Op naar een demissionair kabinet

Wat als – áls – Maurice de Honds peiling van vandaag bewaarheid (meestal worden ze dat niet) zou worden? Welke regering kun je op basis daarvan dan vormen? Antwoord: geen enkele.

En van dat strategisch stemmen op VVD of PvdA, daar hebben mensen ook wel hun bekomst van gekregen. Zowel PvdA- als VVD-stemmers hebben precies dat gekregen wat ze niet wilden, namelijk respectievelijk de VVD of de PvdA in een kabinet. Dus ook al komt De Honds voorspelling niet helemaal uit, ik zie een stemmenconcentratie zoals die bij de laatste verkiezingen plaats heeft gevonden niet snel nog een keer plaatsvinden.

Er is op dit moment gewoon geen meerderheid voor welk kabinet dan ook te vinden in het land. Het is tot op het bot verdeeld tussen domrechts en asociaal rechts enerzijds, en wat minder afgrijselijk rechts en een soort van vaaglinks anderszijds.

Vooral het PVV-stemmend deel is daarbij een blokkade.  Met dergelijk dom, asociaal volk valt gewoon niet samen te werken. Hoe daar vanaf te komen weet ik ook niet. Doodzwijgen gaat niet, en een cordon sanitaire werkt ook niet met het contingent cryptofascisten in de VVD en de christelijke partijen. Aan de macht laten dan misschien, en hopen op een zelfvernietigende implosie, zoals bij de LPF? Dat laatste gebeurt waarschijnlijk wel, maar welke schade hebben ze dan inmiddels aangericht, en komt die implosie wel op tijd?

Nee, wat we nodig hebben is: geen regering. Deze club moet zo snel mogelijk opkrassen met zijn neoliberale aso-ideeën, waar een grote meerderheid tegen is, en demissionair worden. Vervolgens houden we verkiezingen en blijft het demissionaire kabinet nog minstens één jaar aan omdat er geen regering te vormen zal zijn. Wat mij betreft stellen we een nieuwe regering aan en verklaren die ook direct demissionair. Dat is ook de democratische representatie van de wil van de kiezer.

Geen enkel politicus verdient voorlopig welk mandaat dan ook. De politicus tot eenvoudig administrateur gedegradeerd. Op de winkel passen en verder bek houden, dat zal ze leren. Dat is precies wat ze verdienen met hun blaatverhalen zolang ze in de Kamer zitten, en hun asoplannen zodra ze in de regering zitten. Misschien komen we op die manier ook van die baantjesjagers en CV-opleukers in de politiek af, als dat baantje wat minder glamoureus wordt. Misschien is dat wel de oplossing , een demissionair kabinet. Er wordt gewoon niets meer besloten totdat dit land tot zijn zinnen is gekomen.

10 gedachten over “Op naar een demissionair kabinet”

 1. “Wat als – áls – Maurice de Honds peiling van vandaag bewaarheid (meestal worden ze dat niet) zou worden? Welke regering kun je op basis daarvan dan vormen? Antwoord: geen enkele.”

  Wel met mijn systeem van Lege Zetels.

 2. @1 ja maar ik geloof niet dat ik daar blij mee ben, die geforceerde daadkrachtigheid van een regering. Ik bepleit juist het tegenovergestelde.

 3. Pas maar op met wat je wenst.
  Ik vrees dat de PVV en overdonderd succes gaat boeken als het kabinet valt.
  En er zijn altijd wel geil neven die hun ziel verkopen aan de duivel om mee te mogen regeren.
  (Zowel op Links als op Rechts)
  Mijn persoonlijke nachtmerrie: een coalitie van de PVV en de SP.
  Je mot er niet aan denken.

 4. De enige manier waarop dit kabinet kan vallen is wanneer een volgend over rechts met gegarandeerde baantjes voor de VVD kliek al rond is … Dán trekt de VVD de stekker eruit .. De PvdA weet wel dat het voor hun over is .. die melken deze koe tot ze bloed geeft en zullen er alles voor verkopen om deze baantjes en wachtgeldmachine tot de laatste snik te laten draaien …

 5. @3 en @4: dat is idd een risico, dat ondanks alle gebrul in 2012 de VVD en PVV en nog wat geteisem toch weer gezellig aanschuiven bij elkaar. maar dan nog halen ze geen meerderheid.

 6. Je moet er inderdaad niet aan denken. Wilders zelf ook niet hoor, dat zou betekenen dat hij voor het eerst in zijn leven zou moeten werken. En wat gaat zo’n figuur op internationaal vlak beginnen, in de wetenschap dat hij in het buitenland bekend staat als ‘the appalling proto-fascist”? En hij is geen lid van de Bilderberg club voor zover ik weet, ook dat scheelt.

 7. Overigens zou een demissionair kabinet betekenen dat de katastrofale maatregelen die al genomen zijn, ook niet teruggedraaid kunnen worden. :-/

Reacties zijn gesloten.