Particulier artsenbedrijf Detentiezorg deelt paracetamolletjes uit na mishandelingen

Terwijl gisteravond zo’n 5 miljoen inwoners aan de kijkbuis zaten gekluisterd en het songfestival op Twitter een trending topic was, gebeurde er ook iets anders. Voor het eerst kwam Nieuwsuur met het bericht: “Hongerstakende asielzoekers slecht behandeld.”  De understatement van de eeuw.

Elcke Bonsen, vertrouwensarts, vertelde onder andere dat ze contact wil met de medische dienst, maar zij krijgt dat niet omdat men haar niet te woord wil staan. Ze wil sommige medische dossiers inzien, maar dat mag ook al niet. Ze voelt zich daardoor zeer gehinderd in haar werk, want zo kan je dus niks. Meerdere hongerstakers willen haar als vertrouwensarts, maar dat mag ook al niet, eigenlijk mag er dus niks.

Wat heeft justitie toch te verbergen? Dat er Vluchtelingen bont en blauw geslagen worden? Het heeft er alle schijn van, lees zelf maar wat daar gebeurt.

Ten minste negen opgesloten vluchtelingen in detentiecentrum Rotterdam zijn tussen donderdag 16 mei en vandaag in elkaar geslagen door bewakers. Demonstranten die dagelijks een solidariteitsdemonstratie houden bij de gevangenis, hebben hen achter het raam zien staan met armen in de mitella’s en blauwe plekken op de rug.

Detentiezorg Nederland is een particulier bedrijf, het zijn artsen die zichzelf verhuren aan de Staat. Ze leveren “Zorg op maat”:

In het onlangs herziene “Aanbod huisartsgeneeskundige zorg” (2009) is de zorg aan patiënten met een vrijheidsbeperking dan ook erkend als bijzonder huisartsgeneeskundig aanbod.

Een paracetamolletje dus zoals je kan lezen, het kost wat, maar dan héb je ook wat. Is er eigenlijk iemand van de artsen van dat bedrijf die het fatsoen heeft om aan de bel te trekken met informatie over wat daar echt gaande is? Kom naar buiten helden met jullie informatie, ik klaag de artsen en dat bedrijf aan wegens medeplichtigheid aan Staatsterreur.

Daarnaast zijn er heel wat kabinetten opgestapt om minder ernstige voorvallen. Mensen bont en blauw slaan die aan de “zorg” van de Staat zijn toevertrouwd. Waar blijft de PvdA nu? Aftreden? Hebben jullie nog enig fatsoen in je donder, of krijgen we weer zo’n blabla sociaal-democratisch verhaal? Ook voor de SP is dit nou eens een prachtige kans om korte metten te maken met mijn aantijgingen tégen deze partij zoals elders op de site te lezen is. Vooralsnog oorverdovende stilte..

Als er wat te beleven is over Moslims in Den Haag krijsen jullie de hele boel bij elkaar, en nu? Zwijgen? Zij die zwijgen stemmen toe, stelletje lafaards. Vooral blijven herdenken dat er ooit fascisten rondliepen hier. “Nooit meer”, weet u wel.

4 gedachten over “Particulier artsenbedrijf Detentiezorg deelt paracetamolletjes uit na mishandelingen”

 1. Ja, wat valt hier nog aan toe te voegen Le Roi? Je haal me de woorden uit de mond. Laten we ook niet vergeten dat dit alles voor een belangrijk deel het resultaat is van een ordinaire deal tussen Diederik Samsom en Mark Rutte: die mensen die naar Nederland gevlucht zijn om hier uiteindelijk in elkaar getrapt te worden door een zootje schorem, zijn het slachtoffer van wat in feite ordinaire mensenhandel is. Niet door Oosteuropese bendes maar door de bendeleiders Samsom en Rutte.
  En dat maakt dat de lijst van mededaders heel lang wordt en zeker niet beperkt blijft tot Schreibtischmörder Teeven en zijn ondergeschikten, die pseudoartsen in dat concentratiekamp in Rotterdam die blijkbaar nog nooit van de Eed van Hippocrates hebben gehoord (en daarmee aardig op dezelfde voet komen te staan als talloze ‘collega’s uit het nazi tijdperk) maar dat ook lieden als eerder genoemde Samsom en Rutte alsook Spekman en Neerland’s nationale huilbaby wat te verantwoorden hebben voor een wat naar ik meen medeschrijver Laurent ‘Neurenberg 2.0’ noemt.

 2. Dit soort toestanden vinden al jaren plaats alleen is er amper iemand die haarzijn mond opendoet behoud baan gewin-voor-het-gezin. Applaus voor eze vertrouwensarts, want dacht “meisje lijkt wel of je niet door hebt dat er binnenkort ook “afscheid van je wordt genomen”. Nl. ook tijdens Kok hoorde ik verhalen kinderen b.v. Iran middelen kregen waar ze suicidaal van werden, gezonde kiezen werden getrokken en zieke kiezen lieten ze zitten (tandarts: “jullie zijn zo duur”) etc. etc. Krijg hartritmestoornissen van wreedheden jegens vluchtelingen.

  En D66 schoof toch ook graag bij Verdonk aan ? Gelukkig, PVVDA wil kamerdebat.

  Arib twittert ?we leven toch ?beschaafd? land? terwijl PVV DA vecht om de Teev’ (ex-LPF – was graag met Verdonk meegegaan mja “kank niet maken ben net bij PVVD ….) een go te geven.

  Zou toch humaner ?; Rotte “beleid blijft ongewijzigd”.

  WAAR IS DE ADVOCAAT ? ook een stille van minjus ?

 3. Dat vind ik nou ook bijvoorbeeld van dat sport journaal na het echte journaal. Ergens sterven er 1000 mensen in een goedkoper dan goedkoop naaiattelier in een ver van ons bed land.

  En gelijk daarna pats boem beng! Het sport journaal. Ajax koopt nieuwe schoenen voor haar spelers…. (rara waar deze gemaakt worden)….. en dan is alles vergeten en vergeven als Ajax maar kan voetjeballen.

  Zo werkt dat in dit land helaas. Belangrijk nieuws over millieu en misstanden komen op pagina 2 of nog verder weg. Maar de kroning, de onderbroek van Maxima, de laaste fashion uit paris en alles waar geld aan te verdienen valt komt op de voorpagina.

  Wij zijn ook een land dat zichzelf zelde een spiegel voorhoud. Oh ja de Japanners komen dus EXCUSES!!! NU!!! …… verderop staan wat KNIL Klootzakken zielig te doen en roepen die Indo’s zijn net zo fout. Volbehangen met medialles voor joost mag weten welke oorlogsmisdaden begaan. Maar nu ben ik een weg met ons figuur want je moet vooral niet kritisch zijn op je eigen smerige historie je moet wijzen naar anderen.

  Net als armoede niet bestaat in Nederland geldt dat ook voor schending van de mensenrechten. ……………..

 4. Ik denk dat de Geneefse Conventie mede bepalend is voor deze gevallen van gedetineerde vluchtelingen is. Ze zijn immers gedetineerd.

  Dan begaan de Detentieautoriteiten in Nederland gewoon misdaden tegen de menselijkheid.

  Laffe daden van laffe mensen tegen weerloze menselijke wezens.

Reacties zijn gesloten.