Christenen in Nederland worden keihard, tot bloedens toe, onderdrukt

Wie zou Jezus onderdrukken?
Wie zou Jezus onderdrukken?

Echt waar. Staat in RefDag. De schrijver van het stuk, Addy de Jong, heeft ook voorbeelden van de onverdraagzaamheid jegens christenen in Nederland. Deze voorbeelden liggen zelfs voor het oprapen! ik neem ze even met u door:

Scholen mogen geen docenten met een homoseksuele leefwijze weigeren

Scholen mogen inderdaad niet discrimineren, en mogen ook niet iemand dwingen om zijn homoseksualiteit te verbergen, of om zijn leefwijze te veranderen. Lijkt me prima. We zitten hier niet in Iran en het is immers 2013. Maar betekent dit dat christenen onderdrukt worden? Niet echt. Het betekent eigenlijk meer dat homo’s niet onderdrukt mogen worden door christenen. Next.

Winkeliers worden bijna gedwongen op zondag open te gaan

Winkeliers worden uiteraard helemaal niet gedwongen om op zondag open te gaan. Dat is je reinste stierenstront om zoiets te beweren. Dat winkels tegenwoordig wel eens op zondag mogen opengaan betekent dat er zo langzamerhand een klein beetje licht komt aan het einde van de tunnel van christelijke onderdrukking in dit land waardoor er op zondag nooit iets mocht. Het staat christelijke zondagsrustliefhebbers nog steeds vrij om hun winkeltje op zondag gesloten te halen, en ze worden, opnieuw, hiermee dus niet onderdrukt. Weer een waardeloos voorbeeld van “de de onderdrukking der christenen in Nederland”. Volgende voorbeeld dan maar:

Voor trouwambtenaren wordt het kiezen of delen: homohuwelijken sluiten of de laan uit

Homohuwelijken sluiten. Het zou mijn hobby niet zijn. Gewone huwelijken ook niet. Maar ik ben dan ook geen “trouwambtenaar“. Iemand trouwen is het sluiten van een huwelijk, en wij kennen hier in dit land (het is immers 2013) zogenaamde “homohuwelijken”. Een ambtenaar is een natuurlijk persoon die is aangesteld in een openbare betrekking om een deel van de overheidstaak te verrichten, mits ondergeschikt aan een hoger gezag (wiki). Het sluiten van homohuwelijken behoort dus tot de activiteiten waartoe trouwambtenaren worden aangesteld. Heb je daar geen zin in dan moet je hamburgers gaan bakken bij de Burger King. Dan hoef je geen homo’s te trouwen. Word jij nu onderdrukt? Nee, niet echt. Eerder maakt deze carrièreswitch nu mogelijk dat homo’s in Nederland niet langer onderdrukt worden. Dat is mooi want in de jaren ’50 van de vorige eeuw was homosexualiteit nog verboden in dit land en werden homo’s actief vervolgd door justitie. Dát was onderdrukking. Sommige christenen willen uiteraard graag terug naar die tijd, maar dat die tijd nooit meer terugkomt is geen goed voorbeeld van christen-onderdrukking.

En als D66 en GroenLinks hun zin krijgen, hoorden we deze week, worden artsen met bezwaren tegen euthanasie straks verplicht hun patiënten door te verwijzen naar artsen die wél behulpzaam willen zijn bij zelfdoding.

Dit is ook een goeie. Aangezien we in dit land wetgeving hebben die het mogelijk maakt voor mensen die ondraaglijk lijden om zelf te kiezen voor een einde aan hun leven, mogen, als het aan D66 en GroenLinks ligt, mensen dus niet meer door christen-artsen gedwongen om hun ondraaglijk lijden maar voort te zetten en lekker te kreperen, louter vanwege het gegeven dat de christen-arts een heilig virtueel vriendje heeft. Blijkbaar worden dit soort ondraaglijk lijdenden op dit moment nog doodgewoon onderdrukt door christenen en willen GroenLinks en D66 daar een einde aan maken. Ik zeg doen.

Nou dit waren dus de voorbeelden van christen-onderdrukking in het Reformatorisch Dagblad.

Al met al kunnen we vaststellen dat het blijkbaar nogal meevalt met de christen-onderdrukking in Nederland.

2 gedachten over “Christenen in Nederland worden keihard, tot bloedens toe, onderdrukt”

  1. Gauw lezen, dat verhaal, of wachten tot maandag. Want de computers van het Reformatorisch Dagblad mogen niet werken op zondag.

  2. Ik ben zelf Christen, althans ik probeer het te zijn.
    Maar die onzin van nhet RD, vooral het laatste, werkzaam in de terminale thuiszorg weet en besef ik hoe belangrijk het is dat de mens in geval van lijden, en wat ondraaglijk is maakt de patient uit, zelf uit kan maken of er wel of niet euthanasie gepleegd word, zonder dat een arts, Christen fundamentalist, daarbij in de weg staat.

Reacties zijn gesloten.