Hot Club de France anno 2010

“Hunnie doen het ook”.
Aanstaand premier Rutjes verwees in het Kamerdebat (wat heet..) van vanmiddag 7 september naar Denemarken en Zwitserland, waar wildersistische partijen in de regering zitten, en waar de handel toch echt niet mee afgeknepen is. Een verschil is dat het in die landen ook echt om partijen gaat, waar discussie en meningsverschil mogelijk blijven. Die leden hebben en kader kunnen vormen.

“Hunnie doen het ook”. De Franse minister-president vindt zigeuners, “nomaden”, niet bij het moderne leven passen. Hij woont vast dicht bij zijn werk. Maar als goede wildersist denkt hij natuurlijk helemaal niet na over wat hij eigenlijk zegt.
En hij wijst er op dat deze lieden die volgens hem de criminaliteitscijfers omhoogjagen “ook gedeporteerd worden uit Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken en zelfs Zweden.”
In Turkije is het al opgevallen.
Anno 2010 zou Django Reinhardt over de grens gejaagd zijn.

8 gedachten over “Hot Club de France anno 2010”

 1. Ja, het is te erg voor woorden. Ik laat het hier dan ook bij. Misschien later nog wat. Maar even ben ik stil. 🙁

 2. Ja, is het dommigheid of berekening van die Rutte? Waar zijn de tijden, dat de Liberale Internationale (toen Bolkestein daarvan voorzitter was) de FPÖ uitsloot, toen ze de Oostenrijkse regering onveilig kwam maken? Rutte mag niks zeggen, maar misschien kan Bolkestein het eens uitleggen?

 3. De franse deportaties van Roma’s hebben het Europese parlement gehaald waar Barroso waarschuwde voor het opkomende spook (van het fascisme).

  In tegenstelling tot Nederland heeft politiek Frankrijk naast een stevige rechtse blok ook nog ’s een stevige Linkse vleugel. De Deportaties hebben afgelopen weekend tot manifestaties van ruim 100.000 franse burgers die kwamen protesteren tegen dit rechts beleid.

  Dit fungeerde ook als een goed opwarmertje voor de enorme stakingen die deze week Frankrijk treffen waar men massaal tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 60 naar 62 potesteert.

 4. @Nexus

  Ik heb natuurlijk genoeg aan mijn eigen zorgen maar wat is nu precies de ontevredenheid van de Fransen?

  Moet ik de manifestatie tegen de deportaties als een geluid tegen fascisme zien of wordt dit argument gebruikt om het volk te mobiliseren tegen de bezuinigingen?

 5. Dit zijn twee aparte verschijnselen die door de tijdstip samenvallen en elkaar versterken natuurlijk.

 6. @Nexus

  Ja, dat begrijp ik. Dus terug naar de eerder geplaatste opmerking over stoichiometrische vergelijking kan ik concluderen dat de Roma’s de zondebok zijn in de behoudswet.

  Hmm, daarmee wordt de politiek toch weer wat wetenschappelijker. Misschien dat ik een dissertatie moet schrijven over de toepasbaarheid van de wetten van Einstein. Of zoals hij het zelf zei: ‘Tenslotte is iedereen mens, of je nu Amerikaan, Duitser, jood of niet-jood bent. Als we vanuit dat standpunt konden handelen, zou ik een gelukkig man zijn.’

Reacties zijn gesloten.