Reacties op de site

Ik heb het de laatste tijd best wel druk waardoor ik niet al te veel tijd aan de site kan besteden. Helaas deed ik dat zaterdag dus wel en toen constateerde ik dat het merendeel van de reageerders die het niet met “ons” eens is, reageert vanaf anonieme proxies. Dit is niet toegestaan volgens de huisregels.

Mensen die reageren middels anonieme proxy zijn stuk voor stuk, allemaal, en zonder uitzondering, mensen die proberen om de boel te verzieken. Dit is een bekend verschijnsel op internet. Zieke klootzakken met veel te veel vrije tijd die het verpesten voor anderen.

Veel succes.
Veel succes.
Wat gebeurt er als mensen het verpesten voor anderen? Dan worden er maatregelen genomen en dan krijgen de klootzakken hun zin en wordt het minder leuk voor anderen.

Toch valt het mee. Want ik ga reageren nog steeds toestaan, alleen per vandaag is dat alleen nog mogelijk voor geregistreerde gebruikers. Voor nieuwe bezoekers is dat heel even vervelend, je moet immers registreren. Voor normale bezoekers die zich normaal gedragen betekent dat een eenmalige registratie. En voor anonieme trollen vanachter anonieme proxies betekent dat einde van hun getrol.

Immers vanachter anonieme proxies kan je je zelf jantje, pietje of klaasje noemen, en het dan nog met jezelf eens zijn ook. Een ban heeft geen zin want er zijn miljoenen anonieme proxies. Geregistreerde gebruikers op deze site daarentegen hebben rechten, ze mogen namelijk reageren, maar ook plichten, en dat betekent normaal gedrag conform de huisregels.

Geregistreerde gebruikers die zich misdragen worden de rechten om te reageren ontnomen. Wat ze dan kunnen doen is opnieuw registreren, met een nieuw email adres. Uiteraard blijven de huisregels met name ook voor wat betreft het reageren via anonieme proxy, onverkort van kracht. Zie ik dus een geregistreerde gebruiker die middels anonieme proxy reageert, dan wordt hem het recht om te reageren ontnomen. Wat hij dan kan doen is opnieuw registreren, met opnieuw een nieuw email adres, enzovoorts.

Nou dan gaat de lol er snel af, dat kan ik je verzekeren. Ik ken het registratiesysteem van WordPress een beetje.

Wat betekent dit voor de reacties op de site? Het aantal reacties zal naar beneden gaan. Het niveau van de reacties zal omhoog gaan. Het is dus een kwaliteitsslag. Met name de reacties van “toevallige passanten” zullen node gemist worden. Deze zullen niet registreren om hun toevallige reactie achter te laten. Whatever.

Veel NORMAAL reageerplezier toegewenst.

9 gedachten over “Reacties op de site”

  1. Mensen die niet konden registreren wegens NURCaptcha ERROR probeer het nog eens.

  2. Kan iemand mij uitleggen hoe ik m’n oude gebruikersnaam (rosa) weer kan gebruiken,, of mag je sowieso alleen onder je eigen naam reageren?

  3. Euh nee. Als jij inlogt als rosa dan kun jij hier reageren op de site als rosa.

    Als je inlogt kun je in je userprofiel, zie
    http://www.krapuul.nl/wp-admin/profile.php

    zelf je “schermnaam” kiezen. In dit geval dus staat daar dus “rosa” ik heb je eigen naam even veranderd in “rosa” dus, ook hier in de reactie.

  4. @ jvdheuvel kan ik ook mijn avatar episch maken zoals de jouwe en zo ja hoe dan?

Reacties zijn gesloten.