Peter Oskam (CDA). Of waarom politici slecht nieuws zijn

Peter Oskam (CDA)
Peter Oskam (CDA)
Toen ik 4 jaar geleden deze site begon had ik nog een soort naïeve overtuiging dat er weliswaar onverstandige politici waren, maar toch ook verstandige. Inmiddels, na 4 jaar nieuws-junkerij weet ik dat het aantal Tweede Kamerleden dat zich bezig houdt met zinvolle activiteiten op de vingers van 1 hand te tellen is.

Het zijn bijna allemaal, stuk voor stuk, volstrekte idioten.

Vandaag bespreek ik er eentje van het CDA, Peter Oskam.

Het CDA heeft sinds mensenheugenis dit land feitelijk bestuurd, met uitzondering van de paarse kabinetten en nu zitten ze tijdelijk een jaartje in de oppositie.

Op dit staatje kun je zien hoe het ze is vergaan. Van 80 kamerzetels in 1955 naar 13 nu.

Als je 54 kamerleden hebt (in ’86 en ’89) kan ik me prima voorstellen dat er wat debielen tussen zitten die je maar het beste het zwijgen kan opleggen. Je ziet dat nu bij de VVD ook, behoorlijk groot en dus grotendeels omhooggevallen nitwits waar geen zinnig woord uitkomt en die dus louter dienen ter pluchevulling en waar je verder (goddank) nooit iets van hoort.

Maar wanneer een partij als het CDA, met een traditie en geschiedenis als het CDA heeft, en met de invloed die het CDA altijd heeft gehad, en vergeet ook niet de geilheid waarmee werkelijk iedereen altijd weer opnieuw met het CDA wenst te regeren, maar 13 lousy zetels behaalt, dan mag je verwachten dat daar de absolute crème de la crème, ja in feite toch de Top 13 van het meest hoogstaande supertalent binnen deze allerbelangrijkste partij van de afgelopen 100 jaar, deze 13 zetels gaat bemannen.

Ik bedoel: je mag toch verwachten dat dit geen amateurs zijn. Je hoopt toch dat dit kundige personen zijn. Op de een of andere manier.

Nee, dan komt Peter Oskam om de hoek kijken. De man heeft een TV-programma gezien over de hard-drug sisa, welke in Griekenland een enorme ellende veroorzaakt. Dus wat doet deze man? Uiteraard in Nederland VIJF zogenaamde “shisha-lounges” bezoeken. Dat zijn ruimtes waar mensen volstrekt onschuldige waterpijpjes roken. En vervolgens naar het vragenuurtje rennen om het kabinet te bevragen over wat men denkt te gaan doen aan deze levensgevaarlijke “dark ruimtes” waar “junks” zitten die iets gebruiken waar ze misschien wel binnen een half jaar aan kunnen sterven, of waar onder invloed moorden gepleegd kunnen worden die men zich dan niet kan herinneren.

Maar shisha heeft totaal niets met sisa te maken. Het verschil is zelfs zo evident dat zelfs de factfree opperzwatelaar Fred Teeven hem dat wel even kan uitleggen. En na deze uitleg snapt Peter Oskam het dus nog steeds niet. Dit kun je hier zien, vanaf 26:30.

En dit soort incompetente zakken stront laten wij in Nederland bepalen wat er allemaal moet en vooral niet mag en ze krijgen er nog vorstensalarissen voor ook. Tot zover dit verhaaltje over de staat van de politiek in Nederland.

8 gedachten over “Peter Oskam (CDA). Of waarom politici slecht nieuws zijn”

 1. Tegelijk hilarisch én deerniswekkend. Wat je lokaal meemaakt valt trouwns ook met geen pen te beschrijven. Hoogtepunt was vorig jaar het gemeenteraadslid van Gemeentedebielen Achtkarspelen die dacht dat de gemeente de WAO uitkeerde. Nota bene woordvoerder Sociale Zaken.

  Ik heb het inmiddels volledig gezien met dit soort omhooggevallen slagersknechten.

 2. “Het zijn bijna allemaal, stuk voor stuk, volstrekte idioten – ”

  Zou kunnen, maar zelf denk ik dat ze superslimme en sluwe luieriken zijn.

  Mensen die geen baan waar je voor hard moet werken, willen uitoefenen, hebben ontdekt dat ze in de 2Kamer zonder inspanning en rijkelijk salaris kunnen krijgen met tegenprestatie handje ophouden op gezette momenten op aangaven van de fractieleider.

  Klaar.

  Fractiemedewerker, wat een lekker beroep, zeg. “Go with the flow”, weetjewel en daarna meteen Kassa!

  Hoef je geen kennis van zaken te hebben. Domme uitspraken zonder kennis van onderwerp met met vrachtwagen ladingen in de afgelopen jaren gedaan.

  Wat hebben ze op de Nieuws gezegd? Gewoon herhalen. Makkelijk zat.

 3. Dit zijn ook de zakken stront, misdadigers is een beter woord trouwens, die mede sanctioneren dat Schreibtischmörder Teeven aanstaande maandag een kind van nog geen 18 naar een zekere dood kan trappen in Afghanistan.
  Verder is die vertoning in die enclave waar die lui met zijn 150’en uithangen iedere keer weer een prachtig opstapje gebleken voor lucratieve baantjes in het bedrijfsleven, de wereld van de financiële maffia en anders verzint een minister en tijdelijk heersertje wel een baantje voor uitgescheten idioten die verder nergens meer aan de bak komen en hun dagen vol tikken op Twitter…
  nietwaar Femke Halsema?
  Ik heb het helemaal gehad met de parlementaire democratie.

 4. Goed initiatief, jvdheuvel.

  De onzinnige acties van Kamerleden aan de kaak stellen gebeurt veel te weinig. Meestal ligt de focus op een algemeen partijstandpunt, niet op de werkzaamheden van individuele leden.

  Maar denk niet dat Kamerleden voornamelijk idioten zijn. Een groot deel weet heel goed hoe ze voordelen kunnen verkopen voor degenen die het al goed hebben en verder weten ze te vertellen dat degenen die in de stront zitten niet moeten zeuren.

 5. “..Vandaag bespreek ik er eentje van het CDA, Peter Oskam…”

  Zo gemakkelijk kom je er niet vanaf, JvdH. Echt niet!

  Ga gewoon voor de gein eens alle drugsgerelateerde kamervragen (+antwoorden) zoeken & lezen, van alle christelijke partijen. Volstrekte waanzin, wat je daar aantreft, van die geprogrammeerde Pavlov-hondjes.

  Vernauw de zoekopdracht maar met: van Toorenburg; Voordewind (CU, maar toch) etc.. Ik weet in ieder geval zeker, zonder je persoonlijk te kennen, dat je IQ stukken hoger blijkt te zijn, dan de eerdergenoemden. Pun.

  En dat binnen een zichzelf seculier noemende staat. Godspe!

  Oh, en dit…
  http://sargasso.nl/goede-tijden-slechte-tijden-in-maastricht/

 6. Nou zijn noch shisha noch sisa mij bekend, maakt mij dit tot een nog grotere sufferd?

 7. REAGEREN VIA ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE DE HUISREGELS.

Reacties zijn gesloten.