Mensjes en hun zielige kutpartijtjes

Te keer gaan tegen Geert Wilders en zijn bende geteisem is niet zo moeilijk; dat kan iedereen. Het is ook niet zo moeilijk om mensen te vinden die willen mee doen. Ik spreek uit ervaring. De eerste vinden was misschien een beetje moeilijk, maar de tweede niet. De derde nog minder enzovoorts.

Maar wat als je eigen zielige kutpartijtje vieze vuiligheid blijkt? Dan wordt het onverdraaglijk.

Zo was er ooit eens Maxime Verhagen. Met tranen in zijn ogen kon hij tekeer gaan tegen die immorele Wilders. Tot het land “riep”. Toen móest het CDA wel burgermeestertje in oorlosgstijd spelen. Daar sta je dan als CDA-aanhanger met je goeie gedrag.

Zo hadden wij hier diverse PvdA-aanhangende redactieleden. Toen de PvdA moeiteloos de PVV verving in Bruin II bleken al die afschuwelijke PVV-dingen plotseling hele verstandige PvdA-dingen. Het kon gewoon niet anders. Samen sterker uit de crisis. Boete op illegaliteit. Daar wordt iedereen beter van,

Stel je eens voor dat etnische categorisering een dingetje van CDA/VVD en PVV was geweest in Bruin I? Niet één PvdA-aanhangende bezoeker of redactielid zou het gepikt hebben. Maar toen in Bruin II plotseling Lodewijk Asscher om de hoek kwam kijken met etnische registratie bleef iedereen stil.

Ook toen wij, critici, in VERZETSBLAD Trouw werden ontmaskerd als heusche “antisemieten” bleven al onze ooit zo trouwe PvdA-lezers en redactieleden stil. De PvdA’ers vonden etnische categorisering plotseling hartstikke jofel, en wij hier waren gek en raar.

We hebben het eerder gezien. Toen tijdens de hoogtijdagen van de zogenaamde “kopvoddentax” GroenLinkser Femke Halsema plotseling artikelen ging schrijven over hoe afschuwelijk die hoofddoekjes waren en dat dat maar eens snel afgelopen moest zijn. De GroenLinksers werden boos als je daar iets van zei! Opeens bleven ze weg. En als ze al niet wegbleven dan gingen ze tekeer over ons “niveau”.

Ja er zijn weinig mensen die op een net zo’n hoog niveau bevolkingsgroepen kunnen uitkotsen als GroenLinksers.

Maar we hebben het vaker gezien. Toen de SP een PVV-wetsvoorstel steunde om Radio 2 te dwingen om 35 % Nederlandstalige muziek te spelen en ik daar kritiek op durfde te hebben. Toen had ik het niet goed begrepen! Zoiets onbelangrijks! Wat waren ze boos die SP’ers.

En nu dan weer de gruwelijke sharia-driehoek in Den Haag die volstrekt nergens op sloeg. Vooráán stonden ze, de SP’ers en de PvdA’ers om te zeggen dat dit Echt Niet Kon!

Politici bedoelen het vaak verschrikkelijk goed, maar dat weerhoudt ze er niet van om de meest gruwelijke dingen te doen. Ook zijn ze onderling uitwisselbaar. Wat denk je van “linkse” mensen die VVD/PVV-programmapunten uitvoeren. “Beter dat ik dit doe dan iemand anders”, denken die. Of wat denk je van een Halsema die een “gedragscode” gaat zitten uitdenken voor überproleet Henk Kamp. Of wat denk je van een Andrée van Es die hofdame is in het Huis van Oranje.

Ook in landen die een dictatuur zijn zitten redelijke mensen. In sommige landen kun je niet eens op een partij stemmen. Bijvoorbeeld omdat er maar één is. En toch zitten ook in dat soort partijen super-integere top mensen met de beste bedoelingen. Ook dat soort partijen hebben aanhang die weinig kan verdragen.

Nou en zo krijgen wij hier dus soms boze mailtjes van PVV’ers, soms van VVD’ers, soms van PvdA’ers, soms van GroenLinksers, soms van SP’ers, en noem al die verongelijkte aanhangertjes van hun heilige partijtje maar op. Kritiek is hartstikke leuk, zolang het niet op hun eigen zielige kutpartijtje is. Trekken ze niet.

18 gedachten over “Mensjes en hun zielige kutpartijtjes”

 1. REAGEREN MIDDELS ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE HUISREGELS.

 2. REAGEREN VIA ANONIEME PROXY NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE DE HUISREGELS.

 3. REAGEREN VIA ANONIEME PROXY NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE DE HUISREGELS.

 4. Kritiek en tegenkritiek. Zo moet het gaan. Zolang het maar met argumenten gebeurt en niet door verdachtmakingen en andere niet ter zake doende manieren.

 5. Ik vraag me echt af wat jullie er zo goed aan vinden. Ik vond het zelf zo kut dat het bijna niet was geplaatst.

 6. herkenbaar

  waarom het geniaal is omdat het ballen heeft

  het is populisme op zn best
  vandaar dat je het niet wilde plaatsen

  vanwege

  hai hep wel gelaik die wil…ehm jolanda van den heuvel

  alleen beter dan willie de pimp

  een anarchistisch populisme dat men zelden nog aan treft

  want JA je hebt gewoon gelijk
  En niet voor niets dat je antirookstemmertjes niet je van genialiteit beschuldigen

  Je bent prettig geradicaliseerd omdat je normaal bent

  kernachtig uitgedrukt

  narigheid is wel dat je al een tijdje onbedoeld op eenzame hoogte staat als schrijver

 7. Je onderschat jezelf – juist als je boos bent weet je de spijker op zn kop te slaan .

  Ik weet dat je breedveld haat maar dat was ook iemand die dat kon .

  Ik kan dat slechts enkele momenten per jaar en daarna sla ik wartaal uit .

  En dat is geen geslijm – ik ben nog steeds van mening dat je een stoethaspel bent . Laten we dat even duidelijk hebben – maar wel de beste stoethaspel op internet . Van die neuzelarij van pvda stemmers als von der dunk moeten we het niet hebben

 8. @15, dat het überhaupt over gesproken wordt.

  Naast alle taboe’s en doofpotten bij ons kan men alleen over Barbie en Gordon praten. Jij biedt nog een onderwerp die actueel is. Niet dat het subliem geschreven is maar wel to the point.

Reacties zijn gesloten.