20 gedachten over “How Wilders finally came Home in the supremacist European Scene [EN]”

 1. Voor de zoveelste keer snappen buitenlanders ons beter, dan wij ons begrijpen:

  “I believe, the best solution to the problem would be a grassroots movement in Holland itself, that explains every day in public, what Wilders is really doing and provides an alternative way to do away with ethnic tensions and security issues. The existing parties have lamentably failed to address the issue in Parliament and in the media”

 2. Ik heb negen jaar in de USA gewoond , als je dan terug komt in Nederland kijk je heel anders tegen de zaken aan , en ben je eigenlijk geen Nederlander meer …

 3. Hubus kan het altijd mooi verwoorden wat er mis is in NL, misschien omdat hij er van een afstand naar kijkt.

  Een Oranje revolutie zou mooi zijn, maar iedereen is druk bezig ruzie te maken met elkaar. De media loopt achter Wilders aan en de politici hebben het nagelaten het beestje bij de naam te noemen. Ik vind het nog steeds frappant om te zien dat er (ex)-politici en journalisten zijn die nu pas het program van de PVV lezen en achteraf denken. Hmmm dat riekt wel die partij. Nog erger zijn politici die nu gekaapt worden door de PVV. Nou ja gekaapt? is een groot woord. Nog erger zijn politici die tijdens de formatie al handje-klap hadden gedaan met de PVV terwijl de andere partijen er niks van afwisten en de voormalige informateur die zijn handen in onschuld waste.

  Zoals ik al zei een Oranje revolutie zou mooi zijn, maar die komt er niet. De opstandige mensen zijn lam geslagen door vier kabinetten Balkenende Verbieden. Ik vind het persoonlijk te gek voor woorden wat het CDA ons allemaal door de neus heeft gedrukt/gaat drukken terwijl we er niks tegen deden. Leegstrippen van de zorg, Basisbeurs weg, AOW verhogen. En het mooiste presentje deze week voor Het Volk is het leegroven van hun pensioenpotje. Das nog een mooie manier om te zeggen dat het Volk er niet toe doet. 😀 Ja Henk en Ingrid……

 4. Fietspaden zijn in onze haagse vogelaarswijk enorm verbeterd , ook in de Transvaal , en Molenwijk , als ik naar mijn werk van de Haag Rijswijk binnenfiets valt op hoe goed de haagse fietspaden zijn ( en hoe beroerd de Rijswijkse , zouden de ANPrs naar werk fietsen en zijn hun hersens losgeschud ?? )

 5. Een Oranje Revolutie in de Nederlandse context is toch het verzetten van de wet door het Oranjehuis zelf? Is meer voorgekomen. En Beatrix kan natuurlijk niet aftreden onder Bruin I. Misschien wil zij dat ook nog niet, wie zal het zeggen.
  Het Wildersgepeupel is nog antimonarchistisch ook, je zou van de weeromstuit bijna…

  Maar de absurde situatie dat er helmeaal geen rekening wordt gehouden met de Eerste Kamer, hoe lang kan dat nog voortduren? Een bezwaar van de zijde van het staatshoofd op die grond heeft een volstrekt zuivere staatsrechtelijke basis. Dit kabinet heeft daar ook met de SGP geen meerderheid, punt.

 6. Ja, ik ben dus geen buitenlander 😛 , maar wel al twintig jaar aktief bezig in een aantal EU-landen. Dat geeft gezonde AFSTAND. En het helpt ook als je zoals ik een dagje ouder bent (ik ben van 1941). 😆 Dan heb je het ook allemaal (in licht verschillende vorm) al eens zien voorbijkomen.
  Vergelijk de nozems van 1959, de langharige hippies van 1969 en de krakers van 1979 eens met de “marokkaanse kutkochies” van 2009? Steeds weer paniek om nix.
  Het bijzondere van tegenwoordig is, dat het niet meet boer Koekoek (1964) of Janmaat (1984) zijn, die folkloristisch tegen de uitwassen van de nieuwe tijd tekeer gaan, maar een heuse politieke niet-partij onder het Führerprinzip met uitgesproken racistische programmapunten. Daar moeten sterkere democratische middelen tegen worden ingezet, dan onze lieve politici tot nu toe hebben aangedurfd.
  Als het de heer Soros werkelijk ernst is, dan kan hij in NL een prima inveestering doen in een basisbeweging à la de Oranje Revolutie van de Oekraïene, of de Servische protestbeweging tegen Milosevic. Als Wilders ongecontroleerd Amerikaans geld mag aannemen, dan mogen wij dat toch ook? Pas als Wilders zijn financiële bronnen openbaar maakt, doen wij dat ook.
  Beloofd! 😎

 7. ” Daar moeten sterkere democratische middelen tegen worden ingezet, dan onze lieve politici tot nu toe hebben aangedurfd.”

  Dit is ‘m precies, 4 kabinetten van Balkenende hebben het denkvermogen van het volk lamgeslagen, linkse partijen zitten pro-forma in het Parlement of vaak zijn hun leiders door herhaaldelijke doodsbedreigingen schuw geworden.
  De Rechtse maffia zegeviert.

  Is het niet te gek voor woorden dat de partij die overduidelijk de verkiezingen verloren heeft (CDA) weer opmars maakt om te gaan regeren?
  Wat is de bedoeling van de verkiezingen dan?

  Het is steeds een en zelfde maffia clubje die bovenop blijft drijven.

 8. #13. Huib

  je hebt het alleen over “dijkers” en nozems.(1959) je slaat de “pleiners” over.
  die waren toen niet geheel onbelangrijk.
  weerstand was er ook tegen. maar een totaal andere groep. van de jazz, de scooter en het existentialisme. tegen racisme en fascisme.

  (ach ja, provo en kabouter ;-).

  verder hangjongeren zijn er altijd al geweest. die stonden/hingen bij het schoolplein. dat noemde men toen ook al “tuig”. wel voornamelijk “echt” Hollands tuig, toen.

  democratie? een gehalveerde (Christen) partij en een Stichitng die samen met een (niet meer liberale) VVD, de dienst uit willen maken. ik begrijp niets meer van Holland. ik vind het ook moeilijk uit te leggen in het buitenland. 👿

 9. #13. Huib.

  zie dit “toevallig”. kijk daar normaal nooit naar. zie hoe Nederland al VOL was toen en wat de kinderen geleerd werd. van de jeugd moet je het hebben (Hero?).

  quote

  De wandeling
  Zoektocht naar inspirerende verhalen van mensen die hun hart volgen. Dick Woudenberg zat op Hitlers eliteschool (1).

  quote

  deel 2 moet ik nog zien. 🙁

 10. #13. Huib – inderdaad.

  quote
  Daar moeten sterkere democratische middelen tegen worden ingezet, dan onze lieve politici tot nu toe hebben aangedurfd.
  uquote

 11. @Nexus en @Info: Jullie bijval is welkom!
  De Pleiners waren wel stoned, maar niet agressief. Ze werden aangevallen door de Dijkers (Nieuwendijk).
  De Kabouters? – Overjarige hippies die onder andere door progressieve nonnen in het hart werden gesloten.
  In een vorig stuk noemde ik de oorspronkelijke studenten (vak-)beweging van de jaren 1963-1965 als een goed voorbeeld: duidelijke en beperkte positieve doelstelling, doelen bereikt in twee jaar. Door aktie “van onderop”.

 12. #18. Huib wat een generaliserende onzin van jou :mrgreen: de pleiners waren “stoned”.

  zeker nooit een pleiner geweest ? (je kwam uit oost toch?).

  link van het “vorig” stuk?

 13. #18. Huib, en verder noem je de provo’s niet. die hebben wel wat op gang gebracht.

  quote
  In een vorig stuk noemde ik de oorspronkelijke studenten (vak-)beweging van de jaren 1963-1965
  unquote

  link of vertel (het is mij ontgaan toen?). 🙄

Reacties zijn gesloten.