Wij worden overal “bewaakt” door het akelige smerige bedrijf G4S

Een vriendin van me belde gisteren vanuit de trein met de boodschap dat daar ook al bewakers van G4S in rondlopen. Zomaar, de boel met boze blikken controlerend, een soort rijdende stadswachten van de NS. Ze hebben nu nog geen wapens, maar dat komt vast ook nog wel, veel meer dan een knipoogje van Opstelten en Teeven is daar niet voor nodig, zo gepiept hier in Nederland, het Volk vindt het allemaal wel best.

Het bedrijf G4S kwam in het nieuws door de mishandeling van Vluchtelingen in Rotterdam. Ze doen daar in ons eigen Nederlandse Guantánamo de bewaking. Maar daar niet alleen, ze wringen zich inmiddels in alle sectoren van de samenleving naar binnen, lees hier bijvoorbeeld wat ze allemaal nog méér kunnen: ” Een Totaaloplossing voor de Zorgsector:”

Onder de noemer ‘zorg’ valt veel meer dan alleen het ziekenhuis zegt Peter Dorlas, de key account manager voor de Dienst Justitièle Inrichtingen. Vanaf 2008 koopt DJI direct forensische zorgplaatsen bij een 50-tal instellingen voor de GGZ. Dat werd voor ons dus heel interessant vertelt Dorlas. Niet alleen in de instelling is G4S aanwezig, maar ook in de thuiszorg, zegt Marc Rensing, business development manager bij G4S.

Als je de site van het bedrijf bezoekt, zie je als eerste de beurskoersen. Verder een lijst met tientallen gebieden waar ze, volgens eigen zeggen, sociale TOTAAL oplossingen aan ons te bieden hebben.

Vorig jaar maakte Jantje Beton een einde aan de samenwerking met G4S, omdat het bedrijf G4S hofleverancier is in Israël voor wat betreft het leveren van uitrustingen en diensten voor diverse internationaal veroordeelde zaken, zoals voor de bewaking van de muur in de bezette gebieden, checkpoints tussen de diverse gebieden, illegale Israëlische nederzettingen en een gevangenis waar mensen (waaronder kinderen) zonder vorm van proces worden opgesloten en ook worden gemarteld.

Het bedrijf G4S  wordt met 650.000 werknemers ook wel het grootste privéleger ter wereld genoemd, werkzaam in 125 landen. Er is geen beginnen aan om om op te noemen waar dit bedrijf  zich allemaal mee bemoeit en welke praktijken ze er op nahouden. Hier heb je een link naar een site waar ook weer doorverwijzingen op staan.

As one American commentator described it ‘every prisoner a profit centre, every immigrant a business opportunity`.

Zelfs oorlogen worden overgelaten aan dit bedrijf, enfin, lees en huiver zelf. Wie haalt dat bedrijf eigenlijk ons land binnen? Is dit bekend in Den Haag? Staan wij toe dat bedrijven de Staat gaan overnemen? Waar is de democratie, onze inspraak? Wie helpt mee verder te snuffelen naar banden tussen politiek en dit bedrijf? Als je informatie hebt of kan linken naar sites, graag!

wordt vervolgd

19 gedachten over “Wij worden overal “bewaakt” door het akelige smerige bedrijf G4S”

 1. Is G4s de “civiele opvolger” van Blackwater?

  Ach, moet ik altijd zoveel lachen met de mediapraatjes over democratie.

 2. G4S is ook het bedrijf dat de moord op tientallen ongeboren Palestijnse kinderen op zijn geweten (al is dat laatste een misplaatst woord) heeft. Palestijnse vrouwen worden namelijk bij checkpoints gedwongen in een X-ray machine te gaan staan waarvan de dosis straling veel te hoog is voor de nog ongeboren vrucht…
  Leon de Winter heeft zin door hem gewenste genocide en gristen-ayatollah en ‘Wannsee am Innenhof’bewoner Kees van der Staaij kan er vast hartelijk om lachen
  http://occupiedpalestine.wordpress.com/2010/10/28/checkpoints/
  http://occupiedpalestine.wordpress.com/2011/11/28/pregnant-nyt-photojournalist-treated-with-blatant-cruelty-by-idf-at-gaza-crossing/
  Hulde aan Stichting Jantje beton dat de banden verbroken heeft met dit smerige kutbedrijf van moordenaars dat G4S is.
  Hopelijk volgen er snel veel meer.

 3. Wat een verademing, deze site. Goed dat jullie dit soort onderwerpen oppakken.

  Over de vraag om meer info…
  Ik raad redactie en lezers aan eens 2 dagen uit te trekken om de website zapruder.nl door te nemen.

  Zij schrijven al jaren no-nonsense over de verwevenheden tussen oorlogsindustrie en officiele macht.

 4. Deze ‘beveiligers’ kunnen zoveel informatie hebben over iedereen dat ze politici, regeringen, parlementariers, en ga maar door, met gemak kunnen chanteren. Ze zitten overal, adviseren en trainen militairen, politie, ambtenaren, hebben bijzondere opsporingsbevoegdheden, mogen op bv luchthavens mensen die hun niet aanstaan visiteren. Wie heeft onze toch al zo gammele demokratie aan dit oncontroleerbare bedrijf verkocht.? En naarmate ze langer opereren en steeds meer gegevens hebben, wie durft ze nog tegen te spreken? Ze zullen vast ook al goed met drones overweg kunnen. En wij betalen ze ervoor. Denk ooit dat ik ziekeijk paranoide ben. Helaas, ik ben veel te goedgelovig.

 5. “zapruder”

  Ah, complottertjesland. Niets voor mij, gezien de mentale staat van ‘zullie’ aldaar. En no-nonsense is nogal lachwekkend, aangezien hetgeen zij daar plaatsen louter voer voor de onderbuik en onnozelen is. No offence, Robert.

  _
  G4S had ook zo’n “succes” met de onlangs gehouden Olympische spelen. Heeft Engeland bakken met belastinggeld gekost. Opdoeken die teringbende.

 6. @5: L :

  [ Ze zitten overal ]

  Ja. Ze bieden niet voor niets wereldwijd telkens TOTAAL-oplossingen aan. Ze dringen overal binnen. telkens moet ik aan het Goebbelsfilmpje denken TOTALKRIEG. En ik hef bij deze nog maar eens de ban op Godwins op. Als jij paranoïde zou zijn, bevind ik me gelukkig in goed gezelschap.

  http://www.youtube.com/watch?v=S7mLTJY0yDs

 7. Zal wel een broeinest van psychopaten zijn dat “bedrijf” .

 8. Is dit bedrijf G4S die als rolmodel in het begin van het film “Jack Reacher” wordt gebruikt?

 9. Bij deze wil ik alle reaguurders die een oordeel over G4S hebben erop wijzen dat dit bedrijf slechts in opdracht van diens opdrachtgever handelt. Indien u vindt dat als er door het geleverde werk van G4S, zich bepaalde (sociaal)maatschappelijke misstanden voordoen, u zich eerst tot diens opdrachtgever moet wenden. Het ontstaan van deze eventuele misstanden zegt meer over de opdrachtgever dan over G4S welke niets meer of minder dan een dienstverlenend bedrijf is dat probeert werkgelegenheid met veiligheid te verbinden.

 10. Maar daar wringt het schoentje,aangezien G4s zoals elk beveiligings bedrijf vooraf een vragenlijst omtrend het geen beveiligd ,en hoe de opdrachtgever wil dat dat gebeurd .Loopt het dan fout naderhand kan de opdrachtgever altijd zeggen zo had ik dat niet bedoeld .Maar het is voor de overheid aanmerkelijk intressanter om het uitbesteden van beveiliging aan dat soort organisaties over te doen ,het neemt een groot gedeelte verantwoording weg .Anderzijds is het een gevaarlijke gang van zaken ,we hebben de excessen wereldwijd mogen zien .

 11. Deze stompzinnige overheid in dit achterlijke landje heeft niet eens in de gaten hoe gekaapt ze/we zijn door het corporatisme. Op de enkeling na die er belang bij heeft en zijn/haar kop dus dichthoudt.

 12. @10, Ger, mensen ‘reaguurder’ noemen doe je maar op die baggersite geenstijl.

  Los daarvan: dat de overheid het e.e.a. uitbesteedt aan een partij die haar verantwoording niet kan nemen, is inderdaad een teken van zwakte van zowel die overheid, alsook G4S.

  Doe Nick Buckles de groeten. Oh, wacht…

  “G4S Boss Nick Buckles To Quit After Olympic Games Security Fiasco ”
  http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/05/21/g4s-boss-nick-buckles-to-quit_n_3310563.html?utm_hp_ref=uk
  “Mr Buckles will walk away with his contractual entitlement to a year’s salary of £830,000 and a pension allowance of £332,000.”

  ‘G4S + olympic games’ via een zoekmachine levert meer falen van dit flutbedrijf op.

  De huidige koers van G4S is schadelijk. En enkel ten dienste van zichzelf, en types zoals Nick Buckles. De vele kritiek op G4S is terecht, ook al zal jij dat waarschijnlijk anders zien als mogelijke werknemer van deze.

  Overigens een leuke poging tot deflectie, om naar de opdrachtgever te verwijzen, terwijl het bedrijf (G4S) zelfe meermalen de fout is ingegaan, tot op de dag van vandaag. Poging mislukt.

  _
  @12, Liesbeth, ook infowars is complottertjesland. Alex Jones is niet meer dan een schreeuwlelijk, die via het internet aandacht weet te genereren veelal van geesteszieken (ie. complottertjes) . Negeer dat soort sites; beter voor je eigen geestelijke gezondheid.

 13. @6

  None taken.

  Over Zapruder.nl… Zoveel gekomplot staat er doorgaans niet op. Wel wie waar in dienst is geweest en daar vervolgens de begeerde contracten naartoe sluist. Zonder het politieke gekrakeel, maar gewoon wie waaraan verdient. Dat is een stuk helderder dan de vaak weinig context biedende, eenzijdige, ideologisch-gedreven moreel-politieke verhandelingen van allerhande naieve paradijsvogels.

  No offense

 14. Valt het u ook op dat ,de politie in nederland de laatste tijd vaak in het nieuws komt aangaande schiet incidenten .En dat zij er vaak ook mee weg komen .En dit soort incidenten wel op een ander gebied ,mishandeling zowel geestelijk als ligamelijk in detentie huizen gewoon kunnen plaats vinden .Zonder dat daar een halt aan komt .Wij zijn steeds meer beland in een repressie land een strafstaat .Dus mocht u voor een of ander aangehouden worden ,pleeg geen verzet .En indien u heelhuids op een bureau beland pleeg geen rotzooi want dan heb u kans een zelfde behandeling te verkrijgen als in de jaren 40/45 in de euterpenstraat .

 15. “Dat is een stuk helderder dan de vaak weinig context biedende, eenzijdige, ideologisch-gedreven moreel-politieke verhandelingen van allerhande naieve paradijsvogels.”

  Prachtig(e volzin)! 😆

  __
  Daarnaast opmerkende dat ik eerder duidelijk(er) had moeten maken dat er altijd meer mensen zijn, die zin van onzin/ feit van fictie weten te onderscheiden, dan de geesteszieken die dat soort sites frequenteren. Mijn reactie over ‘complottertjesland’ was derhalve iets te kort door de bocht. Dit, ter aanvulling.
  __

  @17,
  “Veel verzetsmensen en Joodse Amsterdammers naar het gebouw gebracht en daar gemarteld of getransporteerd naar concentratiekampen. “Naar de Euterpestraat” voorspelde dan ook weinig goeds.”
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Gerrit_van_der_Veenstraat

  Je reactie is vol ongepaste drama. Je bezigt de simplistische retoriek, gelijk die van het trieste trolletje Ralph v/d Geest.

 16. @14
  Geen zorgen. Ik kan wel wat hebben. Ik overleef kabinet Rutte ook al die tijd al.

Reacties zijn gesloten.