Nederland onder de rechtse veiligheids- en justitieknoet

Het gaat he-le-maal fantástisch met onze rechts- politiestaat sinds het illustere duo Opstelten /Teeven op het ministerie voor Veiligheid en Justitie zit, een naam voor een ministerie die – vooral ook gelet op de volgorde van die twee woorden – in de betere dictaturen van deze wereld niet zou misstaan.

Opstelten en Teeven pakken zowel de grote als kleine zaken ferm aan. Zo laat Opstelten geen kans onbenut om zijn grote voorbeeld de Verenigde Staten na te volgen waar het ‘t bespioneren van ons brave burgers, die toch niks te verbergen hebben, betreft, knuppelt Fred Teeven voortvarend vieze asielzoekers de cel in en het land uit, en wordt iedereen die iets tegen de monarchie heeft preventief gearresteerd als hij of zij daar iets te opzichtig kond van wil doen.

Als u nu denkt dat u als weldenkend, Mercedes- of BMW-rijdend rechtsmensch niets te vrezen hebt in een dergelijke, keurige law-and-order maatschappij, hebt u het mis.

Zo kan het u, als uw hond een beetje te lang doorblaft in Rotterdam op 2250 euro boete komen te staan indien u hier niets aan doet. Ook een keertje onnodig toeteren of vergeten een voetganger op een zebrapad komt u te staan op 340 euro boete, als oom agent daar zin in heeft.

Het enige lichtpuntje is dat dit laatste zelfs diverse politie-agenten te gek begint te worden. Er zijn er daar blijkbaar onder die nog een beetje normaal met de medemens om willen kunnen gaan, in plaats van elke kleine afwijking van de regels keihard af te moeten straffen.

Turkse toestanden, zeg ik u.

1 gedachte over “Nederland onder de rechtse veiligheids- en justitieknoet”

  1. Dát er geen vriendelijke meneren in witte jassen zijn gekomen om die gek van een Aboutaleb in een dwangbuis te stoppen en in de isoleercel te stoppen….

Reacties zijn gesloten.