Dries van Agt: “PVV moeten we uitzieken”

Oud-premier Dries van Agt bezweert zijn partijgenoten zich niet te encanailleren met de ‘weerzinwekkende’ denkbeelden van Wilders en de zijnen: “de PVV is in ieder geval doordesemd van de gedachte dat ons land en ons volk te voortreffelijk zijn om door de aanwezigheid van andere mensen te worden besmeurd” en “Blijf bij die man uit de buurt”. (Knack)

Precies, Dries.

8 gedachten over “Dries van Agt: “PVV moeten we uitzieken””

 1. Nou als er een partij is die fanatiek heeft gewerkt aan het beperken van de vrijheden van de burgers dan is het het CDA wel. En demissionair gaan ze zelfs vrolijk door. Zonder wilders zijn ze ook de rechtsstaat aan het ondermijnen.

 2. Nexus Schreef:

  Die schaduw is uit de VVD vooreerst opgestaan.

  Ik weet dat niet zo Nolly , inderdaad is Wilders via de VVD opgekomen en een voortborduurder op het werk van Bolkestijn , maar ; Hij is ook een product van het Katholieke zuiden en als je ziet hoe zijn “boodschap”juist in Katholieke gebieden resoneerd , van Oost Zeeuws Vlaanderen tot Limburg tot Volendam .. het zijn katholieke gebieden waar de PVV de grootste partij geworden is .. het rare is dat juist Katholicisme , net als de PVV , uitgaat van blinde trouw aan een centraal leidsfiguur die onfeilbaar claimt te zijn ..

 3. Dries krijgt langzaam an mijn volle respect. Wat een optreden laatst bij die Knevel en Knevel. 😎

 4. @Het Al, we zouden toch de Grote Leider uit zijn volgelingen mogen onderscheiden?

  Dat Das Fürher in het zuidelijke Limburg populair is bewijst o.a. dat de bodem voor xenofobie en racisme al lang van tevoren daar aanwezig was. En niet alleen in dit gebied.

  Mijn bekende stelling luidt dat Wilders is op een gunstig voor hem, al aanwezig, bodem populair geworden. O.A. links heeft het nagelaten in de afgelopen jaren om een tegengeluid te laten horen.

 5. Links heeft nagelaten te bestaan ….
  daarom ook geen tegengeluid ..
  De SP is ondertussen op het PvdA jaren 80 punt aangekomen , er is niets ter linkerzijde .. Dat maakt de situatie nog enger dan Berlijn jaren 20 , toen was er een grote Communistische en Anarchistische tegenbeweging …
  Nu zijn de Communisten verSociaal -democratiseerd en de Anarchisten Libertarianen 😥 geworden

 6. Het zal voor van Agt “voor de drommel” niet meevallen om de PVV uit te zieken. Van Agt is al bijna 80 jaar.
  Of misschien is hij al dood maar heeft niemand het hem verteld. Lijkt me ook nog kunnen.

Reacties zijn gesloten.