Tiener bedreigd met uitzetting naar Afghanistan – Arrestaties rondom Vluchtkerk

Vluchtelingen demonstreren bij de rechtbank in Den Haag, 12 december 2102 (Foto: Occupy Den Haag)
Vluchtelingen demonstreren bij de rechtbank in Den Haag, 12 december 2102 (Foto: Occupy Den Haag)
De site deportatieverzet meldt het voornemen van de Dienst Terugkeer en Vertrek om aanstaande maandag de tiener Yasir Safi te deporteren naar Afghanistan. Yasir Safi is naar eigen zeggen jonger dan 18, maar het IND heeft de geboortedatum in zijn documenten aangepast. Interessante bijkomstigheid:

Afgelopen vrijdag, 24 mei, vond een bloedige aanslag plaats op het kantoor van de International Organization for Migration in Kabul. Bij dit kantoor is ook het opvanghuis, waar onder andere eerste hulp wordt geboden aan vluchtelingen die gedeporteerd zijn naar Afghanistan (deportatieverzet)

Blijkbaar is het “humaan genoeg” om tieners naar dit soort omgevingen te deporteren. Details over acties volgen.

Nog een verhaal dat te bizar is voor woorden. Vandaag wordt Abdellah uitgezet naar Marokko. Zijn vader en zus blijven hier, en nu komt het:

Abdellah werd flagrant in de steek gelaten door uitgerekend zijn eigen advocaat, mr. Kleijweg, die in plaats van zijn belangen te behartigen, tegen Abdellah’s familie zei dat ze niet mee wilde werken aan pogingen om Abdellah’s deportatie tegen te gaan, omdat ze bang was ‘haar goede naam te verliezen’. Mogelijkheden om instanties in te schakelen die Abdellah begeleiden en hulp geven liet ze onbenut (deportatieverzet).

Deportatieverzet roept op om Royal Air Maroc (die de deportatie moet gaan uitvoeren) te benaderen om hen te vragen om medewerking te weigeren. Royal Air Maroc, of de crew van het vliegtuig is namelijk in het geheel niet verplicht om aan deportaties uit Nederland mee te werken.

UPDATE: passagiers voorkomen uitzetting Abdellah.

Op wikipedia staat een artikel over een “hoos” van nieuwe arrestaties bij de vluchtkerk.

In de eerste 5 maanden van het bestaan van de Vluchtkerk kwamen arrestaties maar sporadisch voor. Helaas is niet te zeggen dat ze helemaal afwezig waren. En helaas moet ook gezegd worden dat ze een grote impact hebben op de mensen uit de groep. Er zijn mensen die de Vluchtkerk niet uit durven uit angst gearresteerd te worden. In feite wordt er op deze manier dus ook een gevangenis voor hen gecreëerd. Een belangrijke rol hierbij speelt de wijze waarop iedereen is behandeld bij de ontruiming van kamp Osdorp. Uren in een bus moeten zitten met een gebrek aan zuurstof, waarbij vragen om water of aspirines niet werden beantwoord. De behandeling op het politiebureau waarbij vluchtelingen te horen kregen dat ze maar uit het toilet moesten drinken als ze dorst hadden. Dit alles heeft flinke angst voor arrestatie ingeboezemd.

Hetzelfde geldt voor deportaties. De onverwachte deportatie van de Sudanese vluchteling die al tijdens kamp Osdorp was opgepakt en de verhalen over zijn martelingen in Sudan hebben enorme effecten gehad op de psychologische toestand van veel vluchtelingen. Het feit dat niemand de deportatie heeft kunnen tegenhouden, ondanks vele pogingen, maakt het gevoel vogelvrij te zijn alleen maar groter. Gelukkig is een andere deportatie wel tegengehouden, op de valreep (indymedia).

Normaliter zou je wel wat volkswoede verwachten over dit soort dingen, maar als je er wat van zegt ben je een “links-extremist”,of een “demo-gekkie”, en, laten we wel wezen, voor het gros van de Nederlanders geldt dat asielzoekers (“gelukszoekers” noemen ze ze) niet afschuwelijk genoeg behandeld kunnen worden. Lees er de reactiepaneeltjes van Elsevier, Dagelijksestandaard, Telegraaf of willekeurig welk ander fascistenblad er maar op na.

34 gedachten over “Tiener bedreigd met uitzetting naar Afghanistan – Arrestaties rondom Vluchtkerk”

 1. @1 Dit soort uitspraken is om te walgen, en worden meestal gebruikt door mensen die zelf niets aan de maatschppij toevoegen.

 2. @2 Ben ik mijn broeders hoeder? We hebben er toch niets aan? Ga lekker papaver plukken in Afghanistan. Anders zit hij hier maar werkloos te wezen en ons land zwakker te maken. Heel goed bezig om allemaal kansarme mensen in Nederland te houden.

 3. @4 Nederland is mijn land. Hier ben ik geboren, ik heb de Nederlandse nationaliteit en samen met 17 miljoen andere Nederlanders is dit mijn en ons land.

  België is niet mijn land, Amerika trouwens ook niet. Afghanistan is ook niet mijn land.

 4. @4 Ja, je bent je broeders hoeder.
  Of heb je liever: jij bent er voor niemand, en niemand is er voor jou? Of vind je dat alleen leuk zolang het je goed gaat?

 5. @5:

  Wil je mij buiten die 17 miljoen Nederlanders houden svp voor wie je nu ook al denkt één mening weer te kunnen geven?

 6. @6 Ik ben er voor mijn vrienden, familie, buren en kennissen. En als er op straat iemand valt ben ik voor diegene. Ik doe vrijwilligerswerk in het bejaardentehuis dus ik ben er voor hen, maar ik ben er niet voor iemand uit Afghanistan.

 7. @8:

  Stel dat in jouw bejaardentehuis iemand woont uit Afghanistan, daar geboren, zou je dan voor haar of hem zorgen? Of er gewoon geen koffie aan geven?

 8. @7 Je kan roepen wat je wilt maar als jij Nederlands staatsburger bent is Nederland van jou. Kan je wel een beetje populistisch recalcitrant gaan doen maar net zoals jij recht heb op het gebruiken van bijvoorbeeld de bijstand, heb jij het recht om hier te wonen.

 9. @1, @8, Wel Ben, ik heb nieuws voor je: er komt zeer zeker een dag waarop jij, net als Schreibtichmörder Teeven je mag verantwoorden voor de keuzes die je vandaag maakt.
  Wij vergeten namelijk niet, snap je?
  Fijne dag verder.

 10. @12, dat jij je broeders hoeder niet bent is mij wel duidelijk.
  Maar als je toch Bijbels gaat, wij hebben de aarde en dit land niet in eigendom, maar in bruikleen.
  En samen met 17 miljoen Nederlanders zou ik mij gelukkig kunnen prijzen dat ik hier woon.
  Helaas is een groot deel van deze Nederlanders blind voor menselijk leed en gespeend van elk medegevoel.
  Wees jij maar trots op jezelf, een normaal mens zou dat niet zijn.

 11. @ Een gezegde uit de Bijbel is niet Bijbels argumenteren. So much fail…

  Jij doet me denken aan een stukje cabaret: ‘D’r waren eens drie paarden, die dachten, dat ze de wereld wel eens even zouden kunnen veranderen.’

  Ook jij moet je hoofd uit je reet halen en eens goed om je heen kijken. Als je alle onrecht echt zo erg vindt, ga dan naar bijvoorbeeld Sudan toe om noodhulp te bieden. Ik hoor jouw woorden kul waar zijn je daden?

 12. @5 Het is vanwege types als jij dat ik in het buitenland maar niet meer al te hard roep dat ik Nederlander ben.

 13. @8 getverdemme zeg, je ouders zullen in het bejaardentehuis verblijven waar zo’n gevoelsarme psychopaat rondloopt.

 14. @15 @16 @17

  Doe ook maar niet. Nederland schaamt zich voor je. Typerend weer dat hier alleen maar op de man gespeeld kan worden.

  Ik denk dat op stormfront nog minder haat heerst dan hier.

 15. @18 oh ja, en jij wordt helemaal niet persoonlijk met ‘haal je hoofd uit je reet’ en dergelijke.

 16. @19 Niet echt. Jij maakt mij uit voor nazi en psychopaat. Ik maak niemand ergens voor uit.

 17. @20 goed, ik had moeten zeggen dat ik een structureel gebrek aan emphatie en een nauw aan het nationaal-socialisme verwant nationalisme vaststel.

 18. @21 Dat is beter. Dan kan ik vaststellen dat jouw gelaat structureel vast zit in je eigen anus. Vandaar dat je poep praat.

  Ik heb genoeg empathie maar niet voor hem. Dat is mijn goed recht en maakt mij geen minder mens. Ik heb last van buitenlanders dus ik heb ze liever niet hier. Dat maakt mij geen fascist, nationaal-socialist of NSB-er. Ikzelf heb alleen weinig tot geen goede ervaringen met buitenlanders gehad.

  Natuurlijk. Nu ben ik weer xenofoob, kortzichtig, bekrompen, dom en gestoord. Maar ga jij maar eens met je blonde vriendin door kanaleneiland of de Bijlmer lopen, praat je wel anders.

 19. ‘Nu ben ik weer xenofoob, kortzichtig, bekrompen, dom en gestoord’

  Gelukkig, hoef ik dat niet te typen.

 20. Mag ik je overigens wijzen op regel L, waar je gevaarlijk dicht tegenaan schuurt nu.

 21. @28 Mijn vrijheid wordt nu beperkt. Ik dacht dat jullie die zo hoog in het vaandel hadden staan.

 22. Ja, jouw vrijheid om hier off-topic over het al dan niet een baan hebben van medewerkers van krapuul te beginnen is nul. Dat is waarschijnlijk deel van jou niet-bekrompen gedachtengoed, dat als iemand niet rechts is die waarschijnlijk ook geen baan heeft.

 23. @14, Jij schreef:
  “Ook jij moet je hoofd uit je reet halen en eens goed om je heen kijken. Als je alle onrecht echt zo erg vindt, ga dan naar bijvoorbeeld Sudan toe om noodhulp te bieden. Ik hoor jouw woorden kul waar zijn je daden? ”

  Het lijkt me toe dat het in mijn anus niet zo verstikkend en smerig is als in jouw geest.
  Voor de rest, ik woon in een wijk met heel veel allochtonen,
  En, raad eens, uitstekende ervaringen.

 24. Mensen, laat jullie niet voor de gek houden. Ben is gewoon een onverholen nazi! En de idioot is er nog trots op ook! Op van ieder gezond verstand verschoonde nazi zoals Ben dienen we eigenlijk gewoon een “Neurenbergje” van toepassing te laten zijn. Figuren zoals als Ben zijn de strontvliegen en parasieten van de maatschappij!

 25. Ik wil graag Ben er op wijzen dat ik bijzonder weinig geduld ga hebben met zijn aan de regels schurende trollen gedrag. Als ik nog meer irritant off topic gezeur en gezeik zie en geschuur tegen regel L dan gaat de stekker eruit en dan mag hij zijn vrijheid van meningsuiting uitoefenen op iedere andere site behalve hier.

  Enige en laatste waarschuwing.

Reacties zijn gesloten.