Oud-Gouveneur Limburg tegen samenwerking met PVV

Nu heeft Limburg al een status-aparte , zo heeft het gebied een Gouveneur , en geen Commisaris van de Koningin. Een van de Ex-Gouveneurs  : Sjeng Kremers, vind dat meer CDA kopstukken samenwerking met de PVV moeten afwijzen . Jawel , Zelfs in Limburg , het gebied waarvan de oostzijde een groot PVV krapulaat is , Zelfs in limburg beginnen de nog niet gekrapuliseerde CDArs zich te roeren …

14 gedachten over “Oud-Gouveneur Limburg tegen samenwerking met PVV”

 1. Bedankt voor het plaatsen!

  “Onder anderen burgemeesters Hubert Bruls van Venlo en Jos Som van Kerkrade”…steunen een kabinet met de PVV.

  Mijn vraag is dan deze: zijn dergelijke ambtenaren, benoemd door de Kroon, nu nog wel te handhaven? Zij ondersteunen dus onmiskenbaar het gedachtegoed van de PVV-extremisten.

 2. @1: nog al een retorische vraag, is het niet? Straks krijg je een heel kabinet benoemd door de Kroon die zich laten gedogen door de PVV. Dus op basis van welke wet wil je die dan (laten) ontslaan?

  Meneer de Professor in de weet-niet-kunde, iedereen is vrij te denken en te vinden wat-ie wil, zolang het binnen de wet blijf. Ik wens niks te maken te hebben met de PVV, en dat mag. Als anderen dat wel willen, dat mag ook, maar ik zal heftig protesteren – met argumenten – , want dat mag ook.

  @2: lol.

 3. Ik krijg als politiek onbenul een texas get your gun gevoel bij: “”oud gouverneur Sjeng Kremer, geen commisaris van de konining”‘
  Hoe staken en steken onze 7 provincien als onafhankelijk verbonden of zo verder in elkaar?
  Dat de macht van mevr. van Amsbergen als troonopvolger van en van sinds Willem zo en zo ongegrond is, weet ik wel.
  Onze volks vertegenwoordigers geven het huis van oranje macht, een macht die nergens qua constitutionele monarchie , grondwet en parlementaire democratie als hoogste orgaan, geschreven staan.
  De ware volks verlakkerij begint daar, waarom en wanneer was dat dan?
  Door dit gekrapuul kom ik zoveel vragen tegen. Ik zou me er vergeefs suf om googlen, Bilderbergs na oorlogs gedoe incluis.

  Ieder protest tegen Wilders, een welkome plaatsing, dank 😎 !

 4. @3, meneer Ooijer,

  Ik weet niet of u het weet, maar een beetje burgemeester van statuur en goed fatsoen staat als een ware burgervader/moeder aan het roer van de betreffende gemeente. Een burgemeester is voorts het hoofd van de lokale autoriteit, kan maatregelen opleggen, regelgeving naleven, openbare orde naleven etc. etc.

  Voorts is de PVV géén democratische partij, roept Wilders op tot o.a. het deporteren van miljoenen Europese moslims, wil de grondwet aan z’n laars lappen, beschimpt om de haverklap een geloofsgemeenschap, gaat prat op zijn contacten met extremisten en is volgens de AIVD een gevaar voor de rechtsstaat.

  Dus met alle respect: ik noem het nogal wat als Nederlandse burgemeesters openlijk een ongelikte beer als Wilders gaan lopen steunen > ja, op weliswaar verkapte wijze. Sorry, iedereen heeft zeker het recht op meningsuiting, maar het is m.i. zaaks dat een burgemeester rekening blijft houden met zijn/haar ‘kwetsbare’ openbare positie en dan lijkt het mij wel gepast als je weet wanneer je als burgemeester je persoonlijke mening gaat lopen ventileren….en wanneer niet. Ik denk dat iemand 24 uur per dag burgemeester is, bij brand, nacht, ontij en feestelijkheden en niet dat zo iemand kan stellen dat ‘ie na 17:00 plots als enkel als CDA-lid spreekt.

  Voor mij geldt: burgemeesters die openlijk stellen dat het CDA wel met de PVV kan regeren – ook gedoogsteun – die zijn niet geschikt voor hun functie, hebben geen opvoeding genoten en hebben hun gezag verloren.

  Maar goed, u mag zeker vinden dat burgemeesters net als Wilders de hele dag maar mogen roepen wat ze denken.

  [En verder tot ziens > ik heb vernomen dat ik hier niet langer gewenst ben. Dus ajuu dan maar.]

 5. MrOoijer, met alle respect voor uw standpunten, bent u hierbij bewust van het feit dat de ene persoon Wilders het tegen de Nederlandse Grondwet opstaat en opneemt, waarin de rechten van alle Nederlanders veilig vastgesteld zijn.

  Bent u bewust dat Wilders xenofobe, racistische met aan fascisme toebehorende standpunten aanneemt?

  Hoe moet men dan aankijken tegen vertegenwoordigers van de staat die Wilders/PVV openlijk steunen? Hun gezag komt uit hoofd van hetzelfde wet(ten) waar ze zich nu tegen verzetten. Het is een openbare blamage van de Nederlandse Grondwet.

  Hebben ze de pest aan de Nederlandse Grondwet en de Nederlandse staat, dan moeten ze hun ambt onmiddellijk verlaten oftewel onmiddellijk eruit gezet worden.

  Dan mogen ze zich bij de PVV aansluiten en hun grote Fuhrer openlijk aanbieden.

 6. @ProfessorWeisstein ” [En verder tot ziens > ik heb vernomen dat ik hier niet langer gewenst ben. Dus ajuu dan maar.]”

  Zou u dit willen toelichten voor dat u eventueel verder gaat? Mij ontgaat zeker iets hier?

 7. @ Nexus dat is aan bod gekomen in shoutbox, en verder als u een toelichting wil graag in de shoutbox, niet hier aub verzoeken.

 8. Bedankt Sjef, nu kan ik het wat beter situeren.

  Doch mijn vraag is persoonlijk aan ProffessorWeissten gesteld en dit impliceert inderdaad een antwoord van hem.

 9. Doet niks af aan mijn antwoord op #9 waarde Nexus. Weisstein heeft via shout zijn mening geuit en heeft daar antwoord op gehad. Dus u kunt Weisstein nogmaals verzoeken het uit te komen leggen op shout, maar dit is het forum er niet voor me dunkt. Al bakra heeft een mooie post gemaakt en laten we dan op zn minst proberen OnTop te blieven.

 10. @7: natuurlijk ben ik mij daar van bewust. En ik vind ook dat iedereen die met de PVV in zee gaat, principiëel de verkeerde keuzes maakt. Maar verbeiden helpt niet. Je kunt gedachten niet verbieden, wel daden.

  Mensen die niet in klimaatverandering geloven (zie PVV programma), die kun je moeilijk verbieden dat niet te geloven. Mensen die door halve waarheden en hele sprookjes (zie PVV programma) xenofobe en racistische gedachten hebben kun je evenmin verbieden, wel als die gedachten zich uiten in belediging en haatzaaien. Wilders staat ten slotte niet voor niets terecht.

  De tendens de laatste jaren is steeds meer verbieden, steeds meer controleren, steeds meer en strenger straffen. Het hele PVV-programma is er mee doordrenkt. Mensen worden vergiftigd met de gedachten dat het zal helpen (wat niet waar is, integendeel), en ook ter linker zijde van het politieke spectrum is al lang sprake van een verandering van mentaliteit en een vergiftiging van de gedachten. Ik verzet mij daartegen. Ik ben tegen gedachtenpolitie, tegen zoveel controle door de staat dat de privacy van de burger daar onder lijdt, ik wil altijd kunnen zeggen wat ik wil, demoniseren bestaat niet maar is gewoon een manier om mij monddood proberen te maken, etc.

  Zo, einde preek.

 11. @12, goede preek, niets mis mee, in tegendeel.

  Dat men zijn mening in vrijheid zou moeten uiten, sta ik ook ervoor.
  Zoveel controle door de staat is een oorspronkelijk rechtse, totalitaire gedachte.
  Het is de aanloop naar de totalitair controlerende staat waar de uitverkoren elite volledige controle over de burgers beheerst.

  Wilders is gewoon een opgezet marionetje die dit doel nastreeft door middel van een sekte vermomd als een partij.

  Degene die bij hem aan de touwtjes trekken zijn perfecte kenners van de volkspsychologie want hij is niet uit het niets opgekomen. In de afgelopen, zeg gemiddeld, 20 jaren waren al de voorbodes aanwezig voor de tierende xenofobie, haat en racisme die de voedingsbodem vervolgens vormden voor de opkomst van zijn racistische sekte.

  Hij is op bestelling verschenen en gelanceerd en gemanipuleerd door de schaduwstaat (Bolkensten & Co).

Reacties zijn gesloten.