Een morele obsceniteit….

John Kerry, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken en vooral de gangmaker van een oorlog tegen Syrië, noemde het vermeende gebruik van chemische wapens in het land door het regime Assad ‘een morele obsceniteit’.

De onderstaande foto dateert van amper vier jaar geleden toen dezelfde John Kerry die nu met zoveel verve bezig is naam te maken als de zoveelste oorlogsmisdadiger van Amerikaanse bodem in alleen al deze eeuw, in een heel wat vriendelijker samenzijn met degene die thans door hem beschuldigd wordt van ‘morele obsceniteiten’:

Kerry Assad 2009

Maar hebben we al die huilebalken over het overigens schandalige gedrag van Assad in Syrië ook gehoord toen de Amerikanen de ‘morele obsceniteit’ begingen van het gebruik van chemische wapens in de slag om Fallujah, Irak in 2004?

Nee.

Ook is het blijkbaar geen ‘morele obsceniteit’ dat miljoenen mensen in Vietnam nog dagelijks lijden onder de gevolgen van het door de Amerikanen daar zo kwistig uitgesproeide ‘Agent Orange’, geproduceerd door Monsanto.

En daarom voor iedereen die vindt dat ‘we’ ten strijde moeten trekken in Syrië om de blijde boodschap van de westerse democratie te brengen aldaar, de onderstaande documentaire over wat het betekent als het evangelie van de vrije markt door het  blijkbaar ‘moreel superieure vrije Westen’ bij je bezorgd wordt.

Ofschoon ze gelukkig geen zak meer over wat ook in de melk te brokkelen hebben en volkomen uitgescheten zijn, ook voor deze klootzakken die in de sheeple-media van Nederland kans zien de morele obsceniteit uit te hangen.

Wellicht ten overvloede: de documentaire ‘Fallujah, The Hidden Massacre’ bevat zeer schokkende beelden.

http://www.youtube.com/watch?v=rff8aduPHg4

Ik heb niet kunnen achterhalen of er gisteren ook in de Nederlandse sheeple media is bericht over het feit dat Duitsland (vooralsnog) tegen een westerse aanval op Syrië is…

Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse sheeple media zich schuldig maken aan het verzwijgen, verdraaien en liegen over nieuwsfeiten (ze doen niet anders) en daardoor zich medeplichtig maken aan oorlogsmisdaden.

Over moreel obsceen gesproken.

 

14 gedachten over “Een morele obsceniteit….”

 1. De morele obsceniteit is het overgrote probleem van onze leiders en tevens van onze Westerse maatschappij geworden.

  Het neoliberale kapitalisme bewijst dat onder het glanzende huidje is het niet anders dan een roofsysteem van vandalen die als eindfase altijd de oorlog structureel faciliteren.

  We zouden ons zorgen moeten maken omdat de eerste slachtoffer in deze situatie is de Rechtstaat., in dit geval de Internationale Recht die de Vrede ondersteunt. Er zijn talloze internationale documenten die door de warmongers ondergetekend zijn. Uit deze documenten vloeien verplichtingen voort.

  Menig oorlogszuchtige neoliberalen zeggen heden dat ze voor Syrie het scenario kunnen gebruiken die voor Kosovo toen gebruikt werd – namelijk buiten de Rechtssysteem van de Internationale Recht en verdragen.

  Dit klinkt allemaal alsof een crimineel die voor de rechter staat zich te verantwoorden, probeert deze laatste te overtuigen door aan te voeren dat “kijk, de vorige keer heb ik iets crimineels gedaan, en toen zei niemand iets, daarom dacht ik deze keer doe ik het wel weer, als ik maar profijt van heb,begrijpt u?”

  De hele beschaving, de hele Internationale Rechtsorde wordt oorlogszuchtig in de prullenbak (onder supervalse pretexten) gegooid, doch worden de burgers allemaal steeds geacht om zich aan de “wetten” te houden.

  Snapt u het nog?

 2. Volkomen terecht wijs je op de ‘morele obsceniteiten’ van het Westen. Desalniettemin blijft de gifgasaanval in Syrië een morele obsceniteit, door wie die dan ook is gepleegd.

  Gewapenderwijs ingrijpen in Syrië is een slechte optie. Het zal de zaak alleen maar doen escaleren. Wel moet worden geprobeerd de morele kaart te spelen en (economische) druk uit te oefenen op degenen die de gifgasaanval hebben uitgevoerd en vooral op hen die de aanvallers steunen.

 3. Wapenhandel en productie van dat spul moet direct wereldwijd stoppen. Wat er is aan materieel, wapens, gassen en weet ik veel voor altijd kapot maken waarbij voor niemand en geen enkel land een uizondering wordt gemaakt. Ook legers moeten weg, landen moeten maar hun eigen civiele hulpdiensten houden dat is genoeg.

  Wie wat gebruikt en zegt valt nooit op waarheid te achterhalen. Het bestaan van dat spul=Kapitalisme is het probleem.

  ( ja, kom maar weer met de halfslachtige sociaal-democratische mitsen en maren en want en zus en zo en dit en dat en kanniet).

  GEEN MAN GEEN VROUW GEEN CENT VOOR DE LEGERS !!

 4. Ik vind het behoorlijk moreel obsceen dat een land dat zich prijst op haar moorddadig beleid met betrekking tot verdachten !! van terrorisme door middel van Drones, nu loopt te schreeuwen over een dictator of de rebellen die gifgas gebruiken. Het is hypocriet tot en met.

  De USA heeft sinds de 2000+doden die vielen bij de aanslagen op de Twin Towers in new York al bijna of wellicht al meer dan 1.000.000 mensen gedood, en veel van die mensen waren collateral damage.

  Maar daar hoor je die idioten niet over, want dat is okee.

 5. @3: Laurent:

  Toevallig hadden jij en ik het er al eerder over dat de VS zijn invloed aan het uitbreiden is in Griekenland:

  8 augustus:

  ‘ Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zal Griekenland helpen bij de inspanning die het levert om zich te onttrekken aan de zware economische crisis.”

  En vandaag jawel hoor:

  US sees Greek role in possible Syria strike.Amid speculation that President Barack Obama is considering military options to help end the Syria crisis, according to sources Washington has asked Athens, a NATO ally, to provide permission for US military ships and aircraft to pass through Greek territory as well as use of the Souda Bay and Kalamata military bases.

  http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite1_1_26/08/2013_515580

  dit stinkt, en is alles voorgekookt.

 6. @7:

  Die brol lees ik niet. Maar jij vind het niet opvallend dat de VS nota bene aan Griekenland aanbiedt om ze uit de economische misère te halen? Denk je echt dat dit vanuit nobele humanitaire overwegingen gebeurt?

 7. Ik vermoed dat Jan Jaap doelt op de eerdere Snowden leaks wat officiële documenten betreft waaronder stonden memo’s over het voorbereiden van een chemische attaque door de zogenoemde rebellen die vervolgens op de rekening van de regering Assad zal opgeschreven worden om westerse reactie te mogen ontlokken.

  Ik denk dat binnen zeer kort officiële kranten zullen deze versie uit betrouwbare bronnen doen voorschotelen.

 8. @ 8 Nee totaal niet. Ik zie het werkelijke doel, IRAN.

  Maar we merken wel wanneer de pleuris uitbreekt, Rusland en China te hulp schieten, en WOIII een feit is.

  En dan biedt onze regeering natuurlijk direct hulp aan aan de coalitie. Want dat vindt ze leuk, kontlikken bij de USA.

  @9 Inderdaad.

  UPDATE : Aanvallen Donderdag verwacht op zijn vroegst. Onze kontlikregering en de Kamer komt geheel terug van Reces.

 9. Een goede ‘poging tot analyse’ zoals de auteur Marc Vandepitte het noemt: Militaire interventie in Syrië: de strategie van de chaos.

  Belangrijke observatie is:
  ‘Al Assad is een meedogenloze man. Hij zou niet aarzelen om chemische wapens te gebruiken als dat nodig zou zijn. Maar hij is ook een zeer rationeel man. Hij zou chemische wapens alleen inzetten als dat de enig overblijvende optie was. Op dit moment is het moeilijk om te zien welke wanhopige situatie hem zou hebben aangezet om chemische wapens te gebruiken en het ergste te riskeren.’

 10. Is het werkelijk om die gifgasaanval te doen.
  Of is het een afleiding van iets .
  Het is een feit dat oorlogen kassa is voor banken.
  Dus wat zit hier achter.
  Is het de waardedaling in India van hun munt ( 20% dit jaar ) ?
  Is het de rente die stijgt op obligaties ?
  Het schijnt dat er grote olie en gas voorraden zijn ontdekt voor de kusten langs de middellandse zee.
  Ook voor de kust van Syrie.
  Tenslotte bekijk dit filmpje eens.

  http://www.youtube.com/watch?v=5hfEBupAeo4

 11. voor wie denkt dat pauw/witteman en knevel etc. ons de waarheid vertellen is het leven nog overzichtelijk.

  oorspronkelijk was het neoliberalisme tegen oligarchien, monopolies en grootkapitaal.

  het is goed als ons dynamisch duo (Rutten en SamSom duidelijk de boodschap ontvangen:

  Wy willen geen derde wereldoorlog ten gunste van de Superryken waar ook ter wereld.

  Overigens probeert USA nog steeds financiele vingers in de Griekse pap te krygen.

  Wat we in krant en op de TV horen/zien is oud nieuws,
  wie weet komen de Regeerders niet uit de crisis en dan is een oorlog te verwachten.

 12. En Balkenende stond voooraan om politieke steun aan gevechten à la Fallujah te verlenen.
  Kunnen we Balkenende niet als huurling naar Syrië sturen, om daar steun te gaan verlenen? Lijkt me wel lachen.

Reacties zijn gesloten.