Links blok?

Als je de PvdA, de SP en GroenLInks al bij elkaar krijgt, hoe krijg je dan de 21 zetels bij elkaar om een meerderheid te halen? ChristenUnie, D66, Partij voor de Dieren – ze kunnen aansluiten maar dan moet er instemming zijn op bepaalde punten en moeten andere punten jusit buiten zicht gehouden worden. En dan kom je nog steeds drie zetels tekort.
Nederland is niet “rechts”, ook al wil de jankende meute dat graag verkondigen. Maar degenen die een Ander Nederland willen zijn nogal sterk versplinterd. Zonder CDA kan het momenteel helaas niet. Ze doen hun best daar een einde aan te maken door een einde aan zichzelf te maken.
Niettemin, succes met uw oproep, heren.
Misschien kan de Piratenpartij de volgende keer doorbreken en voor een meerderheid zorgen. Gezellig.

1 gedachte over “Links blok?”

  1. Tsja, da’s ook een beetje het euvel dat links net zo verdeeld is als ‘rechts’. Heb ook al eens zitten rekenen met de zetels op links maar kwam niet op een stabiele coalitie die het land verbindt.

    Maar wat zeur ik eigenlijk, met het opstappen van de PvdA hebben we een rechts kabinet. Helaas is de miljoenennota net zo’n goed bewaard geheim als het regeerakkoord van Bruin 1.

    Nog een weekje wachten dus en dan lekker spitten wie wat krijgt en waarom. Heb je geld dan doe je wonderen, heb je het niet dan is het donderen.

Reacties zijn gesloten.