Wilders verliest de steun van een belangrijke Amerikaanse fan: Daniel Pipes.

In de aanloop naar Wilders’ optreden in New York, aanstaande zaterdag, is het interessant te vernemen, dat Daniel Pipes zich nu definitief keert tegen Wilders’ provocaties.

Het hele verhaal vind je op De Lage Landen.

Pipes haalde al in april geruisloos een oproep om het Wilders-fonds te steunen van zijn veelgelezen blog. Nu keert hij zich ook tegen de kern van wat Wilders in New York van plan is te gaan doen.

Pipes is sinds jaren de spin in een uitgebreid en vermogend netwerk van voorstanders van een groot-Israël, bekleedde diverse professoraten in de USA, publiceert de toonaangevende (in rechtse kringen) National Review en een veelgelezen blog in diverse talen, waaronder niet het Nederlands: danielpipes.org

Pipes was één van de getuigen-à-décharge die Wilders wilde laten horen in het Amsterdamse haatzaai-proces. Daarover ondervraagd in het begin van 2010, kraaide de ijdele Pipes nog geestdriftig, dat hij in 2009 tienduizenden dollars voor Wilders had opgehaald. Dat is nu dus voorbij. En Wilders knijpt zich in z’n handen dat Pipes niet in Amsterdam zal verschijnen in oktober.

Want op 7 september (post: Americans Wake Up to Islamism) maakt hij zich zorgen over de effecten in het buitenland van het geagiteer van ultra-rechts over het Islamitisch centrum in Lower Manhattan:

“Als je de Islam-extremisten gelijk geeft, als ze zeggen dat er geen ‘gematigde Islam’ kan bestaan, dan loop je in hun val. Dan ga je zonder onderscheid alle gelovigen over een kam scheren. Dat is niet zo maar een redeneer-fout, maar het is een politiek die nergens toe leidt. Een dergelijke houding ontkent het onloochenbare feit dat alleen de moslims zelf een tegengif kunnen ontwikkelen tegen Islam-extremisme.”

Nou, dat is Job Cohen-taal, die Wilders niet wil horen!

Maar het goede nieuws is, dat Wilders’ aanhang in de VS zich nu beperkt tot de hysterici rond Pamela Geller en Robert Spencer. Naar de grote geldsommen en uitgebreide netwerken van Pipes kan Wilders voortaan fluiten.

Een bevestiging van de trend die we al eerder zagen: Wilders glijdt onweerstaanbaar in de hoek van aggressief, homohatend fundi-christelijk ultra-rechts.

Je moet Rutte heten, om dat niet te willen zien en Verhagen, om je daar niets van aan te trekken.

De Lage Landen: Wilders verliest definitief de steun van Daniel Pipes in de USA.

9 gedachten over “Wilders verliest de steun van een belangrijke Amerikaanse fan: Daniel Pipes.”

  1. Huib dank 😎
    Dit geeft de burger moed. Misschien het begin van mensen die gaan zien hoe hij werkelijk is. En als hij zo invloedrijk is, zal dat wel heel hard gaan. Wordt die Wilders toch nog een Boer Koekoek! :mrgreen:

  2. Ik vind de geest van optimisme in Huibs artikelen altijd heel verfrissend;

    Een bevestiging van de trend die we al eerder zagen: Wilders glijdt onweerstaanbaar in de hoek van aggressief, homohatend fundi-christelijk ultra-rechts

    😈

  3. Ik volg politiek dagelijks. Ondanks dat ik geen voorkeur heb voor welke politicus dan ook -ik geloof niet in democratie- snap ik die haat om wilders maar gedeeltelijk. Ik bedoel, grotendeels wat hij roept is vaak gewoon de (onsmakelijke) waarheid. Toch ?

Reacties zijn gesloten.