“Ground Zero Moskee” is Islamitisch centrum van Al Qaida slachtoffers

Krapulisten aller Landen , waaronder Afsin Elian , Robert Spencer , Pamela Geller en Geert Wilders vergelijken de bouw van het islamitisch centrum op Manhattan met het bouwen van een Duits centrum bij Auschwitz of een Japanse tempel naast Pearl Harbour .. Echter in het geval van Imam Ra’uf en zijn gemeenschap is dit baarlijke nonsens.

Laten wij eens iets anders voorstellen ; zou een centrum van Duitse slachtoffers van de Nazi terreur bij Auschwitz een probleem opleveren ?? Een tempel waar Japanners die de Amerikanen hielpen tijdens de Tweede Wereldoorlog worden herdacht bij Pearl Harbour ?? Het lijkt mij in geen van die scenario’s tot bezwaren  zouden leiden bij meer dan de meest rabiate Duitser of Japannerhater…

Imam Faizal Ra’uf en zijn gemeenschap zijn Soefies , belijders van de mystieke stroming van de Islam . In Saudi Arabië word deze stroming zwaar vervolgd en in o.a. Pakistan en Irak  zijn de Soefi moskeeën een geliefd doelwit voor aanslagen door Al Qaida en verwante groepen . Inderdaad de zo verguisde “Moskeebouwers” zijn regelmatig  het slachtoffer van dezelfde groep als de mensen die op 11 september omkwamen ..

18 gedachten over ““Ground Zero Moskee” is Islamitisch centrum van Al Qaida slachtoffers”

 1. Al Bakrastani – ik ben benieuwd of dit dezelfde Soefi stroming is als van de Soefi tempel in Katwijk (die er al heel lang staat overigens op een prachtige plek) waar voormalig minister van financiën Witteveen. Als dat zo is, lijkt me helemaal een aardig argument voor een journalist om eens tegen Rutte of zo aan te houden.

 2. Ja en nee , de Soefies uit Katwijk zijn wat rijke Nederlandse Bourgoise van de lessen van de Indische Soefie Inayat Khan maakte .. dus ze komen uit de zelfde bron … maar zijn er wel erg ver van afgeraakt .. Ik erger mij als lid van een andere van Inaayat Khan afkomstige groep te pletter aan het feit dat Sirdar Witteveen in dit geval zich niet opelijk tegen Wilders uitspreekt , wel koketeren met het matelaarschap van Nur un Nisa Inayat Khan ( verzetstrijdster in Frankrijk en vermoord in Dachau en MOSLIMA ) en je mond vol van eenheid van alle religies , maar niet uitspreken tegen Wilders die potdorie uit je eigen politieke partij komt ..

 3. @4: dus wel interessant welke Bourgoisie Nederlanders nog meer regelmatig in die tempel/moskee in Katwijk te zien zijn, om aan te tonen dat “de Islam”-generalisaties van Wilders onzin zijn?

 4. Persoonlijk vind ik dat godsdiensten met alle vertakkingen daarvan, geen enkele claim op mens waarheid mag leggen.

 5. Daar heb je gelijk in Katja, vind het onzin dat je al bij voorbaat, gedoemd bent als mens in bepaalde geloven. En dat trucje wordt vervolgens gebruikt om mensen de wil op te leggen. De mens is van nature nieuwsgierig en heeft van de appel gegeten zogenaamd, niks ergs aan.

 6. Persoonlijk vind ik dat de mens met alle vertakkingen daarvan, geen enkele claim op mens waarheid mag leggen.

 7. Die claim kom vaak voort uit de claim van godsdienst op de mens, de mens is een instrument voor het Goddelijke en dat vind ik niet kunnen.

 8. MrOoijer Schreef:

  @4: dus wel interessant welke Bourgoisie Nederlanders nog meer regelmatig in die tempel/moskee in Katwijk te zien zijn, om aan te tonen dat “de Islam”-generalisaties van Wilders onzin zijn?

  De Katwijkse “soefies ” van de Soefie Beweging zijn voor het grootste deel geen Moslims , maar mensen van een groep met een paar duizend leden die claimen dat zij kunnen zeggen wat Soefisme is en niet al die miljoenen Soefies in de Moslim-wereld …

 9. Sjef Bantoejongen Schreef:

  Die claim kom vaak voort uit de claim van godsdienst op de mens, de mens is een instrument voor het Goddelijke en dat vind ik niet kunnen.

  Waarheid is te complex om door de mens begrepen te worden .. Religies zijn pogingen van mensen om de door Profeten geopenbaarde waarheden te institutionaliseren ..

  Zodra de “waarheid” het ‘ego”bedreigd begint het ego tegen te stribbelen , we willen immers in alle vrijheid “dierlijk”zijn en neuken , vreten en doden waar we zin in hebben …

 10. Zodra de “waarheid” het ‘ego”bedreigd begint het ego tegen te stribbelen , we willen immers in alle vrijheid “dierlijk”zijn en neuken , vreten en doden waar we zin in hebben

  Nee hoor, ik geloof dat de mens verlicht genoeg is om afwegingen te maken. De mens is geen “beest”.

 11. De Soefi-gemeenschap die het centrum wil bouwen, bestaat al meer dan 35 jaar in Lower Manhattan (dat is de buurt waar ook het WTC stond). Nooit enig probleem geweest.
  Het is duidelijk, dat de racistische gifspuiters een aanleiding gezocht, gefabriceerd en gevonden hebben, om de mensen te doen geloven in een soort islamitisch complot zoals dat van de “Wijzen van Zion”. uit de negentiende eeuw.
  Lieve hemel! Wat lijkt de moslim-vervolging toch erg op de jodenvervolging!!! :mrgreen: :mrgreen:

 12. Sjef Bantoejongen Schreef:

  Nee hoor, ik geloof dat de mens verlicht genoeg is om afwegingen te maken. De mens is geen “beest”.

  De mens heeft de mogelijkheid geen beest te zijn , de geschiedenis laat zien dat de meerderheid er voor kiest niet van deze optie gebruik te maken …
  sommige zijn liever wolf , de meeste liever schaap …

 13. Al Bakrastani

  Broeder Koendoe, het zij zo. Maar ik geloof dat de mens hier is met een missie, en het is tijdsverspilling om dan ook nog te gaan twisten hoe of , welke afgod beter is. Denk namelijk dat in de basis de god hetzelfde is. De basarwa hadden ver voor christus al hun goden en die heetten geen Jezus of Allah. Ik bewonder de schoonheid van de schepping. Vind het mooi, hoe een bloem alle fasen doormaakt, van de kiem tot verwelking. Moeder natuur is zo mooi!!!

 14. Anne Schreef:

  Kunnen wij er wat aandoen dat in Katwijk een soefitempel staat!

  Dat is een speeltje van rijke Haagse adel ….geen Moslims

Reacties zijn gesloten.