Goeiemorgen


Ik pak op zaterdag altijd als eerste de Volkskrant van de mat en ga die lezen onder het genot van een kop thee. Een kleine bloemlezing van de krant van vandaag:
Voorpagina: Verhagen eist waarborgen tegen Wilders. Onze Maxime begint te vrezen door zn eigen achterban voor de kont te worden getrapt, en dus wil hij wat grote woorden in het coalitie-akkoord over de rechtstaat. Terwijl hij straks wel pvv-beleid uit gaat voeren. Als ik hem was zou ik mn zitvlak maar gaan voorbereiden op wat achterban-schoeisel.
Pagina 2: Libelle forum gekaapt door Wilders-onderknuppels. Kennelijk zijn deze mensen erg van de borduurpatroontjes, want het Libelle-forum (of all places) is door hen gekaapt. Waarschijnlijk zijn nu de Donald Duck en de Tina aan de beurt.
Pagina 8&9: Klaarblijkelijk is een coalitie met Geert toch iets waar vvd en cda naar uitkijken. Maar niet omdat ze de huidige pvv zo leuk vinden, maar vooral omdat ze de rest van de kamer haten, en omdat ze willen snijden in van alles en nog wat, en omdat ze denken dat Geert wel alles zal verloochenen waar hij voor staat. Veel succes daarmee 😉 .
Pagina 22: Een zeer goed ingezonden stuk van Rob Hartmans en Jan Dirk Snel, die stellen dat iedereen die stelt dat de PVV geen gevaar is voor de rechtstaat, het partijprogramma niet heeft gelezen. Eerder had Peter Boswijk de retorische vraag gesteld of Wilders soms de onafhankelijke rechter buitenspel wil zetten, en of Wilders burgerlijke vrijheden af wil schaffen. Hartmans en Snel geven een duidelijk antwoord: Welzeker ja! Kijk maar naar het pvv programma met voorstellen zoals een gekozen rechter (die voor de interessante keuze zal komen te staan tussen vrijspraak en herverkiezing), en allerlei andere voorstellen die de islamitische medelander achterstellen t.o.v. de rest. QED.

De thee is op. Ik ga douchen.

7 gedachten over “Goeiemorgen”

 1. Dus de PVV wil “gekozen rechters ” , waarom is het toch zo dat partijen welke de Nederlandsche Cultuuuuuuuuuur willen verdedigen zo graag alles willen veramerikaniseren .. Daar moet je al flink rijk zijn wil je de verkiezingscampagne voor rechter kunnen betalen .. Of natuurlijk rijke vriendjes hebben ..

 2. ” want het Libelle-forum (of all places) is door hen gekaapt.”

  Enige jaren geleden werd ik verbaasd door de enorme haat dat de echtgenote van een collega’s, trouwe Libelle lezeres, aandroeg tegen Marokanen.

  Ze woont overigens in een deel van het land waar de bevolking vooral autochtoon is. Daarop heb ik haar gevraagd hoe heeft ze die ervaring opgebouwd en het bleek dat ze haast nooit t in aanraking met Marokkanen was geweest…

  Nou, vroeg ik? Nee zei ze, maar ik voldoende hierover gelezen en weet ook van mijn vrienden en kennissen weet ik het…..

  Tja, Henk en Ingrid zijn zeker niet voor rede vatbaar, want alleen met zichzelf bezig!

 3. Ik denk dat het Viva forum net zo erg is 😆

  Toevallig daar van de week lid van geworden omdat ze daar stukken van deze site middels drogredeneringen in diskrediet zaten te brengen vanwege de bio van een voormalig redactielid op de about page.

  Dat kon ik natuurlijk niet accepteren. 🙂

 4. Het is een algemeen misverstand dat ratten zich alleen in riolen ophouden .. Ratten vind je van kelder tot zolder , van moeras tot woestijn , en dus ook op het Libelle en Viva forum …
  misschien de reden dat mijn moeder de boerkini van mij geliefde kopvoddenvrouwtje plotseling “absurd ” vond

 5. @Al Bakrastani
  Alleen in sommige staten van de VS worden rechters gekozen. Federale rechters worden benoemd door de President. Jury rechtspraak is echter een nog ergere vorm van populisme naar mijn mening.

  Wilders sprak zich uit voor afschaffing van Artikel 1 van de grondwet vanaf het moment dat hij zijn eigen partij had. Dit is het fundament van onze grondrechten. Als niet alle mensen als gelijkwaardig gelden dan kan je bepaalde groepen mensen inferieur verklaren. Dan heb je vervolgens grond om mensen die tot een inferieure categorie behoren uit te sluiten van vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijheid van vereniging en de rest.

  Dat is exact waar Wilders voor pleit. Andere regels voor Moslims dan voor de rest, maar het CDA begon pas te morren toen vrijheid van godsdienst expliciet in het geding kwam. Impliciet is deze vrijheid vanaf het eerste moment door Wilders onder vuur genomen. Wilders’ standpunt over Artikel 1, plaatst hem in dezelfde straat als de SGP en de CP/CD van weleer. Dat zou voor een fatsoenlijke partij afdoende moeten te zijn om niet met hem in een coalitie te willen.

 6. @sofia

  Ik heb in New York en Texas gewoond , in beide worden de rechters gekozen volgens mij trouwens in ieder staat , maar dan op dorps en stads niveau , hogere rechters worden dan weerbenoemd ..

 7. “Wilders sprak zich uit voor afschaffing van Artikel 1 van de grondwet vanaf het moment dat hij zijn eigen partij had. Dit is het fundament van onze grondrechten. Als niet alle mensen als gelijkwaardig gelden dan kan je bepaalde groepen mensen inferieur verklaren. Dan heb je vervolgens grond om mensen die tot een inferieure categorie behoren uit te sluiten van vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijheid van vereniging en de rest.”

  Dank je, Sofia, zeer goed geargumenteerd.

Reacties zijn gesloten.