Is Bruin II inderdaad het beste kabinet sinds Seyß-Inquart I?

Dit kabinet is het beste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog, aldus Mark “Giechelbek” Rutte, van de Firma List & Bedrog.

Een gedurfd statement. Maar hij mag dit zeggen, vindt Rutte, want hij is een afgestudeerd historicus. Overigens hoeft afgestudeerd historicus zijn niet te betekenen dat je veel weet van de Tweede Wereldoorlog. Zo wist deze afgestudeerde historicus blijkbaar niet dat tijdens de Tweede Wereldoorlog alle Joden in Nederland naar Amsterdam werden verordonneerd, om daar via de Hollandsche Schouwburg, naar Westerbork te worden getransporteerd, en via Westerbork verder naar de Hel in Oost-Europa.

Dit zou in mijn ogen iedere Nederlander moeten weten, en al helemaal een premier “van alle Nederlanders” en, uiteraard, al helemaal een “afgestudeerd historicus”.

Toch is het grappig dat Rutte de Tweede Wereldoorlog heeft gekozen als ijkpunt voor zijn eigen wangedrocht.

De gemiddelde Nederlander
De gemiddelde Nederlander

Want de vergelijking is inderdaad wel degelijk te maken. De nazi’s zouden gesmuld hebben van de mate waarin de Nederlandse staat tegenwoordig de bevolking weet te onderdrukken. 1 beveiligingscamera op iedere 18 Nederlanders. Iedere Nederlander in 400 databases. Nederland het meest afgeluisterde land ter wereld. En de Nederlander vindt dat fijn! “We hebben niets te verbergen” zegt de Nederlander.

Tijdens WOII had je nog zoiets als “verraders”. En verraders waren “fout”. Kom daar nu eens om. Tegenwoordig is verraad onze heilige plicht. Honderden meldpunten. Meld je buurman! Meld je buurvrouw! Meld je collega!

De Duitsers betáálden tenminste nog fatsoenlijk aan verraders die hielpen illegale buitenlanders op te zoeken. Tegenwoordig heeft onze staat een machtig “Burgernet”. De header van de site van Burgernet doet me aan de film “Das Leben der Anderen” denken. Ik bedoel: ik bekijk zo’n site vol afgrijzen, maar ik sta steeds meer alleen. Maar goed, als er ergens een illegaal rondloopt dan gaan onbezoldigde burgers geheel belangeloos gratis op zoek voor de overheid. Zo rolt “burgernet”.

De nazi’s deden inderdaad brute dingen in Nederland, maar als de Nederlanders ze zo massaal hadden geholpen bij de strijd tegen “terroristen” en “volksvijandige elementen” als dat ze nu doen, en als de Nederlanders zich destijds net zoals nu als makke schapen alle privacy hadden laten afpakken, dan waren de nazi’s poeslief gebleven hoor.

Ook qua schijt hebben aan het recht scoort Bruin II ten opzichte van de nazi’s. De overheid kan tegenwoordig met je doen wat ze wil. Ze kunnen je tegen de grond knuppelen als je een verkeerd t-shirtje aan hebt of als je de verkeerde kant op fietst. Er is niemand die daar wat van zegt, want dan ben je “een gekkie”.

De nazi’s kregen wat weerstand met hun dwangarbeid. Hoe anders is dat tegenwoordig? Iedereen is tegenwoordig een potentiële dwangarbeider. Echt iedereen! Elite uiteraard uitgezonderd, maar dat deden de nazi’s ook, elite uitzonderen. En het volk vindt dit prachtig! Weg met die luie donders!

Dus wat dat betreft heeft Rutte wel een punt.

De Nederlanders zijn vreemd genoeg blijkbaar toch minder gecharmeerd van Ruttes Godwin: Maurice de Hond peilde vandaag dat tien procent het met Mark Rutte eens is. Maar bij Maurice de Hond zie je altijd dat de extremen hoger scoren. Het zou dus ook wel eens vijf procent kunnen zijn. Of drie. Of nul.

8 gedachten over “Is Bruin II inderdaad het beste kabinet sinds Seyß-Inquart I?”

 1. Men zegt wel eens indien je niets bent en je verbeeld je dat je iets bent ,ben je niets .En wat de vergelijking met de tweede wereldoorlog betreft ,de huidige coalitie zou zeker niet hebben misstaan in de periode 40/45 .Ook de DUITSERS waren goed in repressie .En ook toen waren we uitgeleverd aan enge figuren .Als ik naar de koppen kijk van een RUTTE,ZIJLSTRA SAMSON BLOK EN ASSCHER ,heb ik het idee dat een pet met een doodskop hun niet zou misstaan .Deze heren met hun beleid zullen NEDERLAND in een toestand achter laten ,waar zelfs onze kleinkinderen nog de lasten van ondervinden .

 2. Zo wordt het gansche Nederlandsche Volk er eentje van voorbeeldige Nazi’s. Goebbels en Himmler zouden hun vingers erbij afgelikt hebben.
  Om een voorbeeld te noemen: zo gaat men tegenwoordig met hulp van stompzinnigheden als Burgernet om met mensen die als unerwunscht beschouwd worden in dit ‘fijne’ land:
  http://www.youtube.com/watch?v=cTvX_Yesbm8
  op basis van de gebeurtenissen zoals die hier zijn beschreven:
  http://de.wikipedia.org/wiki/Hasenjagd_%E2%80%93_Vor_lauter_Feigheit_gibt_es_kein_Erbarmen

  Of anders de Celler Hasenjagd van April 1945
  http://de.wikipedia.org/wiki/Celler_Hasenjagd
  – See more at: http://www.krapuul.nl/samenleving/107529/artsen-verklaren-afghaan-ongezien-fit-to-fly-uitzetting/#sthash.1Krh5tQv.dpuf

 3. @4, Neehoor hij was veel slechter in het liegen en bedrog. Veel botter.

  Iedereen had het meteen door dat hij grof loog over de WMD in Irak maar we zijn gewend om nooit iets over de sterkste van de dag te zeggen.

  Ik vind dat Rutte doet het met veel meer stijl en flair dan Balkenende. Afgezien van het feit dat Rutte ook veel beter bespraakt is.

 4. @4, Balkenende was degene die de vunzige praktijken van ’s werelds eerste multinational, de VOC verheerlijkte.
  Praktijken waarbij honderdduizenden omkwamen, mishandeld werden, gescheiden werden van hun geliefden, crepeerden door ziekten, verhongerden, geen medische hulp kregen, moesten wereken tot ze er dood bij neervielen…
  De Nazi’s…die hadden pas echt reden de VOC als hun inspiratiebron te verheerlijken…
  En het feit dat een premier iets dergelijks zei over de VOC en een heel parlement er schaapachtig en schoorvoetend wat bij zit te mompelen en te grinniken, het hele vaderlandsche journaille er nauwelijks een woord over rept, men in talkshows waar men op tilt slaat bij de eerste de beste scheet van een moslim.er de kaken stijf over op elkaar hield….dat is buitengewoon bedenkelijk…
  Niet voor niets dat Nederlanders in meerderheid nu zulke voorbeeldige nazi’s zijn….
  En dan is er nog wat nexus zei over de leugens van dat stuk drek inzake WMD’s en Irak: realiseer je je wel dat die leugens honderdduizenden het leven hebben gekost?
  Balkenende hoort daarom een cel te delen met Karadic en Mladic in afwachting van zijn proces.
  Dus nee, Balkenende vergelijken met Rutte dat lijkt mij diarree met diaree vergelijken.

 5. links en rechts is er zodanig bezuinigd dat de heren volksvertegenwoordigers en het koninklijk huis gedubbeltje hoeven in te leveren.
  Chapeau

Reacties zijn gesloten.