Oproepen om PVV’ers dood te schieten – is dat toegestaan?

Stel jij richt het twitteraccount @schietdood op met als bio “Schiet alle PVV’ers kapot” en jij plaatst oproepen om PVV’ers en hun eigendommen te beschadigen.

Hoe lang blijft dat account bestaan denk je?

Ik sluit zelfs niet uit dat justitie zou ingrijpen. Krachtig ingrijpen bij haatmisdrijven is niet echt hun ding, maar PVV-haat daar houden ze volgens mij niet van.

Wat zou de Twitter-“community” doen? Uiteraard over de rooie gaan en @schietdood zou binnen een uur zelf dood zijn.

Zeker aangezien diverse mensen (“invloedrijke tweeps”) direct moord en brand zouden gaan schreeuwen.

En terecht natuurlijk. Oproepen om andere mensen af te maken is opruiing. Daar kun je voor achter de tralies verdwijnen. In theorie dan.

Want dat soort accounts zíjn er dus. Alleen gaan ze niet over PVV’ers afmaken, maar over moslims afmaken.

Al een week lang hebben we bijvoorbeeld het account “af_maak”. Zie afbeelding.

Af_maak
Af_maak

Laatste twietje paar uur geleden:

Hoeveel waarschuwingen heeft @politie gehad over dit account denk je? Tientallen.

Toch bestaat het nog steeds. Sterker nog: dit is maar één account, maar er zijn verschillende vergelijkbare accounts.

Hoeveel “inloedrijke tweeps” hebben zich durven uitlaten over dit account denk je? Nul.

Het is zelfs zo, dat Esther Voet van CIDI een heel betoog heeft gehouden op Radio1 over “haat op twitter”, maar nog nooit iets tegen dit account heeft ondernomen.

Ja ze heeft ze “buiten de uitzending” als voorbeeld laten zien.

Maar zo werkt het uiteraard niet, iets buiten een uitzending aan iemand laten zien betekent: niks. Je kan Esther Voet en haar CIDI maar beter als de natuurlijke bondgenoot van “maak moslims af” beschouwen. Zeker als je weet dat de voorganger van Esther Voet de mening dat Breivik geen andere keus had dan linkse kinderen af te knallen een “grote bijdrage aan het debat in Nederland” vindt.

Diverse “invloedrijke tweeps” hebben hun achterban tegen mij/ons opgehitst, en mij/ons nazi’s genoemd en alles wat vuil is, omdat ik het in mijn hoofd durfde te halen om te vermelden dat hun geliefde kameraad Frikschoten dit schreef:

Dit
Dit

Maar over oproepen om moslims af te maken hoor je nul “invloedrijke tweeps”. Waarschijnlijk omdat ze daar niet zoveel bezwaar tegen hebben. Duizenden “islamistische” doden in Egypte, maar dan wijzen ze dus even op de brandende kerken en de Kopten.

Islamisten moeten sowieso met wortel en tak uitgeroeid worden, vinden bijvoorbeeld Niemoller van Die Tägliche Leibstandarte, en Schut, van Joop. Het vriendelijke vriendje van @vriendklei zeg maar.

Maar zijn alle moslims “islamisten” dan? Nee, uiteraard niet. Maar alle kinderen in Noorwegen waren ook niet links. En niet iedere “invloedrijke tweep” is een stuk vuil. Toch?

20 gedachten over “Oproepen om PVV’ers dood te schieten – is dat toegestaan?”

 1. Ik sta echt versteld hiervan! Walgelijk!
  Misschien omdat ik nooit Twitter gebruik, ken ik die cloaca niet.
  Dit zijn oproepen die bij Nazi-regimes horen.

  Hiervan kan ik de conclusie trekken dat in de Nederland OM en Justitie functioneren niet meer, of zijn ze gestopt met nazi-denken vervolgen.

  Omdat het moslims/buitenlanders/allochtonen betreft.

  Indien deze oproep tegen etnisch-zuivere Nederlanders gericht was, zou de Staats geweldmachine meteen inwerking zijn getreden!

 2. Als je op de titel afgaat. Nee zie reactie @1 Dat PVVers zo zijn dat weten we. Dit geld ook voor alle relifanaten. Moslim joden gristenen marktwerkingsgurus etc. Rechtsen onder elkaar. Liever de weg volgen van Ghandi.

 3. Deze tweet laat zien hoe ver is de herenspoeling van de Nederlandse maatschappij gekomen.
  De dubbele maatstaven, dubbele spraak, dubbele regels gelden blijkbaar heden dagen overal in Nederland.

  “Maak moslims af”

  verklaart duidelijk de intentie om buitenrechtelijk een minderheid In Nederland die zeker niet ethisch-zuiver is te doen extermineren. De manier waarop is aan de daders vrij gelaten.

  Dit is des te frappanter dat Nederland een Internationale Hof op dit gebied kent die het oproep en aanzetten tot misdaden tegen de menselijkheid vervolgt en straft.

  Het criminele oproep ” Maak moslims af” is ook diep hypocriet omdat individuele “moslims” namen hebben.
  Dit oproep in wezen is te lezen als “Maak Fatima af, ” Maak Hasan af”, ” Maak Aisha af”.

  Dit zou tot en rep en roer in het Parlement moeten leiden, indien we een dergelijk functionerend orgaan zouden hebben.

  Steel eens voor alleen voor het voorbeeld dat men in bovengenoemde oproep het woord “moslims” zou doen vervangen door bijvoorbeeld het woord “joden”, of beter door de individuele namen als van bijvoorbeeld “Asscher”, “Wiegel”, ” De Grave” enz.

  Hoe lang denkt u dat deze tweet en zijn auteur nog zouden vrij kunnen rond lopen. Half uurtje?

  Deze tweet bevestigt de xenofobe, hypocriete aard van de Nederlandse samenleving. Het wordt geaccepteerd.
  De Staat blijkbaar doet er aan me en vervolgt de daders van het aanzetten tot haat en moord met “Maak moslims af’ dus niet.

 4. En tegen tal van Nederlandse islamitische sites als Maroc.nl en Marokko.nl treed de overheid ook niet op, terwijl ik daar ook geregeld haatzaaiende berichten lees! Wij, Nederlandse ongelovigen/andersgelovigen, worden daar geregeld uitgemaakt voor varkens, beesten, kk Nederlanders, kutvolk enz. en ook geregeld dat er te lezen is dat wij, verderfelijke Westerlingen, uitgeroeid moeten worden en dat zij (de moslims) hier de macht grijpen en Nederland dan HUN land is en wij dan moeten oprotten! Laatst zijn er ook tal van bedreigingen gedaan middels Twitter door moslims jegens anderen, ook die accounts bestaan nog! Zelfs oproepen op Twitter door Mocro’s om Nederlandse ongelovige meisjes te verkrachten zijn door justitie niet bestraft want die accounts bestaan immers ook nog gewoon! Dus mensen van Krapuul, dat jullie moslims in hun reet kruipen is al bekend, dat jullie geilen op negatief nieuws omtrent de PVV is bekend, maar een klein beetje meer neutraliteit en eerlijkheid zou jullie sieren… ik concludeer bij deze dat de mensen van Krapuul dreigmails jegens moslims niet goedkeuren, maar er wel voorstander van zijn diezelfde moslims ongelovigen bedreigen en oproepen om deze ongelovigen uit te roeien en om meisjes te verkrachten! Fijne mensen van Krapuul zeg, bah…

 5. Je verwacht het niet.
  Het CIDI juicht over een regering in Israel van partijen die juichen over de moord op Rabin.
  En die nog meer juichen over bombardementen op “moslims” in het algemeen en moskeeën in het bijzonder.
  Nee, van die Esther Voet en die Ronny Naftaniel kijk ik echt op.

 6. Oh ja @7 en bewijzen graag want jouw soort kan wel van alles beweren. Ik heb nog nooit bewijs gezien.

 7. Kan ik bij @7 het o zo hoge niveau ‘hullie doen het ook’ ontwaren ter rechtvaardiging van het eigen vunzige gedrag?
  Ik heb die accounts ook gezien en nog steeds geen tweet van Neerland’s nationale huilbaby en etnisch registreerder Lodewijkje met dezelfde hobby als Stuckart en Heydrich Asscher zeggende dat het misschien kinderachtig is maar dat ie aanstoot neemt…
  Evenmin als van al die andere xenofobe en benepen slijmerds die er destijds als de kippen bij waren die zak stront van een vice premier een veer in zijn reet te steken toen ie huilie huilie deed over een zeer terecht stuk van de auteur van bovenstaand…
  De verontwaatdiging in Nederland is bij rechts altijd selectief.

 8. De titel is een vraag… JvdH. Dikke plus voor mij het helder te houden dat hoe fout pvvrs en andere hardliners ook zijn jezelf niet te verlagen tot hetzelfde. Dat is voor mij in ieder geval heel helder. En voor Ghandi was dat ook zo. Lijkt mij de enige les hier.

 9. @ 7

  maroc en co staan regelmatig vol met haatzaaiende teksten precies zoals op stormfront en co. Beide bah en heel erg eng to zover heb je gelijk. Maar wat is nu eigenlijk je punt? Blijkbaar niet dat beide verwerpelijk zijn.
  O nee wacht, selectieve verontwaardigheid….
  Verder wat @ 14 zegt.

 10. Ik probeer al dagen accounts uit de lucht te krijgen heb ze gemeld bij diverse agenten in mijn TL ze hebben beloofd er werk van te maken voorlopig helaas zonder resultaat. Het is strafbaar en vooral twitter zit fout dat ze dit toelaten maar goed de politie is ze op het spoor als het goed is.

 11. @16 Goed werk!
  Ik heb gisteren de hele avond gegooglet, maar het is voor mij dus niet mogelijk om vanaf het buitenland een aangiftze wegens bedreiging tegen Onbekend te doen. Jammer.
  Vanavond ga ik googelen, in hoeverre ik het Duitse OM kan ischakelen tegen (vermoedelijk) buitenlandse dreigTweeties.
  @7 Ga maar aangifte doen, het staat je vrij. Graag zelfs. Maar kom hier niet kinderklasje spelen met “Zij doen het ook”. Ik mis nog “Zij zijn ermee begonnen”.
  Grappig dat kinderachtige onnozelaars graag practiseren waarvan ze anderen beschuldigen. Inderdaad, selectief.

 12. @17, “Grappig dat kinderachtige onnozelaars graag practiseren waarvan ze anderen beschuldigen. Inderdaad, selectief.”

  Inderdaad zo gaat het steeds op aantal niveaus in ons land omdat men vooral in xenofobe, racistische circuits probeert de zaken uit de zieke op de gezonde kop te schuiven middels “tabakken”. Uiterst naïef, maar zo gaat het dus ook op de verjaardagen.

 13. @18 Het vervelende is, het schijnt te werken. Niet alleen bij XRD-kringen, ook bij bv. de in @7 aangehaalde kringen. De neerwaartse spiraal naar het extremisme. Hoe kan je die totale afkeer van het fatsoen nog corrigeren?

 14. waar staat dat dan op Maroc.nl ik zie niets. Als ik 2 generaties zou worden uitgekotst zou ik het ook een keer zat worden. Schapen scheren over een kam. Langs 2 kanten.

Reacties zijn gesloten.