Eerbewijs aan Tony Judt, groot historicus, scherpe analyses van de Europese ziekte van het kultuurracisme [NL] – Journal – HUIBSLOG

HUIBSLOG: Tony Judt heeft in de afgelopen jaren een diepe indruk op me gemaakt. Zoals zo vaak, heb ik hem te laat “ontdekt”. Zijn “Na de Oorlog” en “De Vergeten twintigste Eeuw” las ik in het oorspronkelijke Engels. Nadien, begreep ik veel meer van de gewelddadige twintigste eeuw ….

2 gedachten over “Eerbewijs aan Tony Judt, groot historicus, scherpe analyses van de Europese ziekte van het kultuurracisme [NL] – Journal – HUIBSLOG”

 1. Dank Huub,

  Tony Judt lijkt mij meer dan de moeite van het lezen waard.

  Quote:
  ”In plaats van blind vertrouwen te hebben in de vrije markt kunnen we vertrouwen op medeburgers en de staat zelf. Het land is moe daagt ons uit om de confrontatie aan te gaan met onze maatschappelijke problemen en de verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld waarin we leven.”

  Het is diep te betreuren dat Ned. juist met een kabinet te doen zouden krijgen dat bovenstaande inzichten ontbeert en juist alles wat daar haaks op staat propageert.
  Prachtig verwoord “Het land is moe”…
  En wacht op haar burgers en de staat hier iets aan te doen?
  Om te beginnen met de veerkracht van haar burgers dan want ik zie de staat het tegenovergestelde doen.
  En onze vermoeide aarde zucht en zwicht onder iedere verdere kortzichtige roof als uitputtings slag…

Reacties zijn gesloten.