De zielige pogingen van onze Overheid de Amerikaanse angstmachine aan te zwengelen gaan lustig door….

Leuk he? Die zielige pogingen van de Nederlandse Overheid om de door de Amerikanen aangezwengelde angstmachine aan de praat te krijgen in eigen land?

Nederland is een potentieel doelwit van een terroristische aanslag in Jemen. Dat meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. Eerder was geen sprake van een gerichte dreiging tegen de ambassade, maar nu wordt Nederland genoemd in een rij landen die potentieel doelwit zijn van een aanslag.

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft woensdag ook de laatste medewerkers van de ambassade uit Jemen teruggehaald. Ze zijn inmiddels al het land uit. De andere medewerkers hadden het land al eerder verlaten.(…)

Begin volgende week, nadat het islamitische Suikerfeest is afgelopen, bekijkt Buitenlandse Zaken de situatie opnieuw. Mensen die bijstand nodig hebben, kunnen nog wel een noodnummer bellen dat buiten Jemen wordt beantwoord.

Dan doet het me deugd dat er Nederlanders zijn in Jemen zelf die niet meedoen aan dit gore spelletje:

De meesten van de veertig landgenoten die in Jemen wonen, zullen het dringende advies van Buitenlandse Zaken om het land zo snel mogelijk te verlaten, negeren en de acute terreurdreiging in het land trotseren.

“De Nederlanders in Jemen krijg je bijna niet weg”, zegt een belangrijke bron bij het ministerie. „De meesten van hen zitten er al heel lang, soms uit christelijke overtuiging. Ze hebben er een bedrijfje of zijn getrouwd met een Jemeniet. Die laten hun hebben en houden niet achter vanwege een terreurdreiging.”

Bron, verder lezen.

En wat doet Minister Timmermans ? Die maakt zich zorgen. Zorgen over alles in dat enge onstabiele buitenland. Hij doet niets anders dan zich zorgen maken en die bezorgdheid uitspreken.. Alsof hij daarmee een statement geeft waar het buitenland naar zal luisteren.

Was Nederland niet al het lachertje van de gehele wereld doordat het altijd met opgeheven belerend vingertje andere landen aanspreekt op hun wangedrag en problemen, zonder daarbij naar de problemen in ons eigen land te verwijzen of het gedrag van de Overheid hier, is het nu helemaal het lachertje geworden aangezien nu eindelijk volledig duidelijk wordt dat de regering van dit land het schoothondje van de Verenigde Staten is.

Ze zouden zich beter zorgen kunnen maken om het Gelders Volksleger:

4 gedachten over “De zielige pogingen van onze Overheid de Amerikaanse angstmachine aan te zwengelen gaan lustig door….”

  1. door de brave burgers bang te maken kan de Elite van nederland bestaande uit bonusbankiers,salonsocialisten en vastgoedzwendelaars zich handhaven.

    Het is jammer dat vaak goedwillenden door valse informatie slachtoffer worden

  2. Ik moest dan ook net onbedaarlijk hard lachen om de woorden van de directeur van Clingendael, Ko Colijn, die het allemaal nogal onwaarschijnlijk vond.

Reacties zijn gesloten.