Het leed dat Radio 1 heet

Ik werk thuis, en heb daarbij regelmatig Radio 1 aan staan. Je moet toch wat, nietwaar, wil je geen continu in jezelf pratende zonderling worden, want niet dat dat Radio 1 over het geheel nu zo geweldig is. Met name de uren op prime time, tussen acht en negen ’s ochtends, en tussen half vijf en half zes ’s middags zijn een bezoeking. Eindeloze herhalingen van dezelfde lege nieuwsfeitjes zonder enige achtergrond. Tijdens de ochtenduren hebben ze dan nog een zekere Maino Remmers die het land doorreist op kosten van de belastingbetaler, om van daaruit volslagen zinloos te emmeren met mensen die aldaar iets volkomen oninteressants uitvoeren. Die man moest eens persoonlijk aangeslagen worden voor de vele jaren aan zendtijd die hij verspild heeft.

Vanochtend werd bovendien bij elk willekeurig onderwerp de te verwachten hitte betrokken. Werkelijk elke tien minuten begon er iemand over. Eerst ging het gewoon erover dat het zo warm was. Toen begon Maino Remmers, die vandaag ergens in een sportschool stond, met een inspanningsfysioloog over inspanning in de hitte. Toen ze het dan even niet over het weer hadden kwam daar het belangwekkende bericht dat Paul de Leeuw weer eens stopt met een programma, dit maal in België. Nog zo iemand die verplicht met vervroegd pensioen gestuurd moet worden. Daarna een gesprek met een computerdeskundige over oververhitte computers. Ter afronding en als absurdistisch hoogtepunt werd er tenslotte nog een discussie gevoerd over het feit dat er zoveel berichten over de hitte waren geweest. Zo houdt de Nederlandse pers zichzelf bezig in dit land. En dat allemaal op prime time.

En dan is er momenteel toevallig even geen sportevenement bezig, want anders mogen die sportverslaggevers ook nog op willekeurig welk moment inbreken met de mededeling dat er bijvoorbeeld een of andere tennissende monomane gek ergens op de wereld een puntje heeft gescoord.

De enige omroep die zich niet met dit soort zinloos geleuter bezig houdt is de VPRO, maar die gaat dan ook geheel naar de avonden toe als het aan de zendercoördinator ligt, waar het radio betreft. De Nederlander dient blijkbaar overdag volcontinu murw gebeukt te worden met non‑informatie. De VPRO moest er onlangs trouwens nog 60 medewerkers uitgooien, maar Powned en WNL krijgen er daarentegen nog vijf jaar extra bij om te bewijzen dat ze perfect passen in de nieuwe politiek-correcte rechtsheid van de omroep, terwijl ze in feite niet genoeg leden hebben. Powned en WNL werden geïntroduceerd om het Nederlandse volk te verlossen van het jarenlange zuchten onder een linkse publieke omroep van welhaast Noord-Koreaanse proporties.

Dat gehuil over die linkse publlieke omroep is al jaren achterhaald, zoals elk zinnig mens weet, en bovendien afgekeken van de Amerikaanse rechtsrabiaten, die het bestaan om zelfs de volkomen fact-free rechtse ééncelligen van Fox News nog als ‘liberal’te bestempelen. De NCRV kan bijvoorbeeld zijn voormiddagrubriek wel omdopen tot De Rechtsrabiaat van de Week, want elke week zit daar wel iemand als schedelmeter Joost Niemöller, nieuw-extreemconservatiefguru Bart-Jan Spruyt, of willekeurig welke PVV-mongool dan ook, waarmee dan een gesprek op heel redelijke toon gevoerd wordt alsof het hier zinnige personen betreft. En op vrijdagmiddag kunt u dan vaak nog even genieten met rechtshysterisch internetbrulfenomeen en twitterhaatzaaier Bert Brussen bij de Avro, die daar elke week weer doet alsof hij een heel redelijke, vriendelijke man is, die helemaal nooit mensen belastert of Marokkanen rifapen noemt. Niemand vraagt hem daar ook ooit iets over. Tot zover dus die afgrijselijk linkse publieke omroep, waar u voortaan dus werkelijk helemáál geen last meer van zult hebben, op een verloren uurtje van de Vara na dat officieel misschien als links zou moeten worden bestempeld, maar bij wie dat, net als bij de PvdA, nog nauwelijks merkbaar is.

De gelijkschakeling is bijna voltooid. Clairy Polak werd gelijk al preventief geruimd ten tijde van Bruin I, Ferry Mingelen is ook niet rechts genoeg, en overal schuiven we verder gewoon Eva Jinek naar binnen.

3 gedachten over “Het leed dat Radio 1 heet”

  1. Aan die vpro middaguitzending erger ik met net zo als aan wnl 18.30u. Dat zg. geenacipeerde mens en die op achergronbd meelullende vent. Soort rechtsdraaiende groenlinksers die heel minachtend naar gemene volk doen alsof ze zelf ook niet rijk van gezinssubsidies en hypotheekrenteaftrek zijn geworden.

  2. En op de televisie en in de kranten is het al niet anders. Daarom wil ik ze horen noch zien.

  3. Kijk al jaren geen tv meer en luister niet meer naar de radio, beide niet om aan te zien/te horen. Ik vind het grotendeels een belediging voor mijn intelligentie en zonde van mijn tijd. Het bevalt uitstekend moet ik zeggen.

Reacties zijn gesloten.