Duitsland: Stadtkewitz, PI, Sarrazin en Wilders

parodie op Antje, het Kaasmeisje uit HollandGaat Geert Wilders in Duitsland een partij stichten? Onze vriend Falk Madeja, die de Duitse blog “All About Wilders” onderhoudt, volgt het op de voet.

Intussen is namelijk in Duitsland het schandaal SARRAZIN uitgebroken. Thilo Sarrazin heeft sinds 1975 een carrière achter de rug als super-bureaucraat. Hield uitverkoop van de DDR-bezittingen in de 90er jaren (Treuhand). Was Berlijns deelstaat-minister van Financiën voor de SPD. Is nu lid van de bestuursraad van de Bundesbank (zoiets als de Nederlandse Bank) en publiceerde begin deze maand een boek (Deutschland schafft sich ab), waarin hij betoogt dat de immigratie, met name van moslims, zou leiden tot een onomkeerbaar “verlies van intelligentie” in de Heimat. Moslims zijn immers per definitie dom. Hoe komt dat? Wel, omdat ze niet de “genen” hebben van, bij voorbeeld, het Joodse of het Baskische volk.

Die “culturele” genen of het ontbreken daarvan, moeten natuurlijk nog gevonden worden, net zoals de criminele “wortels” van mensen uit “moslim-culturen”, waarvan in het PVV-program sprake is. Maar voor wie heilig gelooft, is de werkelijkheid slechts een hinderlijke bijkomstigheid.

In Duitsland is, anders dan in Nederland, onmiddellijk een furie losgebarsten tegen dergelijke racistische opvattingen. Van bondskanselierin Angela Merkel tot en met Links zijn de veroordelingen niet van de lucht. De Duitsers hebben natuurlijk het voordeel van het nadeel, dat ze in de recente geschiedenis nogal erg in de fout zijn gegaan met racistische ideologieën. Maar dat is geen excuus voor Nederland, om er nog steeds het zwijgen maar toe de doen over de PVV-voorstellen om mensen met “wortels in de Islamitische cultuur” in artikel 1 van de grondwet tot tweederangsburgers te verklaren. (Ik verwijs alvast naar ons artikel-in-wording: “Sarra-Gen en Wildy Wortel vinden opnieuw de Erfzonde uit”).

In elk geval zijn procedures gestart om Sarrazin uit de Vorstand van de Bundesbank te ontslaan en uit de SPD uit te sluiten.

Schuilkerk-bewoners in de BRD beginnen nu natuurlijk te roepen, dat dit alleen maar Sarrazin zal helpen om een “slachtofferrol” te gaan spelen en nog meer dan 60% instemming te verwerven met zijn wilderiaanse theorieën. Dat kennen we hier in dit landje al jaren. Het Weimar-syndroom, kortom.

Maar het moet gezegd worden, dat het CDA van Verhagen een voorbeeld kan nemen aan de Berlijnse CDU. Wilders-gastheer Stadtkewitz (2 oktober), gemeenteraadslid van Berlijn, is uitgeloten uit de partij (All About Geert Wilders:) Wilders-Fan aus CDU-Fraktion Berlin ausgeschlossen (7 september):

27 von 34 seiner Fraktionskollegen waren für den Ausschluss. Grund: Stadtkewitz wollte den Auftritt von Geert Wilders in Berlin nicht absagen.

27 op 34 Ab Klinks: dat is andere koek, daar in Berlijn!

Maar Madeja twijfelt met reden aan de capaciteiten van Stadtkewitz (financieel en persoonlijk), om een Wilders-partijtje te stichten. Wilders zelf houdt het kennelijk ook bij de steun van de vanuit Amerika opererende haatblog PI, die de controle over het niet-openbare optreden van Wilders op 2 oktober in handen heeft.

En op 8 september (AllAboutGW):

Stadtkewitz kommt möglicherweise mit einer eigenen Partei. Vielleicht aber auch nicht. Er bräuchte ein paar 100.000 Euro, und wer sollte ihm die geben?

Sarrazin en diens vrienden hebben zoveel geld wel. De absolute trol Udo Ulfkotte, die zelf jammerlijk de boot in ging met zijn Bürgerbewegung Pax Europa, onthult, dat in de lokalen van de Bundesbank al door Sarrazin onderhandeld zou worden met mogelijke kopstukken. Sarrazin zou, volgens een artikel in de serieuze Süddeutsche Zeitung ook personeel en documenten van de Bundesbank hebben misbruikt voor zijn boek.

AllAboutGW meldt op 8 september ook, dat De Telegraaf Stadtkewitz prominent brengt als een “Wilders-Opfer”:

Er ist nun auch international ein Thema. Der Rauswurf von Rene Stadtkewitz aus der Fraktion der CDU in Berlin steht prominent auf der Telegraaf-Website. Dort steht auch, dass es in Deutschland noch keine antiislamische Partei geben würde und dass das ein heikles Thema sei.

Kortom, we mogen weer trots op Nederland-gidsland zijn. Sinds Rinus van der Lubbe (1933, Rijksdagbrand) heeft een hystericus der Lage Landen niet meer zoveel invloed gehad in ons grote buurland.