Vandaag 21 september: Superdemonstratiedag

Het is zo ver. De dag waarvan we wisten wat wie zou komen is eindelijk hier. Superdemonstratiedag. Wilders met een schimmig door geheimzinnige mistflarden omgeven straatprotest op de Koekamp, in Den Haag. Straatprotest maakt hem nu eindelijk de nazi waarvan we wisten dat die conclusie zou komen is eindelijk hier. Ik vind dat vreemd. Andere mensen gaan ook de straat op. AFA bijvoorbeeld verzamelt, as we speak, om 12 uur dus, op het Spuiplein in Den Haag. Tot 17:00 vindt de demo “Het is Genoeg” plaats op Het Plein.

In Amsterdam begint om 13u de demonstratie “Stop de Bezuinigingen” op het Beursplein.

Zo zie je maar: straatprotest maakt je nog geen fascist. Wat Wilders wel (bijna) een fascist maakt lees je bijvoorbeeld hier.

Maar dat is op dit moment uiteraard niet aan de orde. Wat aan de orde is: Het Protest. Een schier eindeloze zee van woedende mensen trekt van stad naar stad. Het gezag wankelt. Het leger is in verhoogde staat van paraatheid. Rutte zit te bibberen in zijn führerbunker.

Of zoiets.

Pak je popcorn en je colaatje en ga ook samen zoeken met ons naar bewijs dat er überhaupt ergens iets is dat lijkt op een demonstratie.

Update:
En we hebben beeld van de PVV demo. Kaalkopjes. En nog een kaalkopje. En nog meer kaalkopjes. Kaalkopje. Ah, behalve kaalkopjes nu ook een mooie roedel NSB-vlaggen bij de PVV-demo. En we gaan weer verder met: kaalkopje. Drukte op de PVV demo. Es spricht der Führer. ENOOORME hoeveelheid beveiliging volgens de NOS.

Wildersaanhang wil ruzie zoeken met demonstranten Plein maar wordt verwijderd door politie. ME helpt mee met preventief ruimen PVV’ers.

Livestream Occupy Den Haag.

En ook 1 van Beursplein als ik de omgeving goed herken. Nog een Beursplein. En nog een. 50plus ook aanwezig. Interessante foto Beursplein. Wazige foto Beursplein. Vooral SP aanwezig blijkbaar in Amsterdam.

De AFA demo.

AFA moet wel uitkijken trouwens anders gaat voormalig anchorman van NCRVLunch, Joost Niemoller, ze afrossen:

Check die rietwiet
Check die rietwiet

8 gedachten over “Vandaag 21 september: Superdemonstratiedag”

 1. “Rutte II, weg ermee” schreeuwdwen ze in koor. Dit moet een verzinsel van Chlorix himself zijn. Plat, niet origineel en perfect aansluitend bij het gemiddelde IQ van zijn aanhang.
  De politie houdt het op 1500 betogers, de PVV dacht 3000 en de Telegetver-commentatoren, “ik kom er net vandaan”, weten zeker: wel 4000 mensen. Bij bijna 13 miljoen kiesgerechtigden in Nederland een dodelijk slechte score, lijkt me. Ik wil niet opscheppen, maar doe het waarschijnlijk toch: vandaag heb ik ook gedemonstreerd. Jawel, met mijn kleinste achterop ben ik meegereden in de Kreisfahrt, een pro-fiets demo in den Duitsche hoofdstad Met ong. 6000 deelnemers het kleine zusje van de Sternfahrt, ieder jaar in Juni alhier, met ca. 350.000 deelnemers. Bij geschatte (slechts) 4 miljoen fietsers in Berlijn en Brandenburg.
  Kijk, Chlorix, dàt zijn cijfers, dàt is engagement.

 2. Vandaag maar ‘es een paar keer via de zoekfunctie van twatter het e.e.a. bekeken. De gebruikelijke PVV-roeptoeters, die zelf zeer waarschijnlijk niet aanwezig waren te DH omdat hun uitkering niet op de rekening stond, liepen elkaar zo’n beetje te overschreeuwen.

  Enfin.

  Deze van Edwin van de Straat wil ik jullie toch niet onthouden.
  “@Atlasshrugs This is a demonstration against the goverment in holland todayand against more islamisation”
  https://twitter.com/edjedepetje/status/381453078525784064

  “…against more islamisation”

  En dat is dan ook nog eens werkzaam bij Justitie.

  Maar ‘es zien wanneer de dronken trol Pamela Geller die beelden gaat misbruiken – voor geldelijk gewin.

  Overigens, begrijp ik het goed dat de meisjes van Voorpost weer eens de rol van agressor op zich hebben genomen om te rellen en dat de pliessie daarom op moest treden?

  _
  @1, de cijfers van de politie kloppen over het algemeen wel, met een marge van een paar procent. Koppen tellen hebben ze veel meer ervaring mee dan een stel fascisten die zich altijd groter voor doen dan ze zijn.

 3. @5, dank voor de link.

  Via dat twutter kwam ik ook meermalen het gedoe rondom die ‘Prinsenvlag’ tegen. Een aantal van die trieste PVV-trolletjes beweerden _stellig_ dat deze totaal niets had uit te staan met de NSB en dat ‘zullie’ (iedereen die bewust niet in de valkuilen van het fascisme trapt) zich er maar eens moest verdiepen.

  “In de jaren 30 van de 20e eeuw was er enige discussie over de herwaardering van de prinsenvlag. Er waren bij alle partijen voor- en tegenstanders maar alleen de aanhangers van de NSB kozen unaniem voor het oranje-blanje-bleu van de prinsenvlag. Volgens hen was dit de enige Nederlandse vlag.”
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Prinsenvlag

  …waarmee die trieste PVV-trolletjes zich dus op één lijn met de NSB hebben geplaatst, zonder het zelfs maar door te hebben. Prachtig! 🙂

  _
  @3, waarom ben ik “tuig”, volgens jou? En waar is dat uit gebleken?

  Je hebt het over ‘jullie’, dus voel ik mij een beetje aangesproken. Een beetje maar hoor. Ik lach verder om simplistische droeftoeters, zoals jij.

 4. Jantje heeft het gewoon over die neo nazies waartegen de gehele wereld heeft gevochten. Jullie is die kleine blanke rechtse minderheid vs sociaal bewogen blank, negers, 9 milliard chinezen, indianen etc… De hele wereld moet jullie rechts racistisch tuig NIET! Tijd dat jullie opzouten! Rechts de dode tak aan de boom der evolutie.

Reacties zijn gesloten.