Terreurdreigingen, moet PRISM afluisterindustrie worden verdedigd?

Snowden maakte bekend dat de VS wereldwijd alle internet- en ander dataverkeer afluistert, het leidde onder meer tot gejammer en geroep van de EU. In de VS zelf waren de poppetjes ook wat aan het dansen want het draagvlak onder het PRISM dreigde weg te vallen. Zelfs de Republikeinen die toch om een oorlogje meer of minder niet treuren spraken er schande van. Tja, het was natuurlijk wel een soort oorlogje op eigen grondgebied, en daar kunnen ze niet goed tegen.

De EU trok het keuteltje weer snel in toen bleek dat alle landen doen waar ze zin in hebben en afluisteren dat het een lieve lust is. Duitsland, Frankrijk, Engeland en kleinere landen als Nederland niet op de laatste plaats. Dat hele EU-parlement kunnen ze ook wel opdoeken, die weten dus blijkbaar ook nergens vanaf, in ieder geval niet van zaken die er echt toe doen.

Het verbaasde me eerlijk gezegd om de hele poppenkast vanuit de VS te zien toen aangekondigd werd dat werkelijk OVERAL op de hele wereld een ENORME dreiging zou zijn. Ambassades moesten leeg en extra waakzaam zijn, iedereen moest heel erg oppassen, we zijn nergens op de planeet veilig meer voor die enge al Qaida en de Islam. Raar dacht ik, waarom ontruim je die gebouwen niet zonder het zo uit te schreeuwen? Wat hebben we daaraan, even een telefoontje naar die werknemers daar, klaar.

Vandaag krijgen Nederlanders het advies om maar weg te blijven uit Jemen. Nu weet ik niet hoeveel honderdduizenden uit dit land van plan waren daar op vakantie te gaan, maar ik vermoed dat het wel meevalt.

In België is het ook doodeng, GA ER NIET HEEN !! Mocht je toch een onbedwingbare neiging voelen een frietkot te bezoeken, dan heel goed om je heenkijken !! ( advies LRD)

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft geen aanwijzingen dat de veiligheid in Nederland wordt bedreigd. Een woordvoerder wil geen uitspraken doen over eventuele extra maatregelen. Wel wordt de situatie in België “scherp in de gaten gehouden”.

Mooi iedereen een paar dagen angst aangejaagd, PRISM gered, Snowden als boosdoener afgeschilderd. Dát is waar het om gaat dit gedoe. De inlichtingendiensten zullen er zelfs niet voor terugdeinzen om een leeg gebouwtje ( Jemen?) te ontruimen en het daarna zelf op te blazen. Zitten ze niet mee, als de wereldbewoners maar weer willen dat er massaal kan worden afgeluisterd. In het belang van onze veiligheid.

 

11 gedachten over “Terreurdreigingen, moet PRISM afluisterindustrie worden verdedigd?”

 1. ben benieuwd waar de volgende false flag aanslag zal plaatsvinden.
  Duidelijk, met bondgenoten als de VS heb geen ossama bin laden meer nodig om in angst te leven.

 2. Het lijkt me logisch mon Roi dat deze hele zogenaamde terreurdreiging er een is die bedacht is door de overheden om de angstmachine die gebruikt wordt om het volk onder de duim te houden opnieuw aan te zwengelen. Het zou me niets verbazen als de CIA of NSA binnenkort weer een frituurpan uit de kast gaat halen om hun angstmachine kracht bij te zetten.

 3. “Zelfs de Republikeinen die toch om een oorlogje meer of minder niet treuren spraken er schande van.”

  Alles, maar dan ook alles om Obama een hak te zetten.

  Groundswell group, iemand?

 4. Wie echt iets wil kan geen mobieltje gebruiken. Al die dreiging en al dat afluisteren, @2, inderdaad dan alleen om de eigen bevolkingen eronder te houden.

  Of misschien zijn de amerikanen aan het testen of hun geheime dienst lezers niet in slaap gevallen zijn.

  @1
  aanslag ergens waar mensen de terreurdreigementen niet serieus nemen.

  de kwaliteit van de wereld gaat nogal hard achteruit.

  Maar gelukkig gaat het op de beurzen goed. AEX hooste stand dit jaar.

  En aan le ROI: bewaak het fort. Sterkte!

 5. Eerst maar eens de verkeersdoden door alcoholmisbruik maar eens aanpakken. Als daarvoor dezelfde resources gebruikt zouden worden als voor de bestrijding van het ‘terrorisme’, zou dat probleem snel opgelost zijn en veel meer levens gespaard.

 6. Ergens op de wereld moet een groepje terroristen zich een scheur in de broek lachen, omdat ze van zichzelf weten dat ze nooit gebruik maken van media die kan worden afgeluisterd.

 7. Nog een nieuwtje of eigenlijk een oudje…. Iedereen die weleens encryptie toepast op zijn PC en zijn email wordt op de lijst geplaatst.

 8. @6, ergens zal het mij niet verbazen wanneer dat groepje terroristen (hun volgzame/ kneedbare knechtjes, mag ook) toch maar wel even gebruik maken van die media, welke ze normaliter niet (snel) gebruiken.

  Het geeft natuurlijk wel een leuke inzicht in hoe al die ‘zorgvuldig geplaatste radertjes’ bewegen. Vanuit een min of meer strategisch perspectief kan ik dat wel als ‘een mogelijkheid’ zien.

  Chaos veroorzaken, is één van de middelen waarvan beide partijen gebruik maken. Ruisveroorzakertjes (angstige mensjes) doen de rest.

Reacties zijn gesloten.