Het blog van Amnesty dat Nederland (ooit) zal veranderen

In 1859 schreef Eduard Douwes Dekker zijn beroemde roman “Max Havelaar”. Over misstanden in “Nederlands-Indië”. Citaatje:

Op zekeren dag dat de opstandelingen op-nieuw waren geslagen, doolde hy rond in een dorp dat pas veroverd was door het Nederlandsche leger, en dus in brand stond. Saidjah wist dat de bende die daar vernietigd was geworden, grootendeels uit Bantammers had bestaan. Als een spook waarde hij rond in de huizen die nog niet geheel verbrand waren, en vond het lyk van Adinda’s vader met een klewang-bajonetwonde in de borst. Naast hem zag Saidjah de drie vermoorde broeders van Adinda, jongelingen, byna kinderen nog, en een weinig verder lag het lyk van Adinda, naakt, afschuwelijk mishandeld . . .(wikipedia)

Sprongetje in de tijd: Prinsjesdag 1934. Communistische parlementsleden roepen tijdens de ceremonie “Indië los van Holland” of zoiets. Politiemannen slepen de communisten de Ridderzaal uit en slaan ze tot bloedens toe in elkaar.

Op de site van de Eerste Kamer staat altijd nog dit:

In 1934 werden de communistische leden, nadat zij zich hadden misdragen, overigens in opdracht van de voorzitter door de politie uit de zaal verwijderd (1e kamer).

Eén van deze communisten werd overigens in 1941 nog naar een concentratiekamp verplaatst, op aangeven van een Haagse politieman, die later BVD ambtenaar zou worden, maar dat terzijde. De communist zou de bevrijding niet halen.

Sprongetje in de tijd: 1947. Foto’s van brandende kampongs in Indonesië. “Dat brand lekker” staat erop. Opdracht uitgevoerd. Orders zijn orders. De (enkele) soldaten die weigerden daaraan mee te werken hebben vervolgens hun hele leven lang, tot de dag van vandaag, te boek gestaan als misdadigers. En de kampong-in-de-fik stekers hebben allemaal lintjes gehad en baretjes, en defilés gegeven voor Prins Bernhard.

Maar goed, de Nederlanders moesten er bijna een eeuw lang het beroemdste boek van Nederland voor lezen maar aan de misstanden in Indonesië kwam toch maar een eind. Dankzij “klokkenluider” Multatuli.

Sprongetje in de tijd. Nederland 2013. Een blog van Amnesty. Over een asielzoekster met een voorgeschiedenis:

… in [land X] samen met haar dochter van negen verkracht door meerdere mannen … zwaar mishandeld, toegetakeld met een mes, meerdere littekens van verwondingen … angstig en onveilig gevoel, bang voor aids of soa, vertrouwt mannen niet meer …‘

Ja die moest natuurlijk, door Nederlandse ambtenaren, tot op het bot vernederd en mishandeld worden. Want Nederlandse ambtenaren voeren altijd braaf hun plicht uit, zeker gezien het gegeven dat “gelukszoekers” volgens de tegenwoordig algemeen geldende rechtsovertuiging van Het Volk niet afschuwelijk genoeg mishandeld kúnnen worden:

Omdat klaagster bleef weigeren mee te werken is zij door personeel ontkleed. Hierbij waren ook twee mannelijke personeelsleden aanwezig. Er is op haar een beenklem toegepast. Volgens de directeur is er geen sprake geweest van vaginale visitatie. Wel heeft een vrouwelijk personeelslid klaagsters bilnaad geschouwd omdat klaagster weigerde de verzochte kniebuigingen te maken (Amnesty.

En omdat van de beenklem geen verslag was gedaan kreeg de asielzoekster een Wiedergutmachung van 15 euro.

Grote consternatie op Twitter. Vlammende betogen. Dit kan toch niet in een beschaafd land. Maar er zijn zowaar enkele politici die het weblogje van Amnesty hebben geretweet! Wat een heldenmoed van deze politici! En wat zijn zij beschaafd en integer! En wat hebben zij het beste met de mensheid voor!

En dat in een tijd dat iemand iets over de behandeling van asielzoekers durft te zeggen het brandmerk “linkse extremist” krijgt.

Nu hebben we alleen nog een politicus nodig die opstaat en zegt dat dat zogenaamde “beschaafde Nederland” niet bestaat, als het al überhaupt ooit bestaan heeft.

7 gedachten over “Het blog van Amnesty dat Nederland (ooit) zal veranderen”

 1. Goed stuk met die parallellen met vroeger tijden! Het klopt als een bus: het beschaafde Nederland heeft nooit bestaan.
  En waar ik eerlijk gezegd pislink over ben is dat die Eduard Nasarski van Amnesty International
  wél schrijft over de onmenselijke behandeling die asielzoekers van de 21ste eeuwse SS’ers van Vaderlandschen bodem krijgen maar er niet de conclusie uit trekt dat dat hele misdadige systeem ontmanteld moet worden. De IND moet weg, de Dienst Terugkeer en Vertrek en ook G4S en KLM mogen wat mij bertreft verdwijnen.
  Cohen, Albyrak, Verdonk, Nawijn Schreibtischmörder Teeven…al die smeerlappen voor een rechter om zich te verantwoorden voor misdaden tegen de menselijkheid.
  Evenals die klootzakken van G4S die halfverhongerde asielzoekers in isoleercellen gegooid hebben, ventilatoren op hen gericht hebben en op allerlei andere manieren gefolterd hebben.
  En evenals die KLM feeks aan boord van een deportatievliegtuig die een radeloze moeder van haar kinderen scheidde met de kutopmerking ‘als u zich gedraagt, ziet u straks uw kinderen weer’.
  Dát zijn de types die met plezier namens hun bazen destijds op de aankomst perrons van Auschwitz en Treblinka de veewagens op stonden te wachten.
  Willens en wetens hebben ze de keuze gemaakt mee te werken aan de onmenselijk machinaties van een weerzinwekkende, misdadige staat en…er hun armzalige kopgeld mee verdiend voor hun SUV-je, hun hypotheekje en wat er verder nog voorkomt in het miserabele bestaan van dat geteisem zonder beschaving, fatsoen en moraal.
  En het Amnesty International van Eduard Nasarski is defacto een steunpilaar van dit alles door haar slappe opstelling.

 2. Er is geen enkel reden dat deze slachtoffer van Gestapo zou aan een lichaamonderzoek moeten meewerken.

  Gestapo ambtenaren verzinnen van alles en nog wat om MACHT te laten uitoefenen over weerloze mensen. Dit is bekend nog van de jaren 40 van vorige eeuw en deze vertoning gaat onverminderd nu door.

  Als hyena’s rond een prooi draaien ze zolang mogelijk om naar hun eigen lage behoefte’s te mogen voldoen. Ze worden gedreven door een machtige zin om de prooi te vernederen en hun macht erover te laten vertonen.

  Geen enkel respect voor de mens, geen enkel respect voor het persoon, geen enkel respect voor de Recht, geen enkel respect voor Mensen Rechten. Niets. Alleen zin om elkaar mannen en vrouwen zombies in uniform te doen vermaken.

  Daarom moesten mannen bij deze procedure aanwezig zijn.
  Vermaak. geen bedreiging. Alle documenten staan vol ter plekke verzonnen leugens om de misdaden te rechtvaardigen en indien ze niet bevallig zijn verdwenen ze meteen net als de wapenvergunning van de seriemordenaar uit Alphen-aan-de-Rijn.

 3. Oh, en laat ik eraan toevoegen dat het geweld tegen mensen die hier asiel komen zoeken uit dezelfde verrotte en misdadige koker komt als het geweld tegen dwangarbeiders die zich allerlei chicanes blijkbaar moeten laten welgevallen van kleine Unterscharfüherertjes als die feeks van DZB te Leiden genaamd Angelique van Delft en talloze andere, soortgelijk schorem.

 4. Onze VOC mentaliteit is van alle tijden is dat niet prachtig……….. 🙁

  Je moet PVVers eens horen over Nelson Mandela die volkomen terrecht en vrijwel geweldloos net als Ghandi zijn land van VOC mentaliteiters heeft bevrijd. Janken als een blanke boer de dood vind. Van mij part jagen ze ze allemaal over de kling. Ik bedoel als het om doden en moorden gaat staat het blanke ras 1.000.000.000.0000.0000.0000 vs 1 ratio voor.

  Ben er zo klaar mee. Ben zelf blank en schijnbaar Nederlands staatslaaf (niet hier geboren) maar ik walg soms zo van het jezelf geen spiegel voorhouden.

 5. Of die ene Pim Fortuyn een kopstuk waarna de LPF volkomen implodeerden (ten gunste van Nederland) daar moet je ze dagelijks nog over horen. Vind de moord fout laten we dat voorop stellen maar Breivik de kidkiller daar hoor je die PVVers en ander tuig niet over. 70 vs 1 ?

 6. Prima fel blog, jvdheuvel, met rake historische parallellen.

  Nazarski heeft het met zijn klinisch verslag goed gedaan, vind ik. De naakte feiten spreken voor zich.

 7. Misschien is het een idee om de aanhang van Fortuin te vragen nu dat hij overleden is of ze Breivik voor Premier willen hebben? Past bij deze aanhang, dacht ik?

Reacties zijn gesloten.