Wilders vond “kopvoddentax” grote fout

Goh dat vonden wij nou ook. En waarom vond Wilders het zo’n grote fout? Staat er niet bij. Doet er ook niet toe.

Ondertussen heeft hij zijn grote fout wel gewoon in zijn verkiezingsprogramma gezet omdat hij vindt dat je Arabieren niet je zwakke kant moet laten zien. Waarom zou Wilders aan Arabieren niet zijn zwakke kant laten zien? Omdat er dan minder Arabieren op hem stemmen?

We weten wat Wilders’ echte zwakke kant is: hij denkt dat hij onfeilbaar is. Zijn achterban gelooft dat ook. Die zijn blind voor zijn “foutjes”. Zo wil je de PVV-aanhangers niet de kost geven die denken dat “kopvoddentax” een grapje was.

Verder is alles wat hij doet “geniaal” en “perfect getimed” en noem maar op. Het schijnt echt allemaal fantastisch te zijn wat hij ook doet.

Hoe overtuig je een achterban die alles wat de Grote Leider doet of zegt echt geniaal en subliem vinden? Niet.

Hou daar dus maar mee op met dat te proberen.

10 gedachten over “Wilders vond “kopvoddentax” grote fout”

 1. omdat hij vindt dat je Arabieren niet je zwakke kant moet laten zien

  Heeft hij geleerd in/van Israel. Als goed koloniaal moet je nooit zwak zijn tgenover de inboorlingen. En onderscheid tussen “Arabieren”en turkse, Koerdische, Somalische enze. afkomst is voor een koloniaal ook te ingewikkeld.

  En de enige “fout” in dit geval is ongetwijfeld dat zoiets net te organiseren valt. Van de grofheid zal hij nooit spijt hebben.

 2. “hij vindt dat je Arabieren niet je zwakke kant moet laten zien. ”

  Neem dan ook ff dit in de definitie van de Wildersiaanse fascisme.

 3. Volgens mij wordt er mee bedoeld dat “je het respect van Arabieren verliest als je je zwakke kant laat zien”.

  Een en ander komt allemaal een beetje Karl May-achtig op mij over. 😆

 4. ik heb op 14 december op mijn weblog reeds aangetoond dat het geen uitglijer van Wilders was.
  http://keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemaduraatje/2009/12/kopvoddentaks-i.html
  “De Noorse feministe Hege Storhaug heeft al jaren geleden gepleit voor een belasting op de “sexistische hoofddoek”.

  De Deense verpleegster Rachel Adelberg sprak bij haar campagne tegen de hoofddoek al van een ‘vod van een politiek-religieuze vlag voor op je kop’. Rachel strijd al jaren tegen het gedwongen eten van halal voedsel in Deense ziekenhuizen en tegen de hoofddoek.”

  Wilders kopieert het Deense model, niet alleen qua gedoog-kabinet, maar ook qua terminologie.

  De reacties, ook uit PVV kring, waren echter negatief. Het gaat veel mensen te ver.

  IK vraag me af of de UVA docent Fennema werkelijk informatie van binnen de PVV fractie heeft kunnen krijgen. Dat lijkt me erg moeilijk.

 5. De “uitglijder” was volgens mij gewoon dat de mensen het niet zagen zitten. Als mensen het geniaal en subliem hadden gevonden dan was het geen uitglijder geweest. Verder sluit ik me aan bij wat je zegt over Fennema.

 6. @keesmaduraatje, dit zijn allemaal zeer magere voorbeelden die geven aan dat je vooral naar Denen en Noren kijkt.

  Als je wat moeite doet, zou je veel meer van die trant in de balkanpers kunnen vinden in de jaren 90 van de vorige eeuw.

 7. @Nexus: ikbeheers het Cyrillische schrift tot in depuntjes en heb in de bibliotheek van Mostar allen kranten en tijdschriften uit die periode doorgenomen. Geen verwijzing naar de Kopvoddentaks gevonden. wel veelklachten over onze minitser Voorhoeve die lafheid inzake Srebrenica verweten wordt.

 8. Het definiëren van ‘kopvoddentax’ was een welbewuste poging tot demoniseren van een bevolkingsgroep en daarmee het absolute dieptepunt van de Nederlandse parlementaire geschiedenis. Dat 1,5 miljoen stemgerechtigden dat een goed idee vonden is tekenend voor het klimaat van haat en onverzoenlijkheid dat intussen is ontstaan, waar ‘kutmarokkanen’ overigens ook hun bijdrage aan hebben geleverd.

Reacties zijn gesloten.