Gezwatel over Iran

Er zijn dingen die je niet moet doen als je tijd je lief is. Tijd die je zo hard nodig hebt, om je boterham te verdienen, of om aandacht te besteden aan je naasten, om kunst te maken of om anderszins jezelf te ontwikkelen en daarmeede Het Volk te verheffen.

Ik bedoel rabiaatrechts sites/reacties lezen. Dat demotiveert enorm. De conclusie dat het Nederlandse volk te stupide is om ooit nog iets zinvols te gaan doen ligt immers voor de hand. Waarom nog moeite doen. Waarom nog aandacht eraan besteden. Kan ik niet beter in mijn volkstuin gaan werken of iets met vliegers gaan doen of zo, of stoommachines. Of wandelen in de natuur.

Mensen snappen toch nooit iets. Het is niet voor niets dat het opzoeken op wikipedia zo’n beetje de enige vaardigheid is die tegenwoordig in Nederland nog onderwezen wordt. Als je dat kan, dan kan je immers alles.

Zelfs Iran snappen.

Wist u trouwens dat er ooit een keurige echte -niets op aan te merken- democratie was, in Iran? Echt wel. Deze werd om zeep geholpen door de Amerikanen. Heeft Obama onlangs nog zelf toegegeven. De Iraniërs kregen toen een dictator, de zogenaamde “Sjah” en die ging mensen uithongeren, onderdrukken en teennagels uittrekken en zo.

Dat vonden de Iraniërs maar niks. Dus toen kwam die revolutie met die ayatollahs. Het is dus niet zo dat de Iraniërs holbewoners waren totdat het westen ze kwam uitleggen wat ze moesten doen. Eerder andersom dus. Ja en dat maakte de Iraniërs een beetje boos op de Amerikanen. Probeer dit van die democratie trouwens eens op te zoeken op wikipedia.

Het verhaal doet me een beetje denken aan die boemannen in Noord-Korea. Ik bedoel ik ben heus geen fan van de Noord-Koreaanse machthebbers, maar dat de Noord-Koreanen een hekel hebben aan Amerikanen vind ik niet geheel onbegrijpelijk gezien het wangedrag van de Amerikanen in dat gebied, met miljoenen doden tot het gevolg. Wat blijkbaar ook niemand weet, maar hee, wat niet weet wat niet deert, of wel soms? Ik schrijf dit omdat ik één of andere zwakzinnige op Joop zag opschrijven dat die communisten altijd zo veel doden hebben veroorzaakt (iets dat ik niet ontken), “kijk maar naar Noord-Korea”, zei hij. Nou ik denk dat in Noord-Korea de communisten toch echt op de tweede plaats staan qua moorddadigheid. De USA staat met stip onverslagen op de 1e plaats.

Terug naar Iran. Op imbecielen-weblogje dagelijksedwerg las ik het volgende citaat van meester-columnist Tim Engeldwerg:

“Wees dus niet naïef en laat de teugels op Iran niet fieren” (bron)

Nadat ik was bijgekomen van het lachen, moest ik nog een keer keihard lachen. Maar had ik toen gelijk weer energie om alles even uit te leggen aan het plebs? Welnee. Ik schijt op het plebs.

Wij hebben dat ook wel eens gehad. Inzendingen voor op de site die gewoon zo stupide waren dat we ze met de beste wil ter wereld niet konden plaatsen. Dat we dachten “de bedoeling is goed, maar nee, toch maar niet”.

Zo proberen wij altijd na te denken of alleen iets op te schrijven als we iets te melden hebben of ergens verstand van hebben. En dan laten wij er nog iemand anders naar kijken. En dan nog slipt er wel eens een foutje tussendoor.

Bij de rioolrabiaarechtsruksites is dat heel anders: wat ze daar opschrijven kan niet achterlijk genoeg zijn. Zo kun je daar gewoon opschrijven dat het westen “teugels op Iran” heeft die blijkbaar nu “gefierd” worden, nu blijkt dat het Iraanse volk de brutaliteit bezit om zomaar, hoe durven ze, een president te kiezen die blijkbaar als gematigd bekend staat, terwijl ook dit een baard in een jurk is dus niet te vertrouwen.

En als Tim Engeldwerg niet met deze rare moslim afrekent dan doet Joost Nieluller, de genetische duider, het wel.

7 gedachten over “Gezwatel over Iran”

  1. Ik kan mij vergissen, maar ergens, ik weet niet meer waar en ook niet meer wanneer, werd die site die jij in je stuk vermeldt “mongolenforum” genoemd. Dat komt vrij aardig overeen met de ware aard van die mestvaalt.

  2. Teugels niet laten “fieren”. Is dat Nederlands? Vieren, dat schrijf je toch met een Fee?

  3. @1, Nee. Mongolen hebben nog nooit racistische en fascistische bagger uitgekraamt, honderdduizenden mensen de dwangarbeid ingetrapt met hun economisch wanbeleid, landen naar het stenen tijdperk teruggebombardeerd, half verhongerde asielzoekers in elkaar getrapt en in een koude isoleercel gegooid, de bijstandsuitkering van een borstkanker lijdende moeder ingetrokken en zo kan ik nog uren doorgaan met wat mongolen allemaal niét gedaan hebben en nooit zouden doen.
    Maar ik ben het absoluut eens met de strekking en teneur van je woorden.

Reacties zijn gesloten.