Enorme teleurstelling aspirant VVD-bestuurders: verklaring integriteit voortaan verplicht

Als het niet zo in- en intriest was zou je toch in je broek pissen van het lachen bij dit bericht: VVD’ers moeten verklaring integriteit tekenen.

We hebben ons hier op Krapuul – nadat de PVV zichzelf in een volkomen onbeduidende hoek gemanoevreerd had door uit de gedoogconstructie te stappen –  inderdaad al een jaar lang moeiteloos bezig kunnen houden met het plaatsen van artikelen over VVD’ers die enorme moeite hadden hun eigen belang en dat waar ze voor aangesteld waren uit elkaar te houden, en blijkbaar heeft dat dusdanige proporties bereikt dat het nu zelfs de VVD te ver gaat.

De voorzitter van de VVD heeft enorm veel tijd gehad om over dit probleem na te denken, en 350.000 euro later heeft Benk heeft dan ook besloten krachtig in te grijpen: VVD’ers zullen in het vervolg een verklaring moeten tekenen waarin zij beloven integer te handelen! BAM! Ik bedoel BENK! Dat zou Berlusconi-achtige toestanden zoals met zo’n Jos van Rey in de toekomst moeten voorkomen. En die Frans Weekers is dan wel gehandhaafd, maar wel hoogstens tot aan het einde van dit kabinet vermoed ik zomaar. Wie weet wat daar nog over naar boven gaat komen tijdens het proces Van Rey.

Maar kijk, u en ik voelen ons gewoon door onze opvoeding en de wet al gehouden ons integer te gedragen, maar een VVD’er moet daar nog even een extra handtekening voor zetten, anders loopt het blijkbaar uit de hand.

Misschien moeten we gelijk even doorpakken, en vergelijkbare verklaringen opstellen voor VVD’ers in andere beroepsgroepen. VVD’ers die bij de brandweer willen moeten verklaren niets moedwillig in de fik te zullen steken, VVD’ers die bij de dierenambulance willen rijden moeten verklaren in het voorjaar niet gericht over eendekuikentjes heen te zullen rijden, VVD’ers in de gezondheidszorg moeten verklaren geen greep te zulen doen in de medicijnkast teneinde deze spullen op de zwarte markt te verhandelen, VVD’ers in de kruideniersbranche moeten verklaren geen houdbaarheidsdatumstickertjes van hun producten af te zullen pulken.

Laten we het anders direct bij de wortels aanpakken: iedereen die lid wordt van de VVD moet direct verplicht worden in de Gemeentelijke Basisadministratie een Verklaring Omtrent Gedrag te laten opnemen.