen hij in 1944 The road to serfdom (de weg naar slavernij) publiceerde. Zijn centrale stelling in dat boek was dat een totalitaire staat niet per definitie op revolutionaire wijze tot stand hoeft te komen maar dat hij ook geleidelijk kan groeien. Een toenemende collectivisering van het economisch leven leidde volgens de auteur onvermijdelijk tot zo’n totalitaire staat.

Ben je er nog? Eigenlijk is een verzorgingsstaat een totalitaire Staat.

33 gedachten over “Halbe Zijlstra wil een nóg rechtsere koers bij de VVD”

 1. Laat niemand zich vergissen: bemoeienis van de staat zal er wel degelijk zijn en ook in zeer verregaande mate. Namelijk die van repressie en onderdrukking opdat dwangarbeiders en andere onfortuinlijken voordat ze een spuitje krijgen van Heleen Dupuis zich t.b.v. de Zijlstra’s en andere profiteurs en graaiers kapot kunnen werken onder toeziend oog van door Opstelten gewenste drones en cameras.

 2. Als ik op Halbe’s Sunny Island hem onvrijwillig euthaniseer dan willen we natuurlijk niet dat daar een bemoeizuchtige overheid intreedt.

  Zijn kinderbijslag geven we aan de hongerenden.

 3. Ayn Rand is ook al de inspiratie voor Pamela Geller , een van de hoofdfinanciers van Wilders

 4. Halve Zeikstra wordt met de dag enger, ging wonder als je het gedachtegoed van Rand een warm hart toe draagt.

 5. Dit komt aardig in het straatje van de wil van brussel .Ook hieruit blijkt dat de vvd zich geen moer aantrekt van de democratie ,en net zoals merkel bij haar aantreden zij dat het volk geen democratie verdiende ,en dat zij het daarom wel zou afbreken .Ook hitler zou zo iets verwoord hebben ,in zijn boek mein kampf .Dus hetgeen die halve zool zijlstra roept komt aardig in de richting van een totalitaire staat met alleen nuttigen ,slaven en voor de niet nuttigen is er de pilvan drion .

 6. @5:

  [..] [ en voor de niet nuttigen is er de pil van drion ][..]

  Die verkocht gaat worden door de Staat voor 2000 euro ( milieubelasting ivm stoffelijke resten). Verplicht bij u te hebben na uw 65-e verjaardag., Gaat een wet worden, bij politiecontrole moet u het buisje met de pil kunnen laten zien.

 7. De pil van Drion dat mochten jullie willen veelste humaan. Gewoon weer ouderwetse gaskamers hoor. Snel en efficient en zeer kosten besparend. Zelfs aan doden willen ze verdienen. En dan maar engerie halen uit lijkverbrandingen als brandstof voor elec centrales. Want al die grote villas met heel veel rand apparatuur moeten blijven draaien anders verveelt de graaiers zich.

 8. nou dan wordt de pvda een goede bondgenoot voor Halve Zoolstra. Een combinatie van Groot Kapitaal en Staatssocialisme.

  Mussolinie en Schicklgrueber begonnen ook als zg.socialisten uiteindelijk werd het Fascisme.

  maar wat dan Anarchisme is nog steeds onbespreekbaar voor de dappere Tros en Telegraafrevolutionairen.
  Bovendien mag er geen revolutie in nederland komen als ajax brave new world

 9. @Beste Roi,

  “Reken maar dat politie en leger zullen blijven bestaan als onderdrukkingssystemen.”

  Maar dit is juist wat Halve nastreeft – hij deelt mee dat de (democratische) overheid steeds kleiner en beperkter moet (net wat Rutio steeds beweerde) zodat leger en politie alle diensten kunnen overnemen en voor uiterste veiligheid gaan zorgen en dan moet je je straks overal legitimeren en betrouwaarheidstesten en detectoren doorstaan om kleine diensten tegen betaling af te kunnen nemen.

  Halve’s land!

 10. Zoiets als ‘entitlement’ is een evolutionair product die ook bij mensapen goed terug is te vinden. De bonus zeg maar om te leven en te opereren in groepsverband. Natuurlijk moet voor mensen de groep groot genoeg zijn om deviaties t.a.v. ‘algemene gemiddelde streven’ op basis van cultureel/economische dynamiek – die tot mijn verbazing en werkervaring vnl. regionaal bepaald is – functioneel c.q. disfunctioneel te laten verlopen. Natuurlijk heb ik het voorgaande zin over de herontdekking van de inmiddels verdwenen democratie. Aan dit proces zou ik in Europa graag centraal leiding willen geven. Mede gezien het volstrekt onnatuurlijke bij Ayn Rand. Mitt Romney, Halbe Zijlstra en al die andere hapsnurkers.

 11. Ik snap Arjen niet. Kan iemand dat in eenvoudige woorden uitleggen ? Of snappen jullie ook niet wat hij bedoelt.

 12. REAGEREN MIDDELS ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE HUISREGELS.

 13. @12,13 Regeren is vooruitzien. Je kunt moeilijk verwachten dat iedereen dat gelijk begrijpt.

 14. Ah, dat had ik er niet uit begrepen. En aan dat proces wil je in Europa leiding geven ?

 15. Sorry, Liera 16, in uiterst magere uitsluitingsprocedures van jouw kant heb ik echt geen zin. Hoor ik nog een (tegen)argument?

 16. Nee Arjan, want ik snap niet goed wat je bedoelt. Deviaties op basis van cultureel/economische dynamiek functioneel cq disfunctioneel te laten verlopen. Ik snap er niets van.
  En zelfs jouw “uitsluitingsprocedures” als ik een vraag stel ? Wat moet ik ermee ? Dus laat maar, mij ben je al lang kwijt, maar volgens mij de rest van Nederland ook. In dat opzicht kan ik dat leiderschap van Europa weer wél plaatsen.

 17. Liera, je moet goed kijken. Wat LRD hier qua analyse neerzet is wel goed, maar het blijft een klaagzang. Dat irriteert. Althans mij irriteert het. Je moet niet klagen over Ayn Rand, Halbe Zijlstra etc. Je schopt ze gewoon weg. Daar zijn democratische middelen voor die ik onversneden heb neergepend. Wat heeft democratie voor zin als je dat niet kunt herleiden naar werkelijk ‘zijn’ en niet is vervreemd door (ideologische) denkbeelden? Dat ik Nederland kwijt zou zijn kan ik alleen maar als compliment opvatten. Dat ‘het hoort zus of zo’ – ook overigens bij LRD – kan me gestolen worden. Next.

 18. @19:

  [ Je moet niet klagen over Ayn Rand, Halbe Zijlstra etc. Je schopt ze gewoon weg.]

  Ayn Rand is in 2003 zelf gaan hemelen. Wat zijn tot nog toe de rest van je daden? Wie heb je weggeschopt?

  Dit zijn wij toch volgens jou:

  [..] [ totaal onverantwoordelijke half-intellectuele bavianen.][..] ?

  http://wltrrr.wordpress.com/2013/02/26/de-homovriendelijke-wilders-en-zijn-homofobe-vriendjes/

  Grote mond heb je, verder niks.

  Vergissing, Ayn Rand overleed in 1982.

 19. Pardon. @20 Als je niet oppast, dan voeg ik je toe aan mijn cv. Ik haat sites zonder correctie-mogelijkheden. Elegante vraag, overigens.

 20. @23 Fernhout jij krijgt een laatste waarschuwing wegens overtreding van Huisregel J.

  Je bent dus gewaarschuwd.

 21. @26 Ho,ho, wacht even, moderator. Mensen peper in hun reet steken is iets anders dan opruïing. Op mijn idee dat democratie regionaal te regelen valt, is nog geen enkele inhoudelijke reactie gekomen. Goed, als dit een site is voor ideologische kasplantjes dan mag je mij gelijk uitschakelen.

 22. Langzaamaan begon ik juist de contouren van Arjan’s gedachten te zien. Hij formuleert het onnodig moeilijk, maar ik denk dat hij bedoelt dat we ons niet meer in de democratie herkennen omdat die gekaapt is door een ideologisch gedreven elite (leden politieke partijen) die door ons gemandateerd worden door braaf naar de stembus te lopen, iedere paar jaar. In dat opzicht is ons systeem nauwelijks democratischer dan destijds dat van de DDR bijvoorbeeld.
  En, als hij dat bedoelt tenminste, kan ik wel onderschrijven.

 23. @30 Merkel heeft bij haar aantreden gezegd ,dat de burger geen democratie verdiend .Zij stelde dat ,wij ze dit dan maar afnemen .Ook hitler zou deze uitlating gedaan hebben ,of in een toespraak of in zijn boek mijn kampf .En gezien zowel het beleid in brussel en in den haag is de democratie ver te zoeken .

 24. REAGEREN VIA ANONIEME PROXY NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE DE HUISREGELS.

 25. @31 Merkel zei in 2005 bij het 60-jarige bestaan van het CDU: “Politik ohne Angst, Politik mit Mut – das ist heute erneut gefragt. Denn wir haben wahrlich keinen Rechtsanspruch auf Demokratie und soziale Marktwirtschaft auf alle Ewigkeit. Unsere Werte müssen sich im Zeitalter von Globalisierung und Wissensgesellschaft behaupten. Und wenn sie sich behaupten sollen, dann müssen wir bereit sein, die Weichen richtig zu stellen. Auch da sind wieder Widerstände zu überwinden.”
  Ze bedoelt dat democratie en sociale markteconomie http://nl.wikipedia.org/wiki/Sociale_markteconomie niet vanzelfsprekend zijn, maar dat het CDU daarvoor moet vechten. Een en ander is echter wat ongelukkig en niet geheel eenduidig geformuleerd.
  @30 In de DDR mocht je eigenlijk maar een op ideologie stemmen.

Reacties zijn gesloten.