Geworstel bij het CDA heeft iets tragisch, tragikomisch

Omvangrijker dan bij de VVD, waar we immers alleen gesputter horen van Weisglas en Voorhoeve, lijken de problemen die de CDA’ers hebben met het aanstaande Bruin I kabinet.

Nog nooit heeft het CDA verkiezingsprogramma zo dicht bij dat van de VVD gezeten, tot afgrijzen van “sociale CDA’ers”. Overstappen naar de CU willen deze CDA’ers niet, daar zijn ze te liberaal voor. En de overstap naar een niet-christelijke partij lijkt te groot. (zie De Pers)

En dan nu dit. Samenwerken met die asocialen van de PVV. Hoe diep kan je zinken als “sociale CDA’er”.

Ik ben geen Volkskrant abonnee dus ik heb oud premier Dries van Agts opiniestuk tegen de Bruine samenwerking niet gelezen maar ik vraag me dan toch weer af: zou van Agt iets hebben geschreven over Geerts oorlog tegen de islam met Israël als front?

Daar hoor je nou nooit iets over. Ook niet wat Henk en Ingrid er van vinden. 😐

Tragisch.

Wat tragikomisch is, is hoe het CDA nu als rechtse partij al die afschuwelijke problemen moet gaan oplossen die dit land teisteren en die veroorzaakt zijn door al die verschrikkelijke linkse regeringen waar het CDA decennia lang bijna onafgebroken deel van uitmaakte.

Maar daar weten Henk en Ingrid alles van. 😆

10 gedachten over “Geworstel bij het CDA heeft iets tragisch, tragikomisch”

 1. Laten we het voor het CDA gemakkelijk maken: ik pleit voor een totaalverbod op religieuze politieke partijen. We moeten de scheiding tussen kerk en staat bewaken en waarborgen.

 2. ik worstel en kom boven? nee, die gaan nu “ten onder”.

  scheiding tussen kerk en staat is er nooit geweest.

  het ontstaan van het CDA was een zwarte dag voor mij. maar nu zie ik ze kronkelen.

  weg ermee.

 3. Waarom zouden partijen niet op religie gebaseerd mogen zijn ?? waarom een type wereldvisie wel en een andere niet ???
  Het probleem is dat te veel van die partijen hun “overtuiging “voor macht verkopen , maar sociaal democraten , liberalen en “groenen”doen dat net zo goed …

 4. Ik kreeg bijna een sympathie voor Dries van Agt met zijn optreden van de week bij KNVD. Hij gaf toe dat hij het progam van de PVV eerst niet had gelezen, maar dat hij zich rot heeft geschrokken om wat er in staat. Hij heeft een paar krapuulpunten genoemd als argument waarom het CDA niet in zee zou moeten gaan met de PVV. Jammer dat hij Geerts oorlog tegen de islam met Israël als front niet expliciet heeft genoemd. Maar het kwam wel aan bod; Hij noemde het kabinet in de maak het meest rabiate pro-Israel-kabinet na WOII. Het is wel opvallend dat de meenstriemmedia zoals NOVA, Eenvandaag, Netwerk, KNVD deze week opeens veel andacht besteed aan de PVV. Gisteren was er zelfs plaats bij , ik meen NOVA voor haatpastor Ben KoK. 😥

Reacties zijn gesloten.