“De PVV is de enige intellectuele partij” sure

Simon Roozendaal levert een nonsensikaal betoog waarin hij op semi-wetenschappelijke wijze vaststelt dat de PVV de enige intellectuele partij is. Welk punt hij precies wil maken is mij een raadsel. Misschien wil hij Het Volk wel wegjagen bij de PVV door het I-woord te gebruiken. We weten het niet. Wat bij mij in zijn column er vooral bovenuit springt is de volgende quote: “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb nog nooit van mijn leven een partijprogramma gelezen”. Zo’n man kan ik niet serieus nemen. Het is van het nivo Hart van Nederland waar dit land zo debiel mee geworden is. Je hoeft je nergens in te verdiepen en je hoeft niks te snappen, of er althans geen enkele moeite voor te doen, zolang je maar opschrijft wat je publiek graag wil lezen is het goed. (Elsevier)

20 gedachten over ““De PVV is de enige intellectuele partij” sure”

 1. “Exact het tegenovergestelde van de PVV: immigratie omhelzen en het sociale stelsel tot op het bot afbouwen. Dat is de Amerikaanse benadering, waar ik erg voor ben. ”
  😥 😥 😥

 2. Roozendaal maakt een denkfoutje dat je helaas heel vaak hoort. Namelijk dat migranten, zodra ze op Schiphol geland zijn, hun hand kunnen ophouden voor een of andere uitkering.
  Dat gold in een ver verleden wellicht voor repatriërende Nederlanders die bijvoorbeeld recht hadden op hun AOW, en voor de individuele buitenlander die hier vroeger jaren heeft gewerkt en terugkeert naar zijn of haar al lang geleden toegekende uitkering, is het anders.

  De migrant anno nu heeft de eerste jaren veelal geen zelfstandig verblijfsrecht en geen recht op een sociale uitkering. Voor migranten geldt: zodra iemand begint te werken, begint de klok te tikken. Dan kom je na verloop van jaren wellicht in aanmerking voor WW, en voor de Bijstand of WAO, en aan het eind van de rit zit er wellicht een beetje AOW in de pot voor je.
  Voor vluchtelingen geldt dat je, tijdens de procedure, niet mag werken. Er komt geen geld binnen, behalve het zakgeld dat je krijgt van de instelling die je opvangt. Dat kan jaren duren, en intussen heb je alleen dat zakgeld. Tot de beschikking komt en je wordt erkend, en dan begint het echte leven hier in Nederland.
  Wat gebeurt er met de niet-werkende migrant die niet door de vluchtelingenmolen gaat? Die studeert hier, of komt hier in het kader van gezinshereniging, en moet worden onderhouden door de ‘uitnodigende partij’. Dus, wanneer iemand een erkende, toegelaten vluchteling is, mag hij bijvoorbeeld ouders of kinderen hierheen laten komen. Hij/zij is echter wel financieel verantwoordelijk voor die familieleden, en moet ook kunnen aantonen dan hij/zij zelf niet in de bijstand zit.

  Roozendaal is al zo bezig met het uitleggen dat klimaatverandering niet door menselijk handelen gebeurt, dat hij dit er natuurlijk niet allemaal bij kan doen. Snap ik.

 3. Deze wetenschapper’ roozendaal was ook zo stellig tijdens de vaccinaties afgelopen jaar’; Meneer is al jaren een bobo van de industrie. Maar doet zich wel als onafhankelijk wetenschapper voor. Zou me niks verbazen als hij ook contacten heeft met de Israelische regering net zoals Wilders.
  Deze neoconservatief van Elsevier neem ik in ieder geval niet serieus, hij zal vast ook denken dat het westen superieur is. Zo superieus dat we compleet Irak vervuilen met chemisch afvallen en 1 miljoen slachtoffers een bijverschijnsel vinden voor het democratiseren (lees claimen van grondstoffen) in Irak.

 4. Ja heb ik gezien, de schrijver krijgt het verwijt dat het allemaan simpeler kan om een groter publiek te bereiken. 😀

 5. Het is inderdaad geen bekend woord ik heb het net even gegoogeld. Maar ik vind het toch wel een leuk woordje en volgens mij ziet iedereen direct wat er mee bedoeld wordt.

 6. 🙄 “Nonsensicaal” is niet elitair, het is Vlaams. (zucht) 🙄
  Gefeliciteerd met deze site, blog, whatever.
  Ik kan weer iets beter slapen nu ik jullie ontdekt heb. 😎
  Zien jullie wel dat we in België internet hebben! 😆 😆 😆

 7. Ach ja Elzevier , is dat niet de “Volk en Vaderland “van de PVV ?? met Afzien Elian( de poppenspeler van “Ex Moslim” ( met seculiere vaders en Christenlijke moeders ) marionetten als Jami ) als favoriete haat-columnist

  En die eikelmuizen van nujij moeten niet zeuren omdat een woord boven henk en ingrid nivo is , anders mogen we nooit meer dan 2 lettergrepen gebruiken

 8. Nee Elsevier is een intellectueel blad met goede columns van maatschappelijk betrokken realisten .

 9. @zeno, ja jammer alleen dat ze me er hier flink voor dat Internet laten betalen. Maar het werkt wel.

  Roozendaal was vroeger een linkse wetenschapper, ik herinner mij hem nog van de Marathon Eet Show van de VPRO. Nu is hij rechts en kierewiet. Hij ontkent de klimaatverandering om maar iets te noemen. Past inmiddels uitstekend dus bij de PVV. En roept de vraag bij mij op of er verband is tussen gekte en extreem-rechts zijn.

 10. klimaatveranderingskritiek is helemaal niet een specifiek rechts gebeuren.
  daar is nogal wat discussie over in allerlei hoeken . dat rechts graag met 3399939 km/pu scheurt over de snelweg en graag wil dat je kanker krijgt is de reden dat ze ook inhaken op de twijfels die er zijn.
  maar dit alles heeft te maken met een veel bredere discussie dat groen gekaapt is door slechtwillende mensen

  ik weet daar niet zoveel van maar ga het aub niet als een rechtse hobby zien

 11. het puntdat hij maakt is: je kan niet tegelijkertijd demifratie bevorderen en het sociale stelsel in standhouden.

  Ik heb nog geen argumenten op deze site mogen lezen die dit betwisten.

  Ik ken zo’n 50 mensen met een hoge opleiding die de PVV het overwegen waard vinden. Ook mnsen die vroeger heel erg links geweest zijn. Erg he?

 12. tsja kees

  ik ben er pas vandaag achter wie jij bent via allerlei rare blogjes waarvan jij er zelf kennelijk ook een hebt. Jij bent dus als ik mag geloven zo’n bekeerling van links.
  \
  Hoge opleidingen zeggen niet zoveel wat mij betreft
  ik ben niet voor niks een drop-out

  Intellectueel zegt me ook niet veel. De stelling die de man poneerde zie ik niet onderbouwd worden noch zie ik iets intellectueels in de PVV die voornamelijk loopt te blèren en wat erger is; structureel te liegen.

  Jij was dus een rookbomgooier op de dam begreep ik?

  Dan begrijp ik je linkse achtergrond en dan begrijp ik ook waarom je dan nu een ommekeer gemaakt hebt.
  Links was in die tijd echt radicaal!
  Links was revolutie!
  Prachtig was dat !

  Tsja en nu zijn het muffige theedrinkende sukkels ; als je nu wil schoppen dan moet je bij rechts zijn
  😎

 13. Even wat anders “demifratie” is natuurlijk “de migratie”. Ik begrijp dat we niet de emigratie moeten bevorderen. Ik ben niet zo snel van begrip kan iemand mij misschien uitleggen wie de migratie wil bevorderen en wat voor migratie precies en waarom je dan de sociale zekerheid niet in stand kan houden?

  Bedankt

Reacties zijn gesloten.