Geenstijl rectificeert achterlijk stierenstrontverhaal over “bedreiging” Fleur Agema

RENNEN VOOR HAAR LEVEN moest ze. Dat stond althans pontificaal op de site van weblog Geenstijl. Hoe het kwam? Nou, ze werd dus “bedreigd” door enge linkse mensen toen ze met haar PVV-tentje ging staan op een manifestatie over zorg.

Vervolgens gingen overal op Twitter SP’ers en GroenLinksers diep door het stof want het was allemaal zo schandalig wat de arme Florrie was overkomen.

Wij moesten alleen maar keihard lachen want de bewijsvoering die werd gepresenteerd bestond uit tweets van een paar hardcore PVV-freaks die niet eens aanwezig waren geweest op de manifestatie.

Verder 2 fotootjes van 2 stoer kijkende Internationale Socialisten met een ‘PVV NEE’-bordje en 1 sullig kijkende snorremans met SP-hesje. Dit was Het Bewijs dat de SP ook bij de “bedreiging” betrokken was.

De kogel kwam weer van links. Aldus een PVV-“senator”.

Maar inmiddels weten we meer. Florrie werd uiteraard helemaal niet “bedreigd” maar “de sfeer werd grimmig”. Ik denk dat je als woordvoerder van een zorgafbrekende nationaal-fascistische kletskoekpartij en je tot “zorgvisie” verklaarde moslimhaatkletskoek niet te klagen hebt als de sfeer een beetje “grimmig” wordt als je je tentje optuigt tussen de actievoerders. Wat verwacht je dan? Bloemetjes? Dit is de Tweede Kamer niet waar iedereen doet alsof jij volstrekt normaal bent.

Dit is het echte leven. Wen er maar aan.

Maar okay, de sfeer werd dus “grimmig”. Bij socialisme.nu staat een mooi feitenrelaasje:

Een ‘allochtoon’ lid van de Internationale Socialisten vroeg: ‘Ik ben blij dat de PVV van mening veranderd is en nu zegt de bezuinigingen op de zorg niet te steunen. Ik weet namelijk hoe belangrijk dat is. Mijn moeder werkt in de thuiszorg en ik zie hoe de werkdruk toeneemt. Maar als we de bezuinigingen echt willen stoppen, hebben we solidariteit nodig. Solidariteit tussen man en vrouw, tussen alle mensen die in de zorg werken, of ze nou moslim, christen of joods zijn, of atheïst zoals ik zelf. Mijn vraag is dit: hoe kan de PVV de bezuinigingen stoppen als ze de solidariteit afbreekt die we zo hard nodig hebben om iedereen die geraakt wordt bij elkaar te brengen? De PVV moet niets hebben van mijn moeder en haar Marokkaanse collega’s die net zo hard werken als anderen. De vakbond is meer dan honderd jaar geleden opgebouwd op het principe van solidariteit, maar de PVV is bezig die solidariteit kapot te maken en mensen tegen elkaar op te zetten. Werknemers moeten met elkaar solidair zijn en het echte probleem aanpakken – het graaien aan de top – in plaats van elkaar de schuld te geven.’
Nadat bijna alle aanwezigen in de tent voor deze vraag applaudisseerden, zei Agema dat ze zou vertrekken en dat wie vragen had haar kon mailen. Op geen enkele moment werd Agema ‘bedreigd’, zoals haar talrijke beveiligingsmensen kunnen beamen. Agema werd niet ‘weggejaagd,’ ze deed wat de PVV in uitblinkt: weglopen voor het echte debat en in de slachtofferrol kruipen. socialisme.nu

Nou tot zover “de bedreiging” waar alle rechtsrabiate rioolrakkers gisteren zo over liepen te huilen.

En dan Geenstijl, toch de aanjagers van deze stupide dreighoax, die konden natuurlijk niet achterblijven. Die koppen nu:
Gerard Joling redde Fleur Agema van scheldkrapuul. Met andere woorden: scheldkrapuul dat klaagt over scheldkrapuul dat wordt uitgescholden door scheldkrapuul.

Met andere woorden gewoon een nieuwe dump in de onwelriekende pile of crap die lulkoek hoaxblog geenstijl heet.

9 gedachten over “Geenstijl rectificeert achterlijk stierenstrontverhaal over “bedreiging” Fleur Agema”

 1. Geenstijl en Elsevier zijn tenenkrommend om te lezen.

  Ik lees daar vaak van die hele rare hersenspinsels waardoor je in een keer ook snapt hoe een Holocaust heeft kunnen onststaan.

  Op GS en Elsevier draaien ze alles zo alsof er nu een uiterst links kabinet zit. Weinig anti VVD geluiden daar terwijl het toch voornamelijk de VVD is die ook de GS fan financieel aan het slopen is. Nee voetjebal en een tietentopic gemixed met volslagen leugens en pure angstbeelden.

  GS is niet serieus te nemen maar de reacties wel die geven een goed beeld van de hersenbeschadiging van heel wat Nederlanders. Vrees dat we echt eerst door een Wilders 1 hel moeten na Rutte 2 alvorens ze gaan zien dat dat ook niet de weg was / is die we moeten gaan.

 2. Ik zie dus nergens dat Geen stijl het rectificeert eerlijk gezegd. Volgens mij maken ze het nog een graatje erger door te beweren dat ze door Gerard Joling “gered” moest worden.

  Ik ben zelf zaterdag daar geweest en ik zat vlak bij de PVV tent en eerlijk gezegd; ik heb niks van een opstootje meegekregen. Ook een beetje moeilijk aangezien er een paar hele grote, bedreigende mannen bijstonden. Volgens mij wilde Fleur al weg toen ze uitgejoeld werd op het podium. En dat was voor de debatten. En dan kun je een hoop zeggen van die lapzwans van de VVD, die werd misschien nog wel harder uitgejoeld, maar die bleef tenminste.

 3. De bewering dat Gerard Joling Agema heeft gered van een gevaarlijke bedreiging komt toch behoorlijk in de richting van een rectificatie.

 4. @7 Nee, van de PVV. Dat moet Joling met zijn Marokkanen-grapjes toch aanspreken.

 5. Geen stijl is niet serieus te nemen, net als het zusje Powned een kind van de telegraaf. Het is het vormen van opinies en heb niets met nieuws te maken.

Reacties zijn gesloten.