De verkiezingen van 2014-2015 en mijn kristallen bol

Het gaat niet lang meer duren en dan zijn er weer fijn verkiezingen, echt iets om naar uit te kijken. De uitslag zal met betrekking tot de wereld waar we in leven niet veel uitmaken, ook blijft dit land bewoond door wandelende spruiten en bloemkolen dus waar hebben we het eigenlijk over. Een revolte met als eis een sociale samenleving zal er sowieso niet komen. Socialisme,brrr, griezels. Kapitalisme? “Oh, is dat wat we hier hebben? Wist ik niet zeg”. Zoiets. Kortom: het zal het Volk worst wezen. Ik ga toch een voorspelling doen over de uitslag van de volgende verkiezingen en de samenstelling van de nieuwe regering. Ik zou ook wel eens willen weten hoe er door de lezers over een mogelijke uitslag wordt gedacht. Wie weet vraag ik ook nog wat apen om hun visie, die schijnen de beurskoersen ook beter te voorspellen dan de miljoenen verdienende o zo onmisbare bankiers en opiniemakers. Laat ik jullie niet langer in schier ondraaglijke spanning houden, dit wordt de uitslag:

De PVV gaat de grootste worden met 31 zetels. Daarna de SP met 29,  de VVD 24,  de 50Pluspartij 18,  D66 13, PvdA 12, CDA 10, GL 4, CU 4, PvdD 3 en de SGP 2.

images
LE ROI TRANCE (kiekje uit 1900)

Kristallen bollen geven een foutmarge van 0,000001% te zien heeft een bevriend econometrist mij verteld, dus dat valt  te verwaarlozen. De PVV zal naar antiek vaderlandsch gebruik het voortouw mogen nemen in de coalitiebesprekingen. Eigenlijk wordt het één van de kortste formaties ooit. De SP is al jaren dol op macht en zal dus snel aanschuiven. De programma’s van deze twee partijen verschillen ook niet wezenlijk: Weg met de EU, betere zorg, en de gewone mensen een klein beetje meer geld. Wel zal Roemer aan Wilders vragen het Islam- en buitenlandersgedoe even te bewaren tot na de installatie van het kabinet, De SP is dan wel een nationalistische partij, maar voor de Bühne mag het er nimmer zo uitzien, gewoon altijd alles ontkennen. De crisis heeft zich verder verdiept en vraagt om een krachtig optreden van de PVV en het goed op de centjes passen van de SP, een fantastische combinatie. zeg nou zelf.

Samen hebben ze 60 zetels, en er zijn nogal wat mogelijkheden over. De VVD mag dit keer niet meedoen, en gekozen wordt voor de 50Pluspartij die alles wel leuk vindt zolang het maar een flink salaris en pensioen oplevert, Henk Krol wordt er immers ook niet jonger op. Eigenlijk hebben ze genoeg zetels, 78, om te kunnen regeren. Maar om het geheel een erg solide indruk te geven mag het CDA ook weer meedoen. Ja, 88 zetels, mooi. Eigenlijk doet de samenstelling van regeringen er niet meer zoveel toe, want Corporatisme heeft de wereld overgenomen en Staten hebben geen moer meer te vertellen.

De eerste BRUIN-RODE coalitie met een wolkje grijs zie ik ontstaan: PVV, SP, 50Plus en het CDA.

 

11 gedachten over “De verkiezingen van 2014-2015 en mijn kristallen bol”

 1. Heb niets aan toe te voegen behalve dat de VVD niet van gisteren is, hebben ze altijd openlijk of stiekem mee geregeerd.

  Dus meteen na de verkiezingen zal een tot dan toe geheim document openbaart worden waaruit zal blijken dat Wilders altijd een dependance van VVD heeft gerund die bij succes in de verkiezingen terug onder curatele van de VVD gesteld wordt zoals het hoort en als gevolg hiervan mag de VVD weer de Premier (en aantal Ministers) gaan leveren. Het is dan of en Halve of een Kamp.

 2. deze analyse is nog nauwkeuriger dan de manipulatiesprookjes van maurice de hond.

  maar wat er ook gebeuurd; de volkstegenwoordigers 8000 per mnd en de oranje familie blyven buiten de bezuinigingen.

 3. DE VVD hoeft niet meer te regeren, want die hebben de touwtjes op andere manieren in handen via allerlei bedrijven, banken enzomeer. De Staat is in feite, nu eigenlijk al, overbodig.
  Uiteindelijk zullen ook het leger en de politie geprivatiseerd worden.

  Wat er over zal blijven is een Tweede Kamer poppenkastje waarin onderwerpen als: mag het boekenplankje nu wel of niet weg en welke kleur pleepapier gaan we hier in de Tweede Kamer gebruiken.

 4. Mooi stuk LRd en ik voorspel dat je voorspelling gaat uitkomen.
  Trouwens, op de avond van de installatie van de zoveelste bruine regering sinds Mei 1945 wordt er door de jeugdbeweging van de gewelddadige zuiplap Hero Brinkman een defilë met fakkels gehouden ter ere van ‘den Lijder’ met wie hij zich uit opportunistische overwegingen (wachtgeld afgelopen of zo) dan verzoend heeft…
  “Die Fahne hoch, die Reihen fest geschlossen….”

 5. De foto in mijn jonge jaren genomen daar was ik nog het meest opgetogen over, dacht dat hij kwijt was, lag in een oud dressoirtje. Wat was ik ver henen zeg ; )

 6. “..en het CDA…”

  Godbetert nee, zeg. (pun, indeed.)

  CDA heeft ‘haar complete falen over de afgelopen decennia’ keurig transparant weten aan te tonen. Ik plaats ‘Partij voor de (vleesetende) dieren’ als vervanging, mede gezien de huidige zetels en populariteit. Oh, dat Thieme tevens een Christenfundi is, kan helpen. 😆

 7. @6: Marc

  De PvdD is de enige die mijn stem nog krijgt. En verder wat Arnold zegt.

 8. #1 nexus heeft een punt; de grote LIJDER Geert heeft 20 jaar ervaring als vvdlid, voor ie de kant van het “volk”koos.

  enige historische kennis van o.a. het anarchisme ware wenselijk tbv de nieuwe transitie maatschappy

 9. @10: Marc

  Je houdt zelf van argumenten. Die geef je niet bij de PvdD maar sabelt ze neer met wat goedkope opmerkingen.
  Voor mij de enige betrouwbare linkse partij. Aantoonbaar ook door hun stemgedrag.

Reacties zijn gesloten.