12 gedachten over “Het was ook al de verkeerde weg in de 20e eeuw maar daar weten de Duitsers alles van”

 1. Ach ja het kleine Nederland heeft zijn onschuld al lang verloren. Het wordt nu alleen maar pijnlijk duidelijk aangezien 20 % van de Nederlanders achter een xenofoob aanloopt.

 2. hoezo xenofoob? Iedereen is welkom alleen mensen uit islamitische landen niet. Ben je moslim en woon je in de USA dan ben je van harte welkom.

  Maar ja nuance is een woord dat in t linkse woordenboek niet voorkomt.

 3. `objectief´ is duidelijk zelf nogal ongenuaceerd. Hoezo een moslim uit Amerika wel maar uit een islamitisch land niet? Er wonen per saldo meer ‘normale’ moslims in zelfs de meest extreme islamitische landen dan in Amerika.
  Waar het omgaat is dat de Duitster heel goed hebben geleerd waar het met figuren als Wilders heen kan gaan als we niet oppassen. Kijk maar eens naar het gevolg van de Weimar republiek en wat voor een ellende dat heeft opgeleverd voor de mensheid. Nee, hoe eerder we van Wilders en zijn rechtse leeghoofdige aanhang af zijn hoe beter…

  Verder wil ik nog ff kwijt dat ik nog nooit door een moslim ben lastig gevallen of benadeeld, wat ik van de meeste ´witte boorden´ in onze maatschappij niet kan zeggen. En ik ben echt geen linkse rakker, Altijd op VVD gestemd maar daar is nu wel een einde aangekomen. Ze zijn de weg kwijt. “Liberale partij”, maar het liberale is er wel flink bij ingeschoten de laatste jaren…

 4. Sorry hoor “iedereen is welkom alleen mensen uit islamitische landen niet”

  En dan lopen wauwelen over nuance 😥

 5. dhr. van Agt heeft niets meer in te brengen , waarom brengen journalisten zijn mening zo naar voren?
  Hij is iemand die mensen probeert te beledigen en te discrimineren , wie denkt hij wel dat hij is?
  Had hij het maar zo “goed” geweten met de ned_indische geschiedenis toen hij Min.Pres. was ..

 6. Het vervelende is dat ik vaker door moslims ben aangevallen zonder dat ik iets verkeerd deed!I
  Het gaat mij er niet om welk geloof iemand heeft , bij hen is het zo dat “ze” èèn groep vormen tègen westerlingen , het is ook een politieke en culturele denkwijze die samengaan .. dat wordt gezegd in de koran, zij mòèten zich afzonderen van andersdenkenden!
  De hele wereldgeschiedenis heeft hier mee te maken .. met deze tegenstrijdigheden .. tot nu toe.

 7. Hij is iemand die mensen probeert te beledigen en te discrimineren , wie denkt hij wel dat hij is?

  Grappig, dat zou ik nou net zeggen van de blonde Fuhrer.

 8. Al die Hollanders die plotseling de Heilige Qur’an gelezen blijken te hebben en precies weten wat er in staat.
  Zoveel Arabischlezende ongelovigen die dit boek, nog onbegirjpellijker dan de bijbel, en dat zegt wat, zo goed begrepen hebben.
  Soms vraag ik mij wel eens af, waar hebben we het aan verdiend.

 9. Xenofoob betekent niet tegen alles wat niet Nederlands is , maar alles wat anders dan Nederlands is .. Een witte Pool is welkom totdat ie z’n mond open doet .. Een zwarte Somaliese is niet welkom todat ze haar nest gaat bevuilen en alles wat Westers is gaat verafgoden ..

 10. Het is inderdaad zo dat ‘de Duitsers’ geleerd hebben van hun geschiedenis. Ik kijk vaak naar de Duitse televisie en het is bijzonder hoevel goede films zij wekelijks brengen en maken met thema’s waar de Nederlandse televisie niet aan wil.

  Duitsland is volwassen geworden terwijl Nederland nog in merkwaardig soort van hautaine – schuif maar onder het tapijt – ontkenningsfase steekt en Wilders is daar een uitwas van.

  Misschien moeten ze dan maar op de blaren gaan zitten, straks wanneer blijkt dat ze op de verkeerde man hebben gestemd die het land aan de afgrond brengt, hen incluis.

  Ik voel me niet echt verbonden met mensen die extreem rechts stemmen en denken.

  Maar ja …

Reacties zijn gesloten.