Hebben bedrijven de democratie gekaapt? (1)

rising_sun08
DENKEN JULLIE ECHT DAT DE ZON VOOR NIETS OPKOMT??

Eigenlijk hebben we geen overheid meer nodig, we kunnen alles aan de “vrije markt” overlaten. Als het aan de neoliberalen ligt zelfs met een Gerust Hart, en wie is er tegenwoordig geen vurig voorstander van die Markt? Hier en daar nog wat gesputter en gepruttel in de Tweede Kamer of door een handjevol actievoerders en op blogs, maar veel stelt het verzet niet meer voor, als schapen blaat iedereen elkaar na. Goedschiks of kwaadschiks, meedoen moet je. Er valt, ook al zou je dat nog zo graag willen, niet meer aan de martkterreur te ontkomen. Het zou waarschijnlijk zelfs je dood betekenen om te zeggen “ik kap met deze gekte van jullie, zoek het uit met jullie rare systeem en rommel, stelletje dwazen”. Afgesneden worden van alle levenslijnen zal je deel zijn.

Ik vind het raar, héél raar, want dit Heilige Marktsysteem brengt wereldwijd misère. Waarom er dan toch mee doorgaan?

Zorg, politie, justitie, energie, rechtspraak, infrastructuur, de postbezorging en nog duizenden zaken méér: alles is verkocht, voor een appel en een ei weggegeven of ordinair gestolen. Wat eerst van ons allen was, hebben enkelen gejat en verdienen daar geld aan, zelfs aan het drinkwater en de laatste restjes natuur. Binnenkort moeten we ook gaan dokken voor het prachtige uitzicht op snelwegen of een zielig boompje. Sowieso is meer dan één raam in je huis eigenlijk wel heel erg veel weelde, wil je er meer hebben dan betaal je ook maar voor al dat extra licht. Alles is van hen, en ze willen geld zien. Veel geld. Al ons geld. Hebben ze dat binnnen, en is er niets meer uit je knip te halen, dan willen ze je organen ook wel uit je lijf snijden. Daartoe door honger en andere  ellende genoodzaakt ga je daar ook weer mee akkoord, je moet wel, een nier kan je wel missen, toch? Soms worden mensen in gevangenissen of gekkenhuizen door de orgaanhandel vermoord, dan lever je flink wat op. De transplantatie-industrie, ook een  kassucces.

Uiteindelijk behoort ook jouw leven en dood hun toe, en moeten we de oorlog in om alles kapot te maken. Daarna begint het gedonder opnieuw en worden er herdenkingen georganiseerd omdat dit nóóóit meer zo mag, zo fout en verschrikkelijk was dit alles, nee, dat zal en mag ons niet meer gebeuren!

Het begint tijdens de opbouw al bij de handel in bakstenen, cement en spijkers. Daar worden al winstjes op gemaakt door slimmeriken. Bij de noodzakelijke herbouw van de infrastructuur na de bombardementen zijn het inmiddels geen kleine bedragen meer, maar gaat het om grotere bedragen en dus wordt het gefoefel navenant groter en ingewikkelder. Bij de spijkerboer kan ik nog nagaan dat hij er wat op verdient, nou ja, ok. Maar als het grotere belangen worden heb ik er geen zicht meer op. Niemand nog. Dat gebeurt in kamertjes waar ik niet mag komen. Daar worden Gewichtige Zaken besproken die een gewoon mens niet mag weten, wegwezen jij.

Dit gaat zo al duizenden jaren, en het loopt al even lang en telkens weer verkeerd af. Waar begint de organisatie en opbouw van een samenleving ondemocratisch te worden? Wanneer hebben we niets meer te zeggen over de inrichting van onze eigen omgeving, het land, de wereld? Hoe evolueren de spijkerboerwinstjes uiteindelijk tot een totalitaire markt waar Goldman Sachs de baas over de wereld is geworden? Nog belangrijker: Hoe breken we die macht weer af zónder bloedvergieten en hoe gaan we het beter doen?

Wordt vervolgd

16 gedachten over “Hebben bedrijven de democratie gekaapt? (1)”

 1. Persoonlijk zou ik niet weten hoe ik m’n brood moet verdienen zonder die vrije markt. Geeft niks, we hoeven het niet overal over eens te worden natuurlijk.

  Wat ik wel hinderlijk vind, nu je er toch over begint, is dat de grotere bedrijven zich serieus met wetgeving bezighouden, en met succes. Dat noem ik pas het kapen van de democratie.

 2. Een tijd geleden ,werd in IJmuiden een man opgepakt .Hij werd opgesloten onder het mom van dronkenschap en drug gebruik .Hij overleed in de cel ,en na een forencies omtrend de doods oorzaak het ligaam vrij gegeven was bleek dat er diverse organen weggenomen waren ,daarvoor in de plaats had men watten en andere opvul middelen gebruikt .De nabestaanden proberen al heel lang opheldering te verkrijgen bij justitie ,maar krijgen nul op recrest ,hoezo orgaanhandel

 3. @1: GJ

  Laten we nu niet direct in het Kannietisme schieten. Wie weet is er een heel ander bestaan mogelijk zonder die vrije markt, waar jij ook je brood nog kan eten.
  Ik zie eigenlijk nog geen enkel onderwerp waar we het niet over eens zouden kunnen zijn? Ik beschrijf wat zaken, verder niks, toch?
  En ja, die wetgeving, het Corporatisme, dat is juist waar ik heen hoop te gaan in volgende delen.

  @2:

  Ja, er zijn legio voorbeelden, niet allen hier, maar vooral in de armere landen waar orgaanhandel welig tiert ten faveure van de rijken.

 4. @2
  Twee trefwoorden invullen in youtube , “zionist” en “organ” en ik kreeg een hele lijst met filmpjes hierover te zien.
  http://www.youtube.com/watch?v=x_r_NQmzTWs

  Die vinden het blijkbaar hun godgegeven recht om organen te stelen van “goyims”(untermensch).

 5. Goed artikeltje trouwens , of een goed onderwerp.
  De corporcratie staat boven de regering , dat bleek nog maar eens onlangs toen er een motie in de tweede kamer werd aangenomen dat nederland GEEN belasting paradijs was.
  Voor mij het moment dat den haag en “democratie” wat mij betreft alle geloofwaardigheid verloren heeft.

 6. @3: is zeg nergens “kan niet”, ik zeg “weet niet”, ik ben niet zo gestudeerd hè.

 7. Mijn god, waarom is hier zo weinig over bekend, ik dacht dat verbijstering achter me lag…..

 8. @7
  Omdat de gehele westerse pers in handen is van dat zelfde zionisten kartel.

 9. Er is geen vrije markt ,het is een schijn vrije markt ,die gedelegeert word door een elite .Een elite die de macht heeft over het geld en over het sturen van regeringen van een groot gedeelte van de wereld en zij zijn mede verantwoordelijk voor het sturen van de economie .Kijkt u eens op ILUPINARI MEMBERS .COM .u krijgt dan een lijst van de members of freeminers .Daarop staan intresante namen .Van koningshuizen ,ook het onze ,maar ook bankers ex ministers .Uzult er onder andere bolkenstein ,balkenende ,nout wellink enz enz .Zij maken de dienst uit door middel van regeringen en multinationals .

 10. Net zo´n gotspe als ´vredesmissie` die gelogen vrije markt. Gewoon een verdraaiing van woorden om de macht te stabiliseren.
  En dat doen de huichelaars die de wapens en handel grotendeels in handen hebben.
  De z.g democratie is altijd een farce geweest in deze Duitse monarchie hier ten lande.
  Dankzij internet wordt die hele oplichterij zichtbaar en de scheiding tussen massa en weldenkend individu eveneens.

 11. @10: dat geloof ik dus niet. Er zijn vrijwel geen multinationals, ga er maar van uit dat bijna alle bedrijven van MKB formaat zijn. Als die enkele multinational echt de dienst uitmaakte zouden alle andere bedrijven toch geen kans meer maken?

 12. Vrije markt? Vrije markt is afpersing, uitbuiten, verkwisten, vervuilen, doden, om tegen je buurman te kunnen zeggen dat je een grotere schurk bent dan dat hij is.

 13. de oplossing is een kleinere overheid, een basisinkomen.
  een rem op krankzinnig hoge inkomens voor rechtse en linkse zakkenvullers

  een samenleving op menselijke maat met een gezond midden en klein bedryf.
  Cooperaties ipv corporaties.

Reacties zijn gesloten.