6 gedachten over “NRC durft bijna te zeggen dat de PVV fascistisch is ..”

 1. Wat ik zo jammer vind is dat hier veel te weinig geluiden over gehoord worden in de media (dit is van 2009). Niet om de PVV’ers te laten zien met wat voor een beweging ze in zee gaan, die zijn toch verloren. Maar om mensen zoals ik ook nog het idee te geven dat er nog meer mensen zijn die vragen hebben. Die niet vinden dat elke oprisping uit welke opening van Wilders dan ook nieuws is. Dat er ook nog journalisten zijn die zich zorgen maken en terechte vragen stellen.
  Of zouden deze journalisten allemaal ondergedoken zitten omdat ze bedreigd worden door PVV-aanhang? Zouden de kranten en TV zenders dit niet doen omdat dat leden/abonnee’s kost?

  Kortom ik zou blij zijn met meer van dit soort artikelen 😎

 2. Ik herinner mij een vraaggesprek van Elsbeth Etty met Rob Riemen van Nexus waarin hij Wilders ronduit een fascist noemde.

  ‘Is Geert Wilders een fascist? De cultuur filosoof Rob Riemen, directeur van het Nexus Instituut in Tilburg, vindt van wel (NRC 27-09-09). Wilders leidt geen politieke partij maar een beweging zoals ook Hitler en Mussolini dat deden, hij doet een voortdurend beroep op het ‘gezonde volksgevoel’ en – wat erger is – hij is ‘volstrekt anti-democratisch’, aldus Riemen die niet begrijpt ‘waarom er met zoveel schroom wordt gesproken over het feit dat deze man een fascist is’.

 3. De eerste keer dat ik PVV fascistisch noemde, lg geleden is dat al weer, kreeg ik nogal wat kritiek over mij heen. Dat was niet zo … etc. Voorts ben ik verder gegaan en heb ik Rutte en Verhagen ook fascisten genoemd. Dat bracht mij ook weer een hoop kritiek op de mat.

  Wie weet, pikken ze het bij het NRC weer op.

  Bovendien heb ik hen geschreven dat zij niet zomaar het woord moskee en ground zero moeten gebruiken. Dat is niet zo, dat is dus fout nieuws zeg maar.

  Daarop heb ik een e mail gekregen dat zij inderdaad deze fout in het begin hebben gemaakt, maar aan herstel ervan werken.

  MAW … ‘wij’ bloggers van het ethische front … wij zijn zeer zeker nodig!

  Dat voelt toch goed!

  Doorgaan … WE must resist!

  Groet Tess

Reacties zijn gesloten.