Sombert niet, koopt die auto en leest den Telegrof!

Sommige mensen en ook groepen van mensen hebben zo’n plaat voor hun kop dat je denkt ‘dit verzin je niet’.

Het is naar men zegt crisis.

Een beetje premier die oprecht geïnteresseerd is in het wel en wee van ‘alle Nederlanders’  zou alle zeilen bijzetten om die crisis het hoofd te bieden.

Niet de huidige ‘premier van alle Nederlanders’ echter. Die komt met zijn onnozele lachebekje in een tijd dat de werkeloosheid met ruim zevenhonderd à duizend personen per dag stijgt (met alle sociale en psychische ontwrichting die dat met zich meebrengt van dien) niet verder dan dat die mensen niet moeten somberen en gewoon een auto moeten kopen.

Dat getuigt van diepgang!

Als het KNMI alarmerende berichten de wereld instuurt op basis van degelijk wetenschappelijk onderzoek die er wel eens in zouden kunnen resultaten dat het eerstdaags afgelopen is voor je achterban met het rondrijden in benzineslurpers, dan treed je als politieke partij die het wel en wee der natie boven alles stelt, krachtdadig op en roep je op de subsidie en onverheidsfinanciering van het KNMI in te trekken.

Dat getuigt van diepgang!

Diezelfde club die in verkiezingstijd heel het land vol kliedert met posters met de ene onnozele en vaak ook grievende leuze na de andere ( vol met vunzige suggesties als zou ziek zijn een keuze zijn en als zouden mensen die om wat voor reden ook aangewezen zijn op een uitkering luie profiteurs zijn) heeft ook een….je verzint het niet: een wetenschappelijk bureau.

Jawel! Een wetenschappelijk bureau waar de intellectuele hoogstandjes waarover ik het hierboven had blijkbaar vandaan komen.

Dat ‘wetenschappelijk bureau’ heeft iets anders bedacht: sociale media zouden mogelijk schadelijk zijn voor de democratie en…oppervlakkig.

Dus niet een minister die er voor zorgt dat de politie er steeds meer uitziet als de Waffen-SS van weleer, met al haar wapentuig waar binnenkort nog de taser aan toegevoegd wordt, is schadelijk voor de democratie, of miskent met al zijn oppervlakkigheid de oorzaken van de sociale onvrede waarvoor blijkbaar alleen repressie en geweld het alles zaligmakende antwoord zijn. Welnee, sociale media zijn de boosdoener.

Dus niet een partij met een Schreibtischmörder die half verhongerde asielzoekers martelt in een isoleercel en verkrachte vrouwen middels een beenklem in de kut laat tasten door een stel feeksen is een bedreiging voor de democratie en miskent in al zijn oppervlakkigheid (die gewoonweg misdadig is) de oorzaken van vluchtelingenproblematiek in de wereld,. Welnee, sociale media zijn de boosdoener.

Nou zijn ze bij die partij, ik heb het uiteraard over de VVD, niet helemaal gek en hebben ze gekeken naar wat er elders in de wereld gebeurt en wat men ook hier in toenemende mate ziet gebeuren: sociale onvrede heeft in Turkije en Brazilie zich eerst ge-uit via de sociale media.

Vervolgens zijn die sociale media – zoals eerder in bijvoorbeeld Iran en bij de Occupy-bewegingen in de wereld – ideaal gebleken in het snel verspreiden van boodschappen en organiseren van grote groepen mensen om verzet te bieden tegen om het even Monsanto danwel de verhoging van de prijs voor buskaartjes danwel tegen de bouw van een winkelcentrum op de plaats van de laatste boom in een stad.

Dat organiseren via social media naar aanleiding van een druppel die de emmer doet overlopen is zo succesvol dat regeringen ondanks de massale inzet van traangas – ook blijkbaar niet schadelijk voor de democratie in tegenstelling tot de sociale media – moeten vrezen voor hun voortbestaan.

En laat nou net dát de reden zijn waarom de VVD ons tracht aan te praten dat we het beste af zijn als we allemaal uitsluitend de Telegrof gaan lezen.

Dus niet alleen die randdebielen die nauwelijks kunnen lezen, en daarom dagelijks al de Telegrof in hun vingers hebben, nee: iedereen.

Opdat het fascistische afbraakbeleid van Rutte en Samsom gewoon ongehinderd door kan gaan zonder kans op verzet, georganiseerd via sociale media.

Maar eh…niet somberen, jullie hebben allemaal nog tot pakweg een uur of negen vanavond om die auto te kopen. Daarna even de Telegrof doorbladeren en daarna is er vast wel een diepzinnig programma op SBS met shownieuws ofzo.

O ja, vergeet de chips en het bier niet.

http://www.nu.nl/internet/3506641/sociale-media-mogelijk-schadelijk-democratie.html

11 gedachten over “Sombert niet, koopt die auto en leest den Telegrof!”

 1. Ja, en het ergste is dat we wel weer naar SBS moeten kijken omdat PowNed met de belastingcenten die ze van onze ome Roon hebben gekregen nu 3 maanden op vakantie zijn, om zich op Ibiza op te winden over al die uitkeringstrekkers die niet werken voor het geld dat ze van de staat krijgen.

 2. Aangezeien ik een verplichting voelde het land te redden heb ik zojuist drie automobielen gekocht en 7 dakkapellen. Dat alles staat nu in de tuin, wat moet ik er nu mee doen?

  De beurzen zijn niet onder de indruk geloof ik.

 3. Ik begin me af te vragen ,waar we eigenlijk dit kabinet voor nodig hebben ,aangezien deze idioten steeds aan de burger de vraag stellen om met oplossingen te komen .ASSCHER en ook het zorgmeisje stelden die vraag .En ook het wachten op de uitslag van het CPB geeft aan dat dit ramp kabinet totaal de weg kwijt is .Maar ja de 3% is heilig .

 4. Ik zal het VVD-rapport niet lezen, maar het lijkt erop dat sociale media worden verengd tot twitter. Als er alleen twitter bestond, ja, dan is de rede weg. In 140 tekens slaag je er niet in een redenering op poten te zetten.

  Maar als de VVD-denkers ‘vluchtigheid, beknoptheid en oppervlakkigheid hekelen die dominant zijn op de sociale media’, dan kennen ze Krapuul niet.

  Hier kunnen ze een weloverwogen verhaal kwijt en ze krijgen als extraatje in reacties nog onderbouwd uitgelegd hoe stupide ze zijn. 😉

 5. @2, Ik wist dat het Vaderland in haar uur van hoogsten nood op Uwe Koninklijke Hoogheid kon rekenen.
  Ik laat dan ook in dankbaarheid en nederigheid het hoofd gebogen en groet u met het respect dat voortkomt uit uwen verantwoordelijken positie.
  @4, Och, Twitter kan grof zijn en de rede kan er weg zijn. Het is allemaal onvergelijkbaar veel beschaafder vergeleken met de in het tot haatpaleis omgebouwde Binnenhof alwaar men zich onledig houdt met het voeren van zogeheten ‘debatten over het Marokkanenprobleem.’ Dat is pas echt ranzig.

 6. Ik heb een week geleden een Dnepr, bouwjaar 1970 gekocht. Motorfiets met zijspan, geen auto en niet nieuw. In Polen. En ik woon in Duitsland. Hm, sorry, dat helpt jullie natuurlijk niet … Verlies ik nu mijn ‘Nederlanderschap’?

 7. Een schandaal, Cornelis! Je luistert niet. Je moet een auto kopen en geen motor. Die moet bij voorkeur nieuw zijn en geen occasion. En natuurlijk moet je die in Nederland kopen en niet in Polen. Eigenlijk zou ik je moeten aangeven bij het Polenmeldpunt. Hoe onvaderlandslievend kun je zijn? 🙂

 8. Een leuke reactie op Joop:

  “Huh, de VVD en democratie.
  Om het in de woorden van onze minister president uit te drukken.

  Hahahahaha”

  (Johannes Zeilstra, za 22 juni 2013 11:39)

 9. Wat ook zorgelijk is ,het geen onze fijne FREUND DIJSELBLOEM vertelde deze week .Hij zij om trend het redden van banken ,dat wij de klant van een bank in dien wij een rekening openen bij welke bank dan ook .Ons geld in handen van deze banken geven ,en dat die bank dan uitmaakt hoeveel rente zij geeft ,hoe hoog of laag .Zij kunnen dat tussentijds laten dalen of stijgen .Maar zo zij hij ook ,indien een bank op omvallen staat ,u de kans heeft dat u geld weg is ,want u heeft nergens een contract afgesloten dat de bank daarvoor verantwoordelijk .En dat het dan aan de coulance van de staat is of zij dan inspringt voor een gedeelte van het geleden verlies .Dus het Cyprus verhaal lijkt in de toekomst niet eenmalig .

Reacties zijn gesloten.