Artsen verklaren Afghaan ongezien ‘fit to fly’ voor uitzetting

Hippocrates
Hippocrates

Verdomd lastig, die mensenrechten en regels waar je je aan moet houden bij het uitzetten van mensen naar levensgevaarlijke landen. Wil je zo’n Afghaan terugschoppen naar zijn eigen kapotgebombardeerde pauperland, blijkt die man zijn gezondheid daar weer niet toereikend voor te zijn. Volgens de vertrouwensarts althans, die je net niet voldoende hebt kunnen saboteren. Om te voorkomen dat die de man zou zien transporteer je, zogenaamd van niets wetend, namelijk de man gewoon alvast naar Schiphol voordat de arts bij het detentiecentrum is gearriveerd. Ook als die arts naar Schiphol is afgereisd is het nog nodig om de rechter erbij te halen om af te dwingen dat de vertrouwensarts de betreffende vluchteling mag zien. De gemiddelde marechaussee die zich met bovenmenselijke inspanning met hakken over de sloot door het mbo heeft gesleept mag dat namelijk gewoon een beetje staan tegenhouden.

Uiteindelijk maakt het allemaal niks uit, want ook al constateert de vertrouwensarts na onderzoek dat de man beslist niet ‘fit to fly’ is, de overheid heeft daar tegenover twee artsen staan die te allen tijde bereid zijn om zonder de betreffende man zelfs maar gesproken te hebben blind een handtekening te zetten ter verklaring van de geschiktheid van deze man om vervoerd te worden. Dus helaas pindakaas, ophoepelen naar Afghanistan met je gammele lijf, wij hebben hier geen trek in je en als er nog medische vragen zijn kunt u zich vervoegen bij dokter Mengele Meeder of zijn collega.

Zit het volk hier dan apathisch bij toe te kijken? Neen, driewerf neen! Het volk doet eens te meer enthousiast mee met het opjagen en uitleveren van vluchtelingen, onder de vlag van de organisatie Burgernet. Deze wakkere vaderlanders zijn er als de kippen bij om elke licht- dan wel donkergetinte persoon uit te leveren aan de eerste de beste geüniformeerde kaalkop, en zien graag dat ze zsm afgevoerd worden en onze levens niet komen bederven met verhalen over plekken in de wereld waar men gewoon te stom is om hun land zo goed in te richten als wij dat doen. Of waar men niet met zijn vette reet op een enorme aardgasbel bleek te leven.

Ik wens de medewerkers van medisch detentiecentrum Scheveningen en Burgernet nog een vreedzaam weekend met vooral veel gewetensrust toe.

12 gedachten over “Artsen verklaren Afghaan ongezien ‘fit to fly’ voor uitzetting”

 1. Het is volgens mij heel eenvoudig: vertrouwensarts controleert de gang van zaken, klopt het inderdaad wat er staat (geen visueel contact) dan direct een klacht bij het Medisch Tuchtcollege. Durft zij dat niet, dan moet een ander dat doen maar in elk geval doen! Het zelfde met die dr. Sickbocks die gevangenen gaan dwangvoeden: aanpakken!
  Verder een mailtje aan de luchtvaartmaatschappijen dat zij verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van de passagier, die gedwongen mee gaat, en waar niet objectief van is vastgesteld dat ie gezond is. Een piloot heeft zoiets al eens gedaan, weigeren een dwangpassagier mee te nemen, hulde, dus het kan.

 2. Sinds ik meegemaakt heb dat een ziektewet controle arts iemand die werkelijk dood ziek was gewoon naar het werk schopte; heb ik in artsen absoluut geen vertrouwen meer.
  Nog geen week later was die man dood en moest die arts toegeven dat hij toch een foutje gemaakt had.
  Zelfs nog geen excuus voor die vrouw kinderen die alleen achterbleven kon er bij hem af.
  En hoe kort is het nog maar geleden dat hele horden minder validen door artsen nog wel geschikt bevonden werden om bonzai boompjes te knippen.

 3. Vraagje: in hoeveel procent van de artsen schuilt een dr. Mengele?
  Antwoord: teveel!

 4. Het Functioneren van artsen in gevangenissen laat wel vaker te wensen over .Moeilijk doen met klachten van gedetineerden komt veel meer voor ,behalve als het om middelen gaat om ze rustig te houden .De antidepresie middelen gaan met bosjes de deur uit .

 5. Tja, we zijn een kennisname.

  Deze Nederlandse artsen hebben de Werkwijze van de Goelagartsen overgenomen. Simpel zat – iedereen wordt goedgekeurd want de IND wil dat. klaar. Geen vragen meer stellen.

  @3, Is ook een gebruikelijk verhaal.

  Ken ook eentje van een arts die het niet tegen buitenlanders/allochtonen in de stad kon en daarom is verhuisd naar een klein gemeente in Nederland waar hij met open armen door plaatselijke collega en gelijkdenkenden en gestemden die ook overal en altijd buitendeuren/allochtonen verfoeien, ontvangen werd.

  Hup! Iedereen op de vliegtuig en wegwezen! Ziek? Kannie gewoon, het is op je eigen risico!

  Wow wat een schipperiannse geneeskunde, zeg!

 6. Als je een tijd voor een instituut werkt ga je je identificeren met dat instituut. Weet het uit ervaring.
  als je een tijd in een bepaalde groep /maatschappij leeft ga je je identificeren met die groep/maatschappij.
  Instituten/maatschappijen zitten niet te wachten op kritiek. Ze willen overleven, hetzelfde blijven, en daarom moeten ze controle houden.
  Het is verdomd moeilijk om als lid van een club kritisch te blijven en je te laten horen.
  Het is zijn bijna allemaal gewone, aardige mensen op zichzelf, maar als instituut worden ze gevaarlijk.
  Allemaal gewone mechanieken, allemaal gewone mensen. We moeten elkaar helpen om kritisch te blijven. Zeker nu instituties steeds meer aan elkaar gekoppeld worden, en we allemaal in een staatsdiscipline terecht dreigen te komen.

 7. Burgernet? Ik kots ervan. Het doet me denken aan sommige van de meest weerzinwekkende daden tot welke mensen zich blijkbaar kunnen verlagen, zoals in de film waarvan hier een fragment:
  http://www.youtube.com/watch?v=cTvX_Yesbm8
  op basis van de gebeurtenissen zoals die hier zijn beschreven:
  http://de.wikipedia.org/wiki/Hasenjagd_%E2%80%93_Vor_lauter_Feigheit_gibt_es_kein_Erbarmen

  Of anders de Celler Hasenjagd van April 1945
  http://de.wikipedia.org/wiki/Celler_Hasenjagd

  Ik vermeld het maar, zeker omdat der Fü- pardon: ‘de premier van alle Nederlanders en historicus tegenwoordig geen bezwaar meer heeft tegen vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog.
  En dat komt goed it want ik vrees dat we er nog heel veel kunnen gaan maken in de komende tijd in dit ‘fijne’ landje met een SS die G4S heet en asielzoekers in elkaar knuppelt, een Mengele die Meeder heet en verhongerde asielzoekers ‘auf Transport’ zet en een Heydrich die thans Asscher heet en van etnisch registreren houdt…

 8. @10
  Ben, ben jij er bij stormfront uitgetrapt? Het lijkt mij dat we op jou maar eens een “argentijntje” gaan toepassen! Smerige nazi!

Reacties zijn gesloten.