VVD: Mensenrechten zijn moralistisch gezeur

Hoe kan het ook anders zo’n uitspraak als je bij een partij hoort die letterlijk over lijken gaat wanneer je de mogelijkheid hebt om geld uit mensen te persen. Dat doe je gewoon, geen gezeur. Erst kommt das Geld, dann die Moral. Verbaast me niets van VVD-ers, dat zijn een stelletje empathisch gestoorde egoïsten bij elkaar. Er is nu toch echt gedonder in het kabinet, Rutte spreekt met keiharde blik in zijn ogen weer sussende woordjes, maar ik betwijfel of het wel zo knus was in de ministerraad, PvdA-minister Timmermans is er namelijk woedend uit weggelopen. Of het zou een showtje moeten zijn, maar dat betwijfel ik.

In VVD-kringen wordt de mensenrechten-nota van Timmermans een moralistisch stuk genoemd dat “doet denken aan Jan Pronk” .Volgens VVD-bronnen wil Timmermans te veel voorwaarden op het gebied van mensenrechten verbinden aan Nederlandse bedrijven die actief zijn in het buitenland.

De VVD eist dus in feite dat de PvdA afstand neemt van Jan Pronk en zijn  sociaal-democratische waarden. Sowieso mag je niet meer aan MORAAL doen, daar koop je immers niks voor. Jan Pronk  stapte deze week juist om die reden na bijna 50 jaar uit zijn partij. De volledige overwegingen die hij maakte en die leidden tot zijn keuze kan je  hier op zijn website te lezen.

Ontwikkelingssamenwerking dient echter, naar goed sociaaldemocratisch inzicht, vooral plaats te vinden op basis van solidariteit, en dan met name met landen en bevolkingsgroepen die in het proces van kapitalistische en geopolitieke globalisering buiten de boot vallen of zelfs systematisch worden weggedrukt. Dat is iets anders dan samenwerking op basis van een uitruil van economisch profijt.


De vetgedrukte passages van VVD en PvdA hierboven staan lijnrecht tegenover elkaar en gaan niet over niemendalletjes lijkt me. Wat een smerig natrappen is dit. Als Timmermans enig karakter bezit dan neemt hij het op voor Jan Pronk, zijn ze nou helemaal bedonderd daar in die VVD. Waarom trekt Samsom zijn smoel niet open? Of die Spekman? Of anderen uit de PvdA? Gaat het wéér om die handtekening onder het regeerakkoord?  Stelletje lafbekken, blergh,  wat een smerig gedoe die partijpolitiek.

Waar halen die lui van de VVD toch steeds het recht vandaan om met hun grote smoelwerken op hoge toon hun eisen te stellen en hun wil op te leggen aan een heel land? Eén op 6 inwoners van dit landje stemde VVD, maar ze gedragen zich als een stelletje alleenheersers, niet alleen in de Tweede Kamer maar overal proberen ze de dienst uit te maken met hun gebral.

De PvdA had het eerder tijdens hun congres in Leeuwarden over hun waarden met betrekking tot een “humaner” asielbeleid, een deel van de achterban heeft op dit gebied grote moeite met het kabinet Bruin II. Nou kan wat mij betreft die PvdA-moraal ook wel bij het vuil, daar niet van verder, maar wel ben ik benieuwd of Timmermans en de andere PvdA-ers dit nu wéér gaan pikken. Mensenrechten en asielbeleid zijn uiteraard hetzelfde, daar valt niet aan uitruil van standpunten te doen. Dit gaat over mensen namelijk, en niet over 2.872 %  of 3,002 % begrotingstekort.

Wat is Asscher ook stil hè? En Teeven? Die laatste moet ook nog even onderzocht worden van de rechtbank. Hij ontkent uiteraard alles, nee hij heeft nóóóit met Holleeder in een café gezeten. Net als de wantoestanden in de detentiecentra, ook allemaal gelogen volgens Teeven. Iedereen liegt, behalve hij. Schei toch uit, ga toch weg, rot toch op met jullie gore schijnheilige tronies.

Heel voorzichtig ga ik hoop krijgen op de val van dit kabinetje, en laten we dat handjevol graaiers van de VVD maar eens voor minimaal 100 lange jaren op een zijspoor zetten, ik ben ze spuugzat. Dit zijn geen oneffenheidjes meer, maar het einde van de PvdA als ze dit blijven accepteren en het einde van Rutte 2. Alletwee gebeurtenissen waar ik geen seconde om zal rouwen. Zo, dit moest ik even kwijt, dank voor de aandacht.

5 gedachten over “VVD: Mensenrechten zijn moralistisch gezeur”

 1. Dat weten we toch al lang ,de VVD graai elite heeft nu de kans waar het jaren op heeft gewacht .En daar zullen ze driftig gebruik van maken ,hun coalitie genoot geeft ze ruim baan .Mede door de machtsgeile top van de PVDA die op geen enkel punt tegengas geeft .Dit kabinet zal NEDERLAND nog voor jaren in zeer veel ellende storten .En wat TEEVEN betreft die is net als NORDHOLT toen der tijd wel zeker verweven met bepaalde criminelen .Ook al zal hij dat ontkennen .Het feit is dat hij sommigen van hun gebruikt ,ten eigen voordeel ,zoals is gebleken in sommige zaken ,en indien ze te lastig worden slachtoffert hij ze gewoon .Neem de affaire MINK K maar .TEEVEN is een gevaarlijk man en mag met die dorps idioot van OPSTELTEN het repressie VVD beleid uitvoeren .Tot zover natuurlijk ,want voor een VVDer geld een andere wet dan voor de rest van NEDERLAND .

 2. Prima moralistisch gezeur tijd dat die NSB VVD dan eens de bak in gaat zonder proces. Ik blijf nog netjes maar eigenlijk moeten ze naar een werkkamp om eens te leren werken en daarmee eens iets terug te doen voor de mensen die ze uitbuiten. Schippers in het bijzonder die beslist als een soort dr. Mengelen over leven en dood als je de lijn even doortrekt.

 3. Hmm, die VVD’ers toch. Een stukje voor hen om over na te denken:

  The European Union believes that democracy and human rights are universal values that should be vigorously promoted around the world. They are integral to effective work on poverty alleviation and conflict prevention and resolution, in addition to being valuable bulwarks against terrorism. Having come into force on 1 January 2007, the European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR) is the concrete expression of the EU’s intention to integrate the promotion of democracy and human rights into all of its external policies.

  Dus mensenrechten zijn belangrijk in de strijd voor leniging van armoede, bij preventie en oplossingen van conflicten en bovendien vormen ze een waardevolle barrière tegen terrorisme.

 4. Onder de VVD & kornuiten ging het grootste deel van ontwikkelingssamenwerking naar dure projecten waar vooral de bedrijven van profiteren.

  Herinneren we nog de totaal onnodige haven die zonodig gebouwd moest worden in Chili voor de lokale vissers.

  Geen Chileen die er om vroeg maar,…….

  Royal Hasking was meer 200miljoen rijker en de haven ligt er ongebruikt en dicht geslibt bij.

  Het geld moet naar de bevriende ondernemers!

 5. Volgens de VVD zou ontwikkelingshulp:
  Het zou geconcentreerd moeten worden op 25 landen, waaronder de 15 partnerlanden waarop de Nederlandse ontwikkelingshulp is geconcentreerd. (VK)

  Die concentratie is niet belonend (liberaal). Wanneer ontwikkelingslanden de goede weg opgaan met betrekking tot democratie en mensenrechten, horen ze daarmee extra ontwikkelingsgeld te verdienen. Een vaste groep concentratielanden ontneemt ze de prikkel om zich in te zetten.

Reacties zijn gesloten.