Wrijven in de vlek Prosper Ego ja laten we dat doen

Weinig verheffend“, noemde Ton Nijhof van het “Oud Strijders Legioen” (OSL) mijn “good riddance” artikeltje n.a.v. de dood van de oprichter van het OSL, Prosper Ego. Om zijn stukje te vervolgen met een witwasoperatietje om de naam van Ego te zuiveren. Laten we er eens op ingaan.

Er wordt mij vaak verweten dat ik geen haar beter ben dan mijn tegenstanders en dat klopt. Never bring a knife to a gunfight, dat moeten met name “strijders” wel begrijpen. Mijn “good riddance” reactie was eigenlijk best wel geïnspireerd door de “grimmige dronk” die de rabiate gek met een stropdas Joshua Livestro bij het kerstfeest in 2009 uitbracht naar aanleiding van de dood van Marcus Bakker. Toen “die klootzak eindelijk dood” was. “Weinig verheffend” hebben we toen eigenlijk niemand horen zeggen, ook Ton Nijhof niet. Ik heb dit niet gecontroleerd maar sommige dingen weet je gewoon zonder dat je het hoeft te onderzoeken.

Wat ook “weinig verheffend” is, is zeggen dat iemand geen racist is omdat hij contacten onderhoudt met Molukkers. Dat is net zoiets als zeggen “ik ben geen racist want ik neuk met een neger”. Of “ik ben geen racist want ik heb een importbruid uit Thailand”.

“Weinig verheffend” is het om te zeggen dat Ego “niets van apartheid moest hebben” terwijl het algemeen bekend is dat OSL en aanverwante clubjes apartheid altijd hebben ondersteund.

Weinig verheffend is het om apartheid vervolgens goed te praten, wat Ton Nijhof doet in zijn stukje, “omdat het nu allemaal zo erg is in Afrika”. Dat maakt apartheid niet plotseling iets goeds, Ton Nijhof. Maar goed je wil graag dat Ego de geschiedenis in gaat als grote tegenstander van apartheid dus laat ik hier niet over doorzeuren.

Ach, en de grote vriend van Ego, de warme relatie die hij (blijkbaar) had met Bisschop Tutu. Zou Bisschop Tutu geweten hebben dat Ego voorzitter was van de Nederlandse afdeling van de “World Anti Communist League”, een wel heel bijzondere organisatie met diverse terroristen/criminelen in de gelederen maar met name fascisten waaronder Klaus Barbie, de slager van Lyon? Hoe “verheffend” zou Tutu dat vinden denk je?

Die 5000 gulden boete wegens discriminatie en racisme, soit.

“En wie precies wilden de politica Femke Halsema haar hoofd afzagen met een roestig broodmes? Ego niet.” schrijft Ton Nijhof van OSL. Dat beweer ik ook helemaal niet. Deze discussietechniek heet geloof ik een “stropop”. Wat ik beweer is dat eerder genoemde Livestro op een bepaald moment een aantal reageerders van zijn site heeft verjaagd, om dat ze zelfs voor Livestro te hondsdol waren. Deze hebben vervolgens de inmiddels ter ziele website “Artikel 7” opgericht. In december 2010 schreef ik daar het volgende over:

“De koppensnellers” noemen zichzelf “artikel7″ dit in het kader van de vrijheid van meningsuiting voor zichzelf want iedereen waar ze het niet mee eens zijn, moet dood. Zo hadden we vorige keer Thomas von der Dunk (kogel of guillotine), we zagen Femke Halsema (strot doorzagen met roestig broodmes) (overigens heb ik ook nog Femke omleggen per guillotine gezien, gisteren of zo, maar was even te lui om er een berichtje aan te wijden), Mohammed Rabbae (in brand steken met 5 liter benzine), Fatima Elatik (brandstapel), linkse mensen (afschieten als ratten op Waalsdorpervlakte) en Rutger Castricum (ook afschieten als een rat), ondergetekende (guilliotine), Bram Moskowicz (in een onbekend massagraf schuiven) en vele anderen. Daarnaast natuurlijk de oproep dat iedereen zich moet bewapenen en bruut om zich heen moet schieten. En nog veel meer. Erdebe, de juridisch aansprakelijke eigenaar van de koppensnellers, schijnt trouwens een partijgenootje van Wakker Nederland presentator Eerdmans te zijn, Leefbaar Capelle of zoiets. (bron)

En laat 2010 nou net het jaar zijn dat OSL werd opgeheven en de OSL-site een integraal onderdeel werd van dit “Artikel 7”. Weinig verheffend hè?

En wat ook weinig verheffend is, om over mij te schrijven “De verstandelijke beperkingen die Van den Heuvel zichzelf heeft opgelegd overtreffen Pol Pot en diens laatste chromosoom, die er duidelijk een teveel was.”

Wat dat betekent weet ik niet maar dat het weinig verheffend is weet ik wel. Dus steek dat “weinig verheffend” maar in je hol, Ton Nijhof van de OSL.