Rooie Rakker/Rechtse Zak

Tegenwoordig lijkt het of iedereen die een bepaalde mening, beroep, of profiel heeft, meteen in een linker of rechter hoek wordt gezet. Dit is echter niet alleen iets van onze tijd. Mijn vader overkwam het, en wel naar beide zijden toe. Eind jaren zestig werd hij opgroepen voor militaire dienst. Toen mede-militairen er achter kwamen dat mijn vader destijds op de pabo zat, een alom bekend ‘rood’ bolwerk, stond hij meteen bekend als de ‘Rooie Rakker’. Allemaal goed en wel, mijn vader wist het desondanks tijdens zijn korte dienst tot Luitenant te schoppen, een officier dus. Na te zijn afgezwaaid ging hij weer verder bij de pabo. Echter, toen men hier er achter kwam dat hij het tot officier had geschopt, stond hij meteen bekend als ‘Rechts’. Dus zeg het maar…Op grond van het feit dat mn pa zowel op de pabo heeft gezeten als officier in het leger is geweest, is hij nu rechts of links?

13 gedachten over “Rooie Rakker/Rechtse Zak”

 1. Op basis van dit profiel doe ik een gokje en gok ik dat pa zichzelf zou kenschetsen als “centrumrechts” ? Licht conservatief van de oude stempel.

  💡

 2. Als hij eind jaren zestig voor onderwijzer heeft geleerd zat hij op de kweekschool of ten hoogste op de pedagogische academie. Dat monsterwoord pabo kwam veel later.
  Denk je eens in in al die stakkerds als Hans Janmaat die polotolie hebben gestudeerd, net als zoon Kneupma en automatisch voor rooie rakker werden uitgemaakt.
  Laatst vroeg een medisch specialist mij tersluiks, na de vraag naar mijn beroep: “zijn er ook rechtse polticologen?” Mijn antwoord: er zijn nauwelijks linkse.
  Maar ja, mijn normen zijn wat scherp. 😕

 3. Hi hi , ik ben een ultra-linkse Islamo-fascistische rassenschande plegende landverrader 😮

 4. heel eenvoudig ;
  een rechtse zak!

  Pabo links bolwerk?

  maar wat leer je daar ook al weer?
  Kindjes onderdrukken als een dictator. Net zoals in het leger.

  dus geen twijfel mogelijk ; rechts!!!!! 😮 😎

 5. Hangt er maar van af. Tegenwoordig wordt iemand die tegen de PVV is gezien als “links”.

  Dus de vraag zou moeten zijn: is pa tegen de PVV ja of nee?

 6. Omdat ze niet zo goed kunnen rekenen tegenwoordig zou ik zeggen links.
  Maar omdat we het hier over een officier (één pitter toch?) hebben zou rechts ook kunnen.

  En voor nieuwe poep, fillers en oude bollen: Ik kom om het land te verdedigen, niet om het op te eten….

  Trouwens marcheren doe je van links, rechts in de maat.

 7. En, vooral, die buitenmaatse agressie, als je schijnbaar niet in de kategorie past: Hirsi Ali: “de moslima’s met naveltruitjes zijn de gevaarlijkste”
  bij voorbeeld. :mrgreen:

 8. Goh, ik zou eens moeten beschrijven, hoe mijn gezin en ik in 1975 met de dood werden bedreigd door de aktiegroep “De Zwarte Roos” (van “links) met als gevolg politiebescherming en tijdelijk elders wonen (Goh, nooit aan gedacht, ik was Wilders 30 jaar voor). En hoe tegelijkertijd een aan Gladio (van “rechts”) gelieerd groepje sabotage-aanslag pleegde vanuit de opvatting, dat ik een staatsgevaarlijk element in het stadsbestuur van Amsterdam was. (Amsterdam, bouw metro-oostlijn).

 9. Laat ik het maar verklappen; mijn pa heeft jarenlang pvda gestemd, totdat hij zich na paars 2 toch ietwat belazerd voelde. Tegenwoordig; Groenlinks.

Reacties zijn gesloten.