Zo stelletje rukkers: Krapuul bestaat vandaag 4 jaar

Wie had dat ooit durven denken. Ik in ieder geval niet toen ik op 12 juni 2009 dit artikeltje neerpende. Alhoewel, neerpende? Het was meer ouderwets blogstijl een linkdumpje. Zo deed ik dat in het begin. Een quoteje, een linkje. Misschien een sarcastisch zinnetje. 2 of 3 keer per dag.

Inmiddels zijn we ruim 16000 artikeltjes verder. We zijn ruim 60 schrijvers verder. We zijn ruim 133000 reacties verder. We zijn bijna 100000 door akismet als spam gemarkeerde reacties verder en ook sinds kort hebben we “stop spammers” en die heeft er ook al weer 21000 tegengehouden. We zijn honderden trollen verder. Althans zo lijkt het maar een beetje onderzoek leert dat ze meestal met een andere gedaante terugkomen. Vaak zelfs om zichzelf gelijk te geven in het zelfde topic.

We waren op zijn drukst toen de PVV “in de regering” zat. Wat was het makkelijk om altijd lekker op de PVV te schelden en wat wou iedereen graag meedoen. Tegenwoordig schelden we gewoon op iedereen (die dat verdient) dus zijn de hardcore PvdA/GL/SP/D66’ers wel zo’n beetje uit ons apparaat verdwenen. We missen ze best maar blijkbaar trekken ze het niet meer. Ze hebben uiteraard ook het nodige uit te leggen en wat is er in zo’n geval makkelijker dan je hielen te lichten.

We hebben gelachen en we hebben gehuild. Vooral gelachen uiteraard.

We zijn er trots op dat wij door onze hators in de diverse media zijn betiteld als (anti/pro/filo)semieten, als “linkse versie van stormfront”, als zionistische lobby, als communisten, als socialisten, als fascisten, als bruinhemden, als dronken gewelddadige gestoorde criminelen met een strafblad, als ranzige extreemlinkse haatstek, als nazi’s, als ongewassen krakerstuig, als werkloze nietsnutten, als hysterische schreeuwlelijken, als humorloze droogstoppels, als cultuurmarxisten, als politiek correcten, en uiteraard ikzelf natuurlijk als Adolf Hitler, Jozef Stalin, Pol Pot, rondreizende woonwagenverkoper uit Nuenen en uiteraard de reïncarnatie van Volkert van der Graaf.

Wat hebben we geleerd? Dit: onze vrijheid van meningsuiting is iets waar best veel mensen eigenlijk best wel veel moeite mee hebben. Eigenlijk. Blijkbaar hebben we nog niet hard genoeg tegen ze geschreeuwd. Daar moeten we dus nog wat aan doen.

Hoe verder? Wel, afgezien van “four more years” en “op naar de 30000″ artikeltjes” moet de toekomst dat maar uitwijzen. Een businessplan hebben we niet. Weliswaar hebben we wel redactieleden gehad die hele businessplannen voor ons schreven maar dat kwam vooral neer op regelmatig op vaste tijden vergaderen en als ik ergens een schurfthekel aan heb dan is het wel aan verplichte vergaderingen.

Afgezien daarvan heb ik duizenden vaak goed bedoelde adviezen gehad in die 4 jaar. Het advies dat ik de afgelopen 4 jaar het vaakst heb gehoord is: “hou hier mee op”. Nu weet je hoe goed ik naar adviezen luister.

Ik wil afsluiten met een dankwoord. Dank aan alles en iedereen. Dank aan alles wat los en vast zit. Bedankt bedankt bedankt bedankt.

29 gedachten over “Zo stelletje rukkers: Krapuul bestaat vandaag 4 jaar”

 1. Dank jij ook @jvdh en ik zou zeggen proficiat met je prille Krapuulleeftijd, maar wat is het toch een vrolijke verjaardag!

  Heb ik je eerder meegedeeld dat je bijzonder belangrijke werk verricht daar waar de media totalitair Nederland enkel in hun rechtse greep hadden. Nu heb je Krapuul.nl erbij en mag men vrij zijn progressieve mening laten horen.

  En nog vele jaren!

 2. zeer veel dank! Na jaren een site gevonden waar niet hoofdzakelijk volslagen idioten de dienst uitmaken en reageren,HOERA!! 😀

 3. Bedankt en uiteraard ook aan de schrijvers van alle artikels, de gedeelde stukjes, de reacties en zo!!!

 4. Gefeliciteerd. Alleen verbaast het me dat het hier niet strom loopt met reaguurders. Want……. of eigenlijk verbaast het me niet. Nederland is tegen beter weten rechts daar kan een NSB, VVD en PVV periode gewoon ongestraft doorgang vinden in weer een nieuw rechts regime totdat we echt allemaal kapot gaan en uitgeblust sterven.

 5. Super, gefeliciteerd en ook bedankt. Hopelijk duurt het nog vele jaren. Dit is een van de weinige sites waar ik nog het idee heb dat niet iedereen op heel de wereld gek geworden is…

 6. Hou hier NIET mee op. Ik heb, als onregelmatig redactielid, ook best mijn zwakke momenten, maar sinds mijn ontdekking van Krapuul is de site mijn startpagina, en steeds opnieuw blijkt hoe nodig, nuttig en noodzakelijk de bijdragen zijn en waarschijnlijk ook blijven.

 7. Jij ook v.d. Heuvel en al die andere fijne mensen die ik hier de afgelopen maanden ontmoet heb sinds ik deze site ken: dank, uit de grond van mijn hart dank! Want het is fijn te weten dat ze er nog zijn: fatsoenlijke, oprechte mensen die zich niet van alles aan laten leunen maar die zelfstandig nadenken en….voor hun mening uitkomen. En hoe ‘onaagepaster’ die mening is, hoe meer die ingaat tegen wat ‘hardwerkend wakker Telegrof-lezend Nederland’ de vingers doet aflikken…hoe mooier of het is.
  En humorloos? Ik dacht het niet!
  Peroonlijk vond ik dit een geweldige:
  http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/93978/klm-ziet-saluerende-gek-eurlings-zitten-topman/#sthash.K4IHz7Nv.dpbs
  Van harte.

 8. Proficiat, en dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd.
  Je hebt nog niet alle “hardcore” SP’ers weggejaagd,
  alhoewel Le Roi een aardig eind op weg was. 🙂

  Op naar de volgende 4 jaar.

  ps Ik mis Darkskywise al een hele tijd ???

 9. Lees hier pas een jaartje of zo maar Krapuul is niet meer weg te denken voor een ander geluid.

  Van harte en nog vele vele jaren en vol gas verder.

 10. @13: Paul:

  Maar ik ben nog niet klaar met de SP hoor ; ).
  Die partij wel met mij geloof ik, mooi zo.

 11. Een website die iedereen kan aanspreken. Dat is de kracht. Met bijdragen die lopen van simpele scheldpartijen tot intelligente analyses.

  Proficiat. Dat er in de toekomst nog veel auteurs zullen berichten.

 12. Van harte!!!! Ik zal ook weer eens proberen iets te schrijven, maar writersblock is zeer hardnekkig deze keer 🙁 Maar ik blijf het proberen!

 13. @21 Ha Keira, nou d’r gebeurt toch zat voor iemand met een scherpe pen zou je denken 😉

 14. @ 23 Ja Jan, daar heb je helemaal gelijk in. Maar heb de afgelopen jaren nogal wat meegemaakt en ben nu eindelijk in rustig en heel goed vaarwater gekomen, gelukkig. Maar nu ben ik moe en leeg. Soort ‘ oorlogsmoe’ zoals jjvdheuvel dat ook wel noemt. Voel me goed en heb het erg naar mijn zin, kan er alleen niet toe komen om die scherpe pen weer tevoorschijn te halen. De inkt is bevroren zeg maar en vloeit niet (meer). Hoop dat hij snel ontdooit, want er is genoeg mis. Maar onderschat ook niet wat het met een mens doet om al maar in de riolen van de samenleving te zijn en je steeds op te winden. Maar ik hoop snel tot ziens met een stuk (of stukje). 🙂

 15. @24, Ik zou willen zeggen dat ik je zeker mis – maar ik wil je vriend niet boos maken. 🙂

Reacties zijn gesloten.