En wie is de PVV dissident?

CDA’ers zijn doorgaans gewichtige personen. “We rule this country” zeiden ze vroeger wel eens en volkomen terecht want als er iets in dit land sinds mensenheugenis aan alle touwtjes trekt dan is het het CDA wel. Niet onsuccesvol want bepaald een derde wereldland zijn we niet geworden. Dus CDA bedankt.

Het CDA noemt vier belangrijke uitgangspunten op haar site:
– Een samenleving met eigen verantwoordelijkheid
– Een samenleving met verantwoordelijkheden van de overheid
– Een solidaire samenleving
– Een duurzame samenleving

Nou moet je je voorstellen dat je je bij deze uitgangspunten thuisvoelt en dus voor het CDA in de Tweede Kamer zit en dat dan Maxime een Paaps/Bruine coalitie gaat smeden met het PVV krapulaat dat zoals bekend zijn gat afveegt met een samenleving met eigen verantwoordelijkheid (ze willen immers alles verbieden), zijn gat afveegt met verantwoordelijkheden van de overheid (ze willen immers alles overboord gooien in ruil voor krapulenpunten van de VVD als ze er maar iets krapulairs anti-islamitisch voor terugkrijgen), zijn gat afveegt met solidaire samenleving (ze zijn immers alleen maar solidair met “ons soort mensen” en de rest kan de pleuris krijgen), en zijn gat afveegt met een duurzame samenleving (Richard de Mos? I rest my case).

Dus dat er bij de CDA fractie niet (vermoedelijk meer dan) een dissident zit, is nou niet echt wereldschokkend nieuws.

Wat veel interessanter is, is: wie zijn de dissidenten bij de PVV?

PVV’ers zijn doorgaans onbelangrijke personen. Ze opereren in de luwte. Zwijgen als het graf. Geert heeft ze zo te zien voor een deel uitgekozen op hun vermogen om te functioneren in een ondemocratische hierarchische gezagscultuur (i.e. militairen en politieagenten).

Daarnaast zijn ze voor een ander deel geselecteerd op inhoudsloosheid. Van het merendeel van de PVV’ers is totaal niets bekend. Ze hebben nooit ergens in het openbaar een mening over gehad. Bestaan vrijwel niet op het internet. Dat is volgens mij een selectiecriterium om in aanmerking te komen voor een functie bij de PVV.

Maar dat wil niet zeggen dat het irrelevante kindertjes zijn die stil in een hoekje moeten zitten en op hun duim zuigen. Zo gedragen ze zich nu natuurlijk wel. Maar dat zijn ze niet. Het zijn volwassen mensen met eigen ideeën en een eigen ambities. Kritiekloos en zelfs meningloos achter een leider aanhobbelen en daaraan vast zitten maakt daar vast niet bij alle 24 een keihard onlosmakelijk onderdeel van uit, van die idealen.

Hero Brinkman laat bijvoorbeeld al blijken dat hij het er maar moelijk mee heeft. Zo maakte hij onlangs aan een zes weken durend stilzwijgen op Twitter een einde, alleen om Harry van Bommel even af te bluffen dat hij zich niet de mond laat snoeren (toen was hij trouwens meteen weer stil). Is mooi toch ziets?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over VVD’ers die wel liberaal zijn in plaats van alleen maar applaus- en stemvee. Die zijn er ongetwijfeld.

Nou en zo gist en rommelt dat daar dat wil je niet weten. 🙂

4 gedachten over “En wie is de PVV dissident?”

 1. PVV is geen gewone partij, zeker geen democratische partij. Het is een sekte met een Fuhrer en volgelingen, die niet tegen hem ingaan
  1 velen zijn met hem eens
  2 het verlies van een goede baan en inkomen
  3 verlies van populariteit bij kiezers
  Men kan PVV ook anders beschrijven een bedrijf met een directuer en de rest van de kamerleden is zijn personeel.
  Het incidentje met Brinkman was een opdracht van de baas, om PVV als een normale partij neer te zetten na kritiek op PVV, ondemocratische gehalte.
  Toen de storm was geluwd, kon Brinman weer zijn oude taken vervullen en werd stil

 2. Wie de dissident zou zijn hoef ik niet te weten.

  Wel vind ik dat Abdel een bijzonder interessante definitie voor PVV geeft – het is een sekte!

  Naar wat ik weet zou de wetgever bij bepaalde situaties bepaalde maatregelen op sektes kunnen toepassen. Werk voor juristen?.

Reacties zijn gesloten.